LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους για τα γυρίσματα του Β’ Κύκλου της σειράς «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό»


 Ο ηθοποιός Προκόπης Αγαθοκλέους, που υποδύεται τον Άγιο Παΐσιο στην ιστορική – βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό που διατηρεί στο Meta, αναφέρεται στην ταπείνωση και στο πόσο σμαντικό είναι να γνωρίζουμε καλά τον εαυτό μας.

«Να έχετε ταπείνωση και να γνωρίζετε καλά τον εαυτό σας.

Να σας πω ένα παράδειγμα:

Όταν σκαλίζω στο ξύλο μια μορφή Αγίου και τελειώνω, νομίζω ότι είναι καλή. Την ξανακοιτάζω μετά από λίγο και βλέπω ότι έχει ελλείψεις. Αν βάλω τον φακό θα δω ότι δεν είναι και τίποτα σπουδαίο.

Το ίδιο πάλι συμβαίνει και με τα χέρια μας. Βλέπουμε ότι είναι καθαρά. Αν βάλουμε όμως τον φακό, θα δούμε ότι έχουν βρωμιές και πολλά μικρόβια.

Το ίδιο γίνεται κι όταν κοιτάμε προσεκτικά τον εαυτό μας. Βλέπουμε ότι δεν είμαστε τίποτα κι ας λέει ο κόσμος».

Άγιος Παΐσιος


Ημέρα γυρίσματος 54η


Ο σεναριογράφος Γιώργος Τσιάκας και ο σκηνοθέτης Στάμος Τσάμης, οι οποίοι ήταν οι βασικοί συντελεστές και του α’ κύκλου καθοδηγούν τους ηθοποιούς, για τον β’ κύκλο.


Η προβολή της σειράς θα πραγματοποιηθεί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA από τον Φεβρουάριο του 2024. Την εκτέλεση παραγωγής ανέλαβε η Foss productions.


Η υπόθεση του Β΄Κύκλου

Από την Κόνιτσα ως το όρος Σινά και από την Σουρωτή ως το Άγιον Όρος θα ταξιδέψουν οι συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς “Άγιος Παϊσιος – από τα Φάρασα στον Ουρανό” (β κύκλος), για να ζωντανέψουν και πάλι τα πρόσωπα και τις καταστάσεις, γύρω από την ζωή του Αγίου Παϊσίου σε μια παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, το οποίο τα τελευταία χρόνια επιδίδεται και σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές ειδικού περιεχομένου.


Η εκτελέστρια εταιρεία παραγωγής Foss Productions έχει ήδη προετοιμάσει αυτό το μεγάλο ταξίδι με ότι αυτό συνεπάγεται ενώ ο δεύτερος κύκλος φαίνεται ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Επόμενος σταθμός γυρισμάτων σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr θα είναι το όρος Σινά όπου κι εκεί θα είναι ένα μεγάλο τόλμημα της παραγωγής από κάθε άποψη ενώ τα γυρίσματα στο Άγιο Όρος θα δώσουν στην σειρά μια αυθεντικότητα της ζωής του Αγίου.


Στην Σουρωτή όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου και προσωπικά του αντικείμενα, η αδελφότητα θα ανοίξει τις πύλες της Ιεράς Μονής για να πραγματοποιηθούν οι σκηνές που αφορούν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του εκεί ενώ ένα μεγάλο πέρασμα θα γίνει και από την πόλη των Αθηνών ώστε να αποτυπωθει η περίοδος που ο Άγιος βρισκόταν στα νοσοκομεία.


Η εποχή στην οποία θα διαδραματίζεται η σειρά θα αφορά το 1958 ως το 1994 ενώ θα υπάρχουν σκηνές και μετά την κοίμησή του. Οι τοποθεσίες των γυρισμάτων αναμένεται να ελκύσουν τους τηλεθεατές αφού πολλές από αυτές είναι δύσβατες αλλά έχουν μια μοναδική ομορφιά αφού τα πέτρινα σπίτια, τα μονοπάτια, τα ποτάμια και οι εκκλησίες της περιοχής θα είναι μέρος των γυρισμάτων ως ένα φυσικό σκηνικό για την τηλεοπτική σειρά.


Ικανό ποσοστό παρουσίας στην τηλεοπτική σειρά θα έχει και η έρημος του Σινά, η Θήβα, η Θεσσαλονίκη, η Παναγούδα όπου βρίσκεται το κελί του Αγίου, η Καψάλα ενώ για τις ανάγκες της παραγωγής θα κατασκευαστούν και 2 επιπλέον κελιά.


Οι βασικοί ρόλοι θα είναι είκοσι, οι δεύτεροι ρόλοι θα είναι πενήντα και περίπου 800 βοηθητικοί ηθοποιοί θα πάρουν μέρος στον δεύτερο κύκλο. Τουλάχιστον έξι ηθοποιούς θα τους δούμε νέους αλλά και ηλικωμένους στην σειρά ενώ η ηλικία του Αγίου θα καλύψει το 33ο έτος ως και το 70ο έτος.


Η παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός όπως και στον πρώτο κύκλο τον οποίο εκτέλεσε η Green Olive αλλά και στον δεύτερο κύκλο τον οποίο θα εκτελέσει η Foss Productions αναμένεται να κερδίσει και πάλι τα βράδια του τηλεοπτικού Χειμώνα.

πηγή  orthodoxianewsagency.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]