ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Καπέσοβο - Κουκούλι: Τα γραφικά χωριά κοσμήματα του Ζαγορίου[βίντεο]Το Καπέσοβο είναι από τα ωραιότερα χωριά που συνθέτουν το σύμπλεγμα των Ζαγοροχωρίων. Το Καπέσοβο είναι από τα ήσυχα χωριά του συμπλέγματος, αν και τα τελευταία χρόνια προσελκύει πολλούς τουρίστες που θέλουν να το εξερευνήσουν και να δουν τη γραφικότητά του από κοντά περπατώντας μέσα στα καντούνια. Το Καπέσοβο είναι χωριό του Ζαγορίου και απέχει περίπου 43 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα, προσφέροντας ήρεμες διακοπές και εναλλακτικές δραστηριότητες.


Το χωριό Κουκούλι ανήκει στο κεντρικό Ζαγόρι. Βρίσκεται κοντά στο νότιο άκρο του φαραγγιού του Βίκου. Συγκροτήθηκε σαν οικισμός τον 13ο ή 14ο αιώνα. Αναφερόταν στην Συνθήκη του Βοϊνίκου το 1430 που σύναψε το κοινό των Ζαγορισίων, το οποίο τότε αποτελούνταν από 14 χωριά του Ζαγορίου με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και όριζε το ειδικό καθεστώς αυτονομίας της περιοχής.


Τα χωριά διατηρούν την παραδοσιακή ζαγορίσια πετρόκτιστη αρχιτεκτονική στις κατοικίες, τα μονοπάτια και την κεντρική πλατεία.


n.p. production

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]