ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ιωάννινα:«Πάρκο των ηρώων», είπατε;

 
Στο «πάρκο των ηρώων», δίπλα από το Ρολόι θα φωταγωγηθεί λέει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης, αφού η κεντρική πλατεία βρίσκεται υπό ανάπλαση. 
Λίγες όμως μέρες πριν και το -κατ’ ευφημισμόν- πάρκο είναι μέσα στη λάσπη και το χαλίκι, δίνοντας μια εικόνα έντονα απωθητική, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για το κέντρο-κέντρο της πόλης, εκεί μάλιστα που οι επίσημοι καταθέτουν τα στεφάνια τους. 
Με τι να το συγκρίνει κανείς; Με το «πάρκο των ηρώων» στο Μεσολόγγι, ας πούμε, που είναι ένα κόσμημα για τον επισκέπτη ή με κάποιο άλλο στη χώρα που τουλάχιστον δεν προσβάλλει τον καθημερινό πολιτισμό; 
Εδώ τι θα δει κανείς; Χώμα, χαλίκι, λάσπη, διαλυμένα προπολεμικά παγκάκια, σκουπίδια, σπασμένα μάρμαρα κτλ. που δίνουν μια εικόνα την οποία δεν θα ήθελε κανείς για την πόλη του. Αν συνδυαστούν μάλιστα με  την κατάσταση στο Δημοτικό πάρκινγκ ακριβώς από κάτω ή με εκείνη στα Λιθαρίτσια λίγο πιο πέρα, καταλαβαίνει κανείς ότι η πόλη έχει αφεθεί στο έλεος της αδιαφορίας.
Και το χειρότερο, δεν φαίνεται να υπάρχει καμιά ντροπή γι’ αυτό το σκηνικό. Κάποτε, τουλάχιστον, το αίσθημα του να μην γινόμαστε αντικείμενο υποτιμητικών σχολίων σε συνδυασμό με το φιλότιμο - να μην αφήνουμε δηλαδή την πόλη έρμαιο σε αρνητικά σχόλια κινητοποιούσε ανθρώπους που έδιναν λύσεις σε διάφορα προβλήματα. Σήμερα, ο «ωχαδερφισμός» έχει καλύψει τα πάντα. Δεν αξίζει όμως αυτό σε μια πόλη που δέχεται όλο και μεγαλύτερους αριθμούς επισκεπτών από την Ελλάδα αλλά και διεθνώς πια…
Πάλι καλά που οι ήρωες δεν βλέπουν την φροντίδα που τους περιποιεί η πρωτεύουσα πόλη...
Δείτε:

«Πάρκο ηρώων»-Ιωάννινα

  «Πάρκο ηρώων»-Μεσολόγγι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]