ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Εποικοδομητική η σύσκεψη με Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών για τους οδικούς άξονες της Ηπείρου




Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η σημερινή συνάντηση εργασίας που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου, με την παρουσία του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ Νικ. Ταχιάου, με αντικείμενο τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στους οδικούς άξονες της Ηπείρου. Όπως τόνισε τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, όσο και ο Υφυπουργός έγινε μια πολύ καλή συζήτηση και η οποία θα συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα είτε στο Υπουργείο, είτε στην Περιφέρει κατά την οποία θα γίνει πιο επισταμένη συζήτηση για τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων. 

Στη συνάντηση- σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ως και τεχνικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:


«Σήμερα έγινε μια παρά πολύ καλή συζήτηση για όλο το σύμπλεγμα των δρόμων που ενδιαφέρει την Ήπειρο από το Άκτιο μέχρι το Μαυρομάτι και από τον κόμβο Φιλιππιάδος μέχρι την Πρέβεζα. Πρώτη φορά ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε. Ο κ. Υφυπουργός μας άκουσε με πολύ μεγάλη σημασία και με μεγάλη σκέψη και πλέον δίνουμε ένα νέο ραντεβού, στο οποίο θα εξετάσουμε τα πράγματα πολύ δυνατότερα και θεωρώ ότι είμαστε στην ίδια κατεύθυνση και ότι όλο αυτό το σύμπλεγμα πρέπει να φτάσει εκεί που πρέπει, παρά τις  οποιαδήποτε  δυσκολίες που υπάρχουν  οικονομικά σήμερα. Εμείς ως Περιφέρεια Ηπείρου είμαστε διατεθειμένοι για κάθε θέμα να πάρουμε τις ευθύνες μας, που το 2007 αυτά τα θέματα τα είχε αναλάβει το κράτος».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός κ. Ν. Ταχιάος, μεταξύ άλλων, είπε:

 «Κάναμε μια πολύ σοβαρή συζήτηση. Με τον κ. Περιφερειάρχη κάναμε μια κουβέντα η οποία   καταλήγει στο να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε πολύ σύγχρονα εργαλεία χρηματοδοτικά για να μπορέσουμε να κάνουμε έργα στην Ήπειρο. Συμφωνούμε απολύτως ότι πρέπει να υπάρχει στρατηγική στόχευση για την Ήπειρο. {…} Ήταν εντυπωσιακά πραγματικά  σοβαρή η κουβέντα την οποία κάναμε. Νομίζω ότι φεύγω με τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά και με την υποχρέωση ότι πρέπει να έχουμε το επόμενο βήμα. Πρέπει να κινητοποιήσουμε τους συμβούλους που διαθέτει ήδη το Υπουργείο για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πάνω σε αυτό το Σχέδιο Στρατηγικής το οποίο έχουμε ξεδιπλώσει. Νομίζω ότι πολύ σύντομα θα τα ξαναπούμε με τον κ. Περιφερειάρχη, είτε στην Αθήνα, είτε εδώ. Νομίζω ότι κάνουμε ένα πολύ καλό  ξεκίνημα. 

Για τη χρηματοδότηση των έργων, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι θα υπάρχει και συμβολή των χρηστών. «Είναι κάτι το οποίο πρέπει να το έχουμε υπόψη μας, στην εξίσωση της αναζήτησης των χρημάτων», υπογράμμισε ο κ . Υφυπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]