ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης για την κατολίσθηση στα ΠηγάδιαΟ Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ενημέρωσε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για το γεωλογικό  φαινόμενο  που εξελίχθηκε στην περιοχή Πηγαδιών του  Δήμου Βορείου Τζουμέρκων, σε σημείο κοντά στον  τερματισμό  του νέου δρόμου που έχει κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Ηπείρου. 

Η ολίσθηση του εδάφους, όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης, έγινε σε  περιοχή που γειτνιάζει με  το τμήμα στο οποίο  είχε προκληθεί  κατολίσθηση προ ολίγων χρόνων (μετά από σεισμική δόνηση)  και η οποία είχε αποκατασταθεί κατά τη διάρκεια  κατασκευής του δρόμου Τέροβο- Πλατάνια. 

 Η αποκοπή του εδάφους   ξεκίνησε σε ύψος περίπου 300 μέτρων από το οδόστρωμα, χωρίς   ακόμη να μπορεί να γίνει ακριβής αξιολόγηση του φαινομένου. 

Ήδη από προχθές εργάζονται εντατικά μηχανήματα για την απομάκρυνση των υλικών που έχουν συσσωρευθεί επί του οδοστρώματος, το οποίο σύμφωνα με  την πρώτη εκτίμηση – και εκτός από ένα τμήμα βραχοπαγίδας- δεν έχει υποστεί ζημιές, Όσον αφορά  την απομάκρυνση  του υλικού της κατολίσθησης, αυτή γίνεται σύμφωνα με  την ισχύουσα Α.Ε.Π.Ο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]