ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Υπογράφηκε η προγραμματική Δήμου και Ιδρύματος Μελετών Ιονίου και Αδριατικού ΧώρουΤην προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και του Ιδρύματος Μελετών Ιονίου και Αδριατικού Χώρου με σκοπό την ανάδειξη και την καλύτερη λειτουργία της οικίας Φρόντζου υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Κωνσταντίνο Πέτσιο. 

Η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης είχε εγκριθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων. 

Η  «Οικία Κωνσταντίνου Φρόντζου», συνιστά ένα σπάνιο δείγμα εξωτερικής και εσωτερικής αρχιτεκτονικής του Μεσοπολέμου και περιέχει σημαντικά έργα τέχνης, ανάμεσα στα οποία και Πίνακες του Κενάν Μεσαρέ.


Σκοπός της συνεργασίας του Δήμου με το Ίδρυμα είναι η καλύτερη χρήση της  οικίας ώστε να αποδοθεί στους πολίτες για πνευματικές, πολιτιστικές μουσικές και άλλες εκδηλώσεις. 

Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Ιωαννιτών μπορεί μέσω των υπηρεσιών του να επιμελείται του χώρου και τέτοιων εκδηλώσεων.

Παράλληλα ο Δήμος θα μπορεί να υλοποιεί δικές του δράσεις για πολιτιστικά, επιστημονικά και άλλα θέματα καθώς και να υποδέχεται σημαντικές προσωπικότητες.

Αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο του Ιδρύματος ΓκανήΑναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή» Ναπολέοντα Μάργαρη επέδωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Παράλληλα του παρέδωσε και ευχαριστήρια επιστολή για την πολυεπίπεδη συνεργασία που υπήρξε. 

Όπως είπε ο δήμαρχος πρόκειται για ένα ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς του Ιδρύματος μέσα από σημαντικές εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις που έχει πραγματοποιήσει.

«Θεωρώ ότι οφείλαμε αυτή την διάκριση γιατί το Ίδρυμα κατέχει εξέχουσα θέση στην πνευματική ζωή της πόλη» σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου και συμπλήρωσε πως «η αναγνώριση και η τιμή προς το ‘Ιδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή» και  τον Πρόεδρο του συνδέεται άρρηκτα και  με τις υπέροχες εκδόσεις όπως βιβλία, μελετήματα, εκθέσεις, ημερολόγια, λευκώματα φωτογραφιών κλπ. που έχουν ως σημείο αναφοράς την πόλη των Ιωαννίνων σε όλη την διαδρομή της στον χώρο και τον χρόνο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]