ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ορκίστηκε η Δημοτική Αρχή Ζίτσας

 


Με τη δέουσα επισημότητα  και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου  (23/12/2023) η  ορκωμοσία του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων  καθώς και των Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Βουτσαρά .

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ενώ με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων “Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο Ζίτσας” και “Λαϊκή Συσπείρωση”, Σπύρος Πάϊκας και Σπυριδούλα Δαρδάνη αντίστοιχα, καθώς και πέντε σύμβουλοι.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Σεραφείμ Λιάπης ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική θητεία τονίζοντας:“η ενότητα και η συνεργασία πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητά μας. Ζούμε σε ένα τόπο με απεριόριστες δυνατότητες, απίστευτη ομορφιά και πάνω από όλα δημιουργικούς κατοίκους. Πολίτες, Δημοτική Αρχή, αιρετή Περιφέρεια Αποκεντρωμένη διοίκηση, κυβέρνηση, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας”.

Στην ομιλία του κατά την τελετή ορκωμοσίας ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων επιγραμματικά στους άξονες και τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής για τη νέα θητεία.  “Η πενταετία που αρχίζει είναι ένα νέο ξεκίνημα, με πολλές και μεγάλες προκλήσεις για όλους μας, αλλά και μια λογική συνέχεια . Θα πορευτούμε όπως μέχρι σήμερα, δίπλα  στα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών”, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, «Προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει να κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά μας. Να βάλουμε φρένο στην ερημοποίηση τους. Να σταθούμε στο πλευρό των ηλικιωμένων συμπολιτών μας “που φυλάνε Θερμοπύλες” διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους. Στη νέα δυναμική πορεία του Δήμου Ζίτσας δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μας πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ξεπεράσουμε τις διαχωριστικές γραμμές και τις μικροκομματικές αντιλήψεις.  Άλλωστε μία εντολή έχουμε λάβει από τους δημότες.  Ας αποδείξουμε ότι, όλοι μας αγαπάμε τον ίδιο τόπο, και αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη και την πρόοδό του προς όφελος των πολιτών. Η ανανέωση του Δημοτικού Συμβουλίου  με εκπροσώπους της νέας γενιάς που έχουν όρεξη και διάθεση για δουλειά με  φρέσκες και δημιουργικές ιδέες μας δείχνει πως το μέλλον ανοίγεται ευοίωνο μπροστά μας. Είμαι βέβαιος πως στο τέλος αυτής της  διαδρομής που ξεκινά από σήμερα, όλοι μας θα είμαστε υπερήφανοι γιατί υπηρετήσαμε τους πολίτες και φανήκαμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους.».


Ακολούθως ο Δήμαρχος Ζίτσας  ευχαρίστησε τους δημότες που του εμπιστεύθηκαν για ακόμη μία φορά τα “ηνία” του Δήμου  και υπογράμμισε,  “Σε ότι με αφορά ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ο Δήμαρχος όλων σας. Ακούγοντας τους προβληματισμούς σας, καταγράφοντας τις ανάγκες σας και λογοδοτώντας αποκλειστικά σε εσάς». 

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Σπύρος Πάϊκας, Σπυριδούλα Δαρδάνη  και Γιαννούλα Γεωργούλη ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του πρακτικού ορκωμοσίας.

Στην τελετή  παρευρέθηκαν  οι Αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Γοργόλης και Ηλίας Γκαρτζονίκας, ο νεοεκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος  Κων/νος Κίτσιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών Ευάγγελος Πρέντζας, η Αστυνομική Υποδιευθύντρια Ιωαννίνων Βικτωρία Μπουντούρη,  ο Υποδιοικητής  του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αθανάσιος  Βαρβάλας, ο Υποδιοικητής του 8ου Λ.Α.Π. Κων/νος Κλουκίνας ως εκπρόσωπος  της 8ης Ταξιαρχίας,  Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων , Αδελφοτήτων και Πρόεδροι Συλλόγων αποδήμων Ζιτσιωτών, εκπρόσωποι άλλων φορέων και δεκάδες κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]