LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ιωάννινα:Το στοίβαγμα των φοιτητών στα λεωφορεία ....και οι δηλώσεις του Προέδρου των Αστικών ΚΤΕΛ .....


 Ανακοίνωση εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

«Για εμένα δεν υπάρχουν φοιτητές… Οι φοιτητές δεν μπορούν να έχουν απαιτήσεις μιας και δεν προσφέρουν τίποτα σε κέρδος» τάδε έφη ο Στέφανος Μουστακλής Πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ Νομού Ιωαννίνων 


Την Πέμπτη 30/11 Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με κύριες αιχμές ζητήματα θέρμανσης, ζεστού νερού, βραδινά δρομολόγια από και προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τη λειτουργία δομών ψυχικής στήριξης προς τους φοιτητές.

Στη συνέχεια εκλεγμένοι εκπρόσωποι των φοιτητών, πρόεδροι Φοιτητικών Συλλόγων συναντήθηκαν με τον κ. Στέφανο Μουστακλή Πρόεδρο της εταιρίας Αστικών ΚΤΕΛ Νομού Ιωαννίνων.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά και στάση του κ. Μουστακλή, ο οποίος απέναντι στο αίτημα των εστιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου για δημιουργία βραδινών δρομολογίων από και προς το Πανεπιστήμιο τόλμησε να δηλώσει πως «Για εμένα δεν υπάρχουν φοιτητές, δεν με ενδιαφέρει αν είστε εκπρόσωποι, οι φοιτητές δεν μπορούν να έχουν απαίτηση για σύγχρονες μεταφορές γιατί δεν προσφέρουν κανένα κέρδος».


Θέτουμε λοιπόν τα εξής εύλογα ερωτήματα:

1. Με ποιο δικαίωμα ένας κύριος ο οποίος, δεν έχει προφανώς καμία αίσθηση από τις καθημερινές ανάγκες ενός φοιτητή που διαμένει στις εστίες, αποφασίζει εάν θα παρέχεται το δικαίωμα ενός φοιτητή να μετακινείται δωρεάν από το σπίτι του προς το κέντρο της πόλης που σπουδάζει; 

2. Με ποιο δικαίωμα ο συγκεκριμένος κύριος αποφασίζει αν ένας φοιτητής θα παραμένει εγκλωβισμένος σε μία πανεπιστημιούπολη που δεν του προσφέρει καμία πρόσβαση σε δομές πολιτισμού, αθλητισμού, ψυχαγωγίας;

3. Ποιος παίρνει την ευθύνη άμεσης πρόσβασης αυτών των φοιτητών σε δομές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε περίπτωση που συμβεί το οποιοδήποτε ατύχημα;

Σε μία πόλη όπου σπουδάζουν περισσότεροι από 30.000 φοιτητές, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων μετακινούνται καθημερινά μέσω του Αστικού ΚΤΕΛ πληρώνοντας 60 λεπτά το εισιτήριο ΜΙΑΣ διαδρομής δεν έχει κανένας το δικαίωμα να τους κάνει υποδείξεις ειδικά, η εταιρία η οποία αφαιμάζει καθημερινά τους φοιτητές!


Ωστόσο, δεν πέφτουμε από τα σύννεφα σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μουστακλή, είναι αποτελέσματα της παραχώρησης πλευρών της φοιτητικής μέριμνας σε εργολάβους, των ΣΔΙΤ και όσων ονειρεύονται η Κυβέρνηση και η κυβερνητική παράταξή της στα Πανεπιστήμια, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Μεγαλομέτοχοι που γεμάτοι θράσος αντιμετωπίζουν τις ανάγκες των φοιτητών ως κόστος μπροστά στο όφελος ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας, θράσος που έχει και ο εργολάβος στην καθαριότητα, ο επιχειρηματίας που έχει εκπρόσωπο κρυφό ή φανερό στο Συμβούλιο Διοίκησης. 

Ευθύνες έχουν η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Δήμος και η Περιφερειακή Αρχή οι οποίοι δεν λένε κουβέντα για όλα αυτά και ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο.

Ευθύνες έχουν τόσο η τωρινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες βήμα-βήμα παραχωρούν όλο και περισσότερες πλευρές της φοιτητικής μέριμνας σε εργολάβους προσαρμόζοντας όλη την λειτουργία του Πανεπιστημίου στις επιταγές της αγοράς ενώ μια σειρά από υπηρεσίες του Πανεπιστημίου εμπορευματοποιούνται με διαδοχικά νομοσχέδια. 


Οι Εκλεγμένοι με το Ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. μέσα από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους, μαζί με όλους τους συναδέλφους μας σας κάνουμε ξεκάθαρο ότι αυτό δεν θα περάσει! Ζητάμε εδώ και τώρα ασφαλείς, σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν μεταφορές από και προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με ολοήμερα δρομολόγια!


Υ.Γ. Επειδή μας χωρίζουν μόνο 8 μήνες από το τραγικό έγκλημα των Τεμπών, επισυνάπτουμε φωτογραφικό υλικό από την κατάσταση των αστικών λεωφορείων στα οποία επιβιβάζονται καθημερινά φοιτητές! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]