ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ιωάννινα:Bιβλιοπαρουσίαση των βιβλίων του Φώτη Μωρόγιαννη/Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

 


Σας καλούμε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 ώρα 12:00 στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ηπείρου, Σουφαρί Σαράι, στη  βιβλιοπαρουσίαση των βιβλίων του Φώτη Μωρόγιαννη, από τις Εκδόσεις Οδός Πανός, «Ιωάννινα μια ψυχολογική ξενάγηση -Η πόλη και η ψυχή της» και «Η κοινωνία και η ψυχή της- Η διαδρομή μας στην κρίση». 

Την παρουσίαση θα συντονίσει η Γιώτα Φλώρου, παραγωγός ραδιοφώνου και για το βιβλίο θα μιλήσουν η Άννα Ασημακοπούλου-Ευρωβουλευτής, ο Αθανάσιος Ζυγούρης-Αρχιτέκτων, ο Σταύρος Καλογιάννης-Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, η Μάρθα Παπαδοπούλου Δρ., Δ/ντρια ΓΑΚ-Ι.Α.Μ.Η.,ο Γιώργος Παππάς-Παθολόγος και 

 ο Χάρης Χαρίσης-Χειρουργός -Καθηγητής Ιατρικής.  


Συνοπτική παρουσίαση των βιβλίων:


Στο βιβλίο « Η κοινωνία και η Ψυχή της, η διαδρομή μας στην κρίση» ο συγγραφέας παραπέμπει στους όρους που ζούμε σήμερα «συντεταγμένα ως σύνολο ατομικοτήτων σε ένα αμφιλεγόμενο χώρο δημόσιο και ιδιωτικό, με κρίσεις, αβεβαιότητες και με τον εσωτερικό εαυτό μας σε πίεση». Κάνει αναφορές στο πως αλλάζει η ζωή, η επικοινωνία, η συνύπαρξη, η ψυχή μας, η οικογένεια που παραπαίει, τα παιδιά μας που εξαγριώνονται ενώ η ψυχική μας υγεία αναζητεί κράτημα, αντίδοτο στην αγωνία αυτής της ατέλειωτης διαδρομής.

Το δεύτερο βιβλίο του «Ιωάννινα μια ψυχολογική ξενάγηση, η πόλη και η ψυχή της» αποτελεί ένα ψυχογράφημα της τοπικής κοινωνίας αναδεικνύοντας νοοτροπίες, συμπεριφορές και εκδηλώσεις των ανθρώπων της, που εξηγούνται μερικώς από το περίκλειστο του τόπου, πριν γίνουν οι οδικοί άξονες και δώσουν την εύκολη πρόσβαση προς το κέντρο, αλλά και από το σύνδρομο των κατάλοιπων της οθωμανικής κυριαρχίας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]