"Ντρέπεται και η ντροπή. Η ιστορία της σκουπιδούπολης στην Σάμο στα σύνορα μας με την Τουρκία."[video]

 


Να ντρέπεται και η ντροπή...


Πως αλλιώς να περιγράψει κανείς την εικόνα που επικρατεί στο Βαθύ της Σάμου και πιο συγκεκριμένα στην πρώην δομή μεταναστών 2 ολόκληρα χρόνια μετά το οριστικό κλείσιμο της;


Οι εικόνες που κατέγραψε ο φίλος και συνεργάτης του Up Stories Πέτρος Ζαρκαδούλας στις 24 Οκτωβρίου του 2023 δεν αφήνουν ουτε περιθώρια αμφισβήτησης ούτε για καμία δικαιολογία. 


Την στιγμή που το νησί της Σάμου όπως και όλα τα ακριτικά νησιά της πατρίδας μας καθώς και ο  Έβρος τα τελευταία 5 και πλέον χρόνια δέχονται αυξημένες πιέσεις από μετανάστες οι οποίες με αφορμή την κρίση στην Μέση Ανατολή αναμένεται να αυξηθούν κι όλας, στο Βαθύ της Σάμου έχει δημιουργηθεί ένα ντροπιαστικό αξιοθέατο που όμοιο του δεν συναντάμε πουθενά αλλού. 


Μια τεράστια σκουπιδούπολη που απειλεί την δημόσια υγεία καθώς και το πανέμορφο δάσος της περιοχής στέκει εκεί ως μνημείο ντροπής του Ελληνικού κράτους στο σύνολο του έναντι των κατοίκων της περιοχής. 


Το Βαθύ της Σάμου είναι ένας εκπληκτικού κάλους διατηρητέος οικισμός και απέχει μόλις λίγα μίλια από τα Τουρκικά παράλια.


Η ομάδα Up Stories εύχεται με αφορμή αυτό το βίντεο οι όποιοι υπεύθυνοι να αφυπνιστούν και να αποδώσουν και πάλι το δάσος καθαρό πίσω στους κάτοικους του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]