Ιωάννινα:Έτοιμη η πιο μεγαλειώδης.... και φυσική φάτνη του Δήμου !

 


Η πιο μεγαλειώδης και φυσική φάτνη του Δήμου Ιωαννιτών που εντυπωσίασε κάθε Δημότη (και όχι μόνο) είναι και φέτος έτοιμη να υποδεχθεί και να χαρίσει με τη "ζεστασιά" της απλόχερα τη "μαγεία" των Χριστουγέννων σε κάθε παρατηρητή της!

ΝΑΙ καλά καταλάβατε η φάτνη του Πολιτιστικού Συλλόγου της Καστρίτσας στολίστηκε από την Κυριακή 26/11 λαμβάνοντας τη θέση της για 25η συνεχόμενη χρονιά και φέτος στο φυσικό νεολιθικό σπήλαιο που βρίσκεται στην κεντρική είσοδο του χωριού της Κασστρίτσας (περιοχή Μύτικας).

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος τους Πολιτιστικού φορέα της Καστρίτσας κος. Σωτήριος Ζαρογιάννης "η φάτνη μας περιμένει να υποδεχθεί κάθε θεατή ώστε να την απολαύσει, να την χαρεί και βεβαίως να φωτογραφηθεί κοντά της, γευόμενος έτσι την "μαγεία" των εορτών που καταφθάνουν μέσα από το Χριστιανικό και ευαγγελικό θέμα της γεννήσεως του Θεανθρώπου Χριστού"!


Παράλληλα ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Καστρίτσας ζητάει από την απερχόμενη, αλλά και την επερχόμενη Δημοτική αρχή να αξιοποιήσει σε ετήσια βάση με προβολές, διαφημίσεις και λοιπές Χριστουγεννιάτικες δράσεις τω εν λόγω σπήλαιο που αποτελεί τη μοναδική και πιο εκθαμβωτική φυσική - ρεαλιστική φάτνη ολόκληρου του Δήμου Ιωαννιτών, η οποία έως σήμερα υφίσταται αποκλειστικά και μόνο χάριν στις ενέργειες του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστρίτσας και ουδέποτε δυστυχώς δεν αναδείχθηκε, ούτε και αξιοποιήθηκε τις μέρες των Χριστουγέννων από καμία Δημοτική αρχή!



Για την ιστορία tο συγκεκριμένο σπήλαιο μετατράπηκε πρώτη φορά σε φάτνη το Δεκέμβριο του 1999 και η ιδέα ανήκε στον Αριστοτέλη Ν. Κύρκο αργυροχρυσοχόο της Καστρίτσας, ο οποίος ταξιδεύοντας για κάποιο επαγγελματικό του ταξίδι προς Μακεδονία παρατήρησε εντός ενός φυσικού σπηλαίου μια παρόμοια φάτνη που τον εντυπωσίασε.

Έτσι μετέφερε την ιδέα στην περιοχή της Καστρίτσας προτείνοντας την στον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον τότε πρόεδρο Χαράλαμπο Γ. Τζιόρα.

Η ιδέα πήρε αμέσως σάρκα και οστά κι από τότε κάθε χρόνο από τα τέλη Νοεμβρίου το φυσικό σπήλαιο της Καστρίτσας μετατρέπεται σε φάτνη για τη γέννηση του Χριστού που αξίζει κάθε ενδιαφερόμενος να επισκεφθεί και να παρατηρήσει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]