LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Διασχίζοντας ....το φαράγγι του Βίκου με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ιωαννίνων [βίντεο]



Ποιος δεν γνωρίζει το φαράγγι του Βίκου ;Ποιος δεν θα ήθελε κάποια στιγμή να το διασχίσει και να θαυμάζει από κοντά  το μοναδικό τοπίο της ηπειρώτικης φύσης ...

Το φαράγγι του Βίκου είναι ένα από τα πιο ξακουστά φαράγγια στην Ελλάδα. Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων και είναι το βαθύτερο φαράγγι, σε αναλογία μήκους-πλάτους-ύψους παγκοσμίως, σύμφωνα με το Βιβλίο Guinness. Αποτελεί τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου, στην περιοχή του οποίου βρίσκει καταφύγιο με μεγάλη ποικιλία σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας.

Το Φαράγγι του Βίκου αποτελεί δημοφιλή διαδρομή περιηγητών. Η περιήγηση για μία έμπειρη ομάδα διαρκεί 7-8 ώρες , προσφέροντας θαυμάσιες εικόνες.

Το epirus-tv-news.gr την Κυριακή 26 Νοεμβρίου βρέθηκε ανάμεσα στην μεγάλη παρέα του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων  και διέσχισε μαζί με   90 συνολικά άτομα τη  μοναδική αυτή διαδρομή .

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων ,όπως είπε  ο αρχηγός της πορείας   ο κ.    Αριστείδης Μπαρτζώκας τους τελευταίους μήνες  παρουσιάζει μία άνθιση αφού είναι αυξημένο το ενδιαφέρον  και από   φοιτητές   του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να  συμμετέχουν στις διάφορες διαδρομές που διοργανώνονται .

Η εν λόγω εξόρμηση στο φαράγγι του Βίκου διοργανώνεται από το ΕΟΣ Ιωαννίνων κάθε χρόνο ,όπως είπε μιλώντας στο epirus-tv-news ο  πρόεδρος του  Συλλόγου    ο κ. Δημήτρης Γεωργούλης .Μετά από πολλά χρόνια οι ορειβάτες   την περασμένη Κυριακή βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία δυσκολία αφού   βρέθηκαν   συνάντησαν  πάρα πολύ νερό στο Βίκο λόγω των βροχοπτώσεων προηγούμενων ημερών  και έτσι  αναγκάστηκαν να αλλάξουν τη διαδρομή για λόγους ασφαλείας .

Το πρόγραμμα του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων ξεκινά κάθε χρόνο τον Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται τον Ιούλιο ,ανέφερε ο κ.Γεωργούλης απευθύνοντας κάλεσμα σε όποιον θέλει να δοκιμάσει την ορειβασία  να απευθυνθεί στο γραφείο του Συλλόγου για περισσότερες λεπτομέρειες .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]