Ένωση Φοροτεχνικών Ιωαννίνων :Δεν είναι υποχρέωση των λογιστών η διασύνδεση POS

 


Το Δ.Σ. της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ιωαννίνων μετά από έκτακτη συνεδρίασή του σχετικά με το θέμα της «Υποχρέωση των επιχειρήσεων και των παρόχων και όχι των Λογιστών η διασύνδεση POS-ταμειακών συστημάτων» και την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών ΠΟΦΕΕ, για το ίδιο θέμα, προς τους κκ διοικητή της ΑΑΔΕ, Προέδρους ΚΕΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, γνωστοποιεί ότι δεν είναι αρμοδιότητα των λογιστών η εν λόγω διόρθωση και επικαιροποίηση της εικόνας των ενεργών pos. 

Ο έλεγχος και η ενημέρωση του Μητρώου των POS είναι μία υποχρέωση που βαρύνει τις επιχειρήσεις και τους παρόχους. Συνεπώς θα πρέπει να έχουν άμεση επικοινωνία προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ελεγκτικές διαδικασίες, ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε επιβολή προστίμων.

Το γεγονός  ότι η εισαγωγή στην διαδικτυακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ γίνεται με τους κωδικούς taxinet δεν υποδηλώνει ευθύνη των λογιστών για την εν λόγω υποχρέωση.  Θυμίζουμε για μια ακόμα φορά ότι  οι κωδικοί taxisnet είναι προσωπικοί του κάθε πολίτη και όχι του λογιστή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]