Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων -Δήλωση της υποψήφιας Ζωής Βαμβέτσου


 Μετράμε αντίστροφα πλέον για τη μέρα των εκλογών. Όλοι μας ακούσαμε και είδαμε πολλά, υποσχέσεις, φωτογραφίες, ατελείωτες κάρτες που πλέον έχουν σκορπίσει και παράμερα στους δρόμους της πόλης μας. Τι έμεινε τελικά; Πώς θα πάμε να ψηφίσουμε την Κυριακή; Τι θέλουμε;

Δυστυχώς, προτάσεις δεν ακούστηκαν από καμία παράταξη, προτάσεις ουσιαστικές που να αγγίζουν τον καθένα από εμάς που ζει την καθημερινότητά του στα Γιάννενα. Λόγια του αέρα και ευφάνταστες ιδέες που κάθε άλλο θα βελτιώσουν τη ζωή μας.

Η πόλη χρειάζεται ουσιαστικές προτάσεις!

Κανένα παιδί εργαζόμενης οικογένειας δεν πρέπει να μένει έξω από τους παιδικούς σταθμούς.

Η πόλη πρέπει να έχει χώρους πράσινου και παιδικές χαρές που αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν έχει αλλά και ό,τι υπάρχει είναι παγίδα ατυχημάτων για τα παιδιά μας (το παρκάκι στα Λακκώματα έχει εγκαταληφθεί μήνες τώρα και ο Δήμος ρίχνει τις ευθύνες στον κατασκευαστή ότι δεν παρέδωσε ακόμη....).

Η καθαριότητα είναι πλέον μέγιστο ζήτημα για τις γειτονιές μας (μόλις προχθές πληροφορήθηκα ότι δεν υπάρχουν οδηγοί για τη συγκομιδή μπάζων).

Τα σχολεία δείχνουν πια τα σημάδια της εγκατάληψης, ούτε τα στοιχειώδη για την καθαριότητα των χώρων που στεγάζουν τη μόρφωση.

Στο δάσος της πόλης μας όλο το καλοκαίρι υπήρχαν ένας δύο πυροσβέστες που απλά με το φιλότιμό τους πρόσεχαν για το ενδεχόμενο φωτιάς.

Ευκολίες για τους ΑΜΕΑ, έγνοια για την απασχόλησή τους και δραστηριοποίησή τους δεν υπάρχει.

Τα αδέσποτα έχουν κατακλύσει την πόλη και κανείς δεν νοιάζεται.

Οι δημοτικές αρχές κάνουν αγώνα λες και έχουν γίνει τουριστικά γραφεία προκειμένου να συνάψουν επιχειρηματικές συμφωνίες περί τουρισμού αντί να έχουν έγνοια να είναι η πόλη όμορφη, καθαρή, προσβάσιμη σε όλους.

Τις τελευταίες μέρες όλοι γίναμε μάρτυρες της πλημμύρας σε διάφορα σημεία της πόλης μας και όλοι ακούσαμε τις φθηνές δικαιολογίες των υπευθύνων. Ακούστηκε δε ότι ευτυχώς που έχει αέρα και δεν πλημμυρίσαμε περισσότερο.

Γίνεται λόγος για "έξυπνη πόλη"-πόλη με κάμερες που στόχο θα έχουν για μια ακόμη φορά την τσέπη μας..

H πόλη θα είναι τόσο έξυπνη που αναζητά τους τουρίστες αλλά δεν είναι καθόλου φιλική προς τους φοιτητές που πέραν του ότι δεν βρίσκουν στέγη εκτός κι αν την ακριβοπληρώσουν, έχουν να αντιμετωπίσουν και δίδακτρα στο Πανεπιστήμιό μας.

Το νερό πληρώνεται χρυσάφι και οι λαϊκές οικογένειες έχουν λογαριασμούς απλήρωτους και ζουν με το φόβο μη μείνουν χωρίς νερό..

Τα νοσοκομεία της πόλης έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στο φιλότιμο - που είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο- του προσωπικού.

Τι περιμένουμε αυτή την Κυριακή; Ποιος από μας δε θέλει όλα τα παραπάνω αυτονόητα πράγματα για την καθημερινότητά του; Και είναι μονάχα κάποια ζητήματα..υπάρχουν κι άλλα εκατοντάδες..

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι κοντά στον καθένα από μας. Το έχει αποδείξει σε κάθε αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση, αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, ιδανικές συνθήκες για τα παιδιά μας.

Κι αν τίθεται το ερώτημα που πλέον το έχουν κάνει σλόγκαν "σας αρέσει να είστε αντιπολίτευση" απαντάμε απλά: Κοιτάξτε το Δήμο της Πάτρας. Αυτό το παράδειγμα παίρνουμε για την πόλη μας. Και για μια τέτοια πόλη θα αγωνιστούμε κι εμείς. Γιατί για τα κέρδη των λίγων είναι κρίμα χάσουμε αυτό που μας αξίζει.


Την Κυριακή όλοι μαζί ψηφίζουμε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.


Βαμβέτσου Ζωή- Βαλεντίνα, Διοικητικός Υπάλληλος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας και ΠΤΔΕ, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Δ.Ε. Ιωαννιτών με την Λαϊκή Συσπείρωση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]