Ιωάννινα:Από τη συγκέντρωση της Λαϊκης Συσπείρωσης


 Μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη

Οι τίμιοι αγωνιστές, οι αριστεροί, οι προοδευτικοί Γιαννιώτες έχουν επιλογή τη συμπόρευση με το ΚΚΕ. Δεν είναι μονόδρομος το «πάμε και όπου βγει», η μιζέρια και η απογοήτευση. Η ελπίδα είναι εδώ, στο δρόμο της ανυπακοής με το λαό πρωταγωνιστή. Τη Δευτέρα οι Γιαννιώτες θα είναι πιο δυνατοί, με περισσότερους εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην περιφέρεια και το δήμο, στήριγμα στους αγώνες του μέλλοντος. Αυτό το μήνυμα έστειλε η μαζική και μαχητική συγκέντρωση της κομματικής οργάνωσης Ιωαννίνων του ΚΚΕ εχθές το βράδυ από το Άλσος.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες και επιστήμονες, νέοι και συνταξιούχοι, έδωσαν υπόσχεση στις λίγες μέρες που απομένουν, το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να φτάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι, ώστε κάθε λαϊκός άνθρωπος που βλέπει πως «δεν πάει άλλο» με την εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και των εκλεκτών τους σε δήμους και περιφέρειες να κάνει το βήμα. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γιώργος Πρέντζας υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου και η Όλυ Τσουμάνη υποψήφια δήμαρχος Ιωαννιτών. Χαιρετισμό απηύθυνε η Ανθή Λύγδα, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος. 

Παρευρέθηκαν ο Νεκτάριος Τριάντης μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ, ο Νίκος Έξαρχος βουλευτής Ιωαννίνων και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους του νομού Ιωαννίνων: ο Αντώνης Πετράκης στο δήμο Δωδώνης, η Σπυριδούλα Δαρδάνη στο δήμο Ζίτσας, ο Δημήτρης Ροσιλόβαλης στο δήμο Πωγωνίου.

Σπάμε την αυτοδυναμία της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν και θα είναι η μοναδική πραγματική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική της περιφέρειας Ηπείρου. Τα παραπάνω τόνισε ο Γιώργος Πρέντζας υπογραμμίζοντας ότι ο Α. Καχριμανης ο εκλεκτός υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ έχει αποδείξει την ικανότητα του στη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης με την αξιοποίηση και των πακέτων του Ταμείου Ανάκαμψης και την εφαρμογή των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων που τα συνοδεύουν, για αυτό και απολαμβάνει της ευρύτατης εμπιστοσύνης των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Αυτός είναι και ο λόγος που υποψήφιοι των λοιπών αστικών συνδυασμών επί της ουσίας τον στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με την υπερψήφιση των αποφάσεων στην οικονομική επιτροπή τόνισε, ορθώνοντας και σήμερα τείχος προστασίας του, ακόμη και σε εξόφθαλμα εγκλήματα όπως αυτό της οικολογικής καταστροφής τον ποταμό Λούρο. 

Ανάμεσα στα άλλα, προειδοποίησε ότι είναι ζήτημα χρόνου οι Ηπειρώτες να ζήσουν τις καταστροφές της «πνιγμένης» Θεσσαλίας, αφού τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή είναι ανύπαρκτα επειδή κοστίζει η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ενώ οι όποιες παρεμβάσεις για καθαρισμούς ποταμών προετοιμάζουν το έδαφος ακόμη πιο καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων. 


Αναφερόμενος στις ευθύνες της περιφερειακής αρχής της ΝΔ για τη συρρίκνωση του πρωτογενή τομέα και το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών, υπογράμμισε ότι από τη στήριξη στα ΠΟΠ προϊόντα όπως η φέτα, κερδισμένοι βγήκαν μόνο οι μεγάλες μεταποιητικές βιομηχανίες στις περιοχής. Πρόσθετα στους κατάχρεωμένους αγρότες και από την εκτόξευση του κόστους παραγωγής ο Α. Καχριμάνης τους καλεί να πάρουν νέα δάνεια για να βάλουν φωτοβολταϊκά στις στέγες, ενώ τόνισε ότι η ερημοποίηση της υπαίθρου και η μείωση του πληθυσμού βολεύει, γιατί παντού οι εναπομείναντες κάτοικοι σηκώνουν ανάστημα ενάντια στην ανεξέλεγκτη και καταστροφική δράση των ΑΠΕ για να «ανθίσουν» οι κερδοφόρες πράσινες μπίζνες που καταδικάζουν το λαό στην ενεργειακή φτώχεια. 

Στη συνέχεια απευθύνθηκε σε όσους νιώθουν έκπληξη ή και αμηχανία για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι η πορεία πολιτικού εκφυλισμού του είναι αποτέλεσμα χρονών, της λογικής του «εφικτού», της «κυβερνώσας αριστεράς», για να καταλήξει ότι αντίπαλο δέος απέναντι στη στρατηγική του συστήματος, την κυβέρνηση της ΝΔ και των συνοδοιπόρων τους στις περιφέρειες και στους δήμους είναι μόνο ο οργανωμένος λαός, με δυνατό ΚΚΕ και περισσότερους εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης».


«Αυτοί είμαστε»

«Οι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι όλοι δοκιμασμένοι. Είναι αυτοί που τσάκισαν στην πράξη την καταστολή, που διεκδίκησαν μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, όταν οι εργάτες, οι μαθητές γίνονταν "σαρδέλες" μέσα στην Πανδημία, είναι αυτοί που λογαριάστηκαν και θα λογαριάζονται κάθε μέρα με την μεγαλοεργοδοσία και τους εκπροσώπους της. Είναι αυτοί που μπήκαν μπροστά μαζί με τους εργαζόμενους στα "Market In", επί 7 χρόνια αγωνίστηκαν για να έχουν οι εργαζόμενοι σταθερή δουλειά με δικαιώματα, που εμπόδισαν τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας εργατών και αυτοαπασχολούμενων, είναι αυτοί που επέβαλαν να μειωθεί το φοιτητικό εισιτήριο, που την επιστήμη τους την υποτάσσουν στις ανάγκες των πολλών και όχι στα κέρδη των λίγων. Γι΄αυτό να βγουν αμέτρητα γαρύφαλλα στην κάλπη στις 8 Οκτωβρίου το βράδυ», για να βγει πιο δυνατός ο Γιαννιώτης την επόμενη μέρα. Τα παραπάνω τόνισε η Όλυ Τσουμάνη μέσα σε έναν καταιγισμό χειροκροτημάτων, μήνυμα μαχητικής αισιοδοξίας για το εκλογικό αποτέλεσμα στο δήμο Ιωαννιτών.


Είχε προηγηθεί το κάλεσμα της υποψήφιας δημάρχου του ΚΚΕ τους Γιαννιώτες να ψηφίσουν βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες. Τους κάλεσε να γυρίσουν την πλάτη σε όλους εκείνους τους νυν και πρώην δημάρχους και αντιδημάρχους που παραδέχονται κυνικά ότι τα προγράμματά τους δεν έχουν διαφορές και κονταροχτυπιούνται ποιος είναι πιο ικανός στην υλοποίηση των στόχων των επιχειρηματικών ομίλων στην πόλη. Υπενθύμισε ότι όλοι τους έχουν αντιλαϊκά διοίκηση, προβάλλοντας ταυτόχρονα το πραγματικό δίλημμα των εκλογών: Πώς θα μπουν εμπόδια στη φοροαφαίμαξη και την ανταποδοτικότητα, πώς θα δυναμώσει η διεκδίκηση για στελέχωση υπηρεσιών, για να μπει φρένο στη γενικευμένη εργολαβοποίηση που φορτώνει περισσότερα βάρη στη λαϊκή οικογένεια, για να κερδίζει μία χούφτα επιχειρηματικών ομίλων. Δεν μπορούν να δώσουν λύση στα οξυμένα προβλήματα των Γιαννιωτών αυτοί που τα δημιούργησαν ανέφερε, για να τονίσει τη διαχρονική στήριξη τους απέναντι στους μεγαλοεργολάβους και τους επιχειρηματικούς ομίλους στον τουρισμό. Σταθερά έχουν ταχθεί εχθρικά απέναντι στις ανάγκες των παιδιών και των δημοτών ανάμεσα στα άλλα με υπέρογκα δημοτικά τέλη, πανάκριβο νερό και εγκατάλειψη των ελεύθερων δημόσιων χώρων κατέληξε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]