Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από το χώρο της υγείας, υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης


 Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από το χώρο της υγείας, υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωση που στηρίζει το ΚΚΕ, καλούμε τους συναδέλφους  μας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας, τις λαϊκές οικογένειας στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα, να ψηφίσουν τις 8 Οκτώβρη με κριτήριο τις ανάγκες προστασίας της υγείας τους και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Οι τοπικές αρχές, δηλώνουν «αναρμόδιοι» για την υγεία του λαού. Όμως οι παρατάξεις των κομμάτων του συστήματος ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι «αναμείξεις» τους σε δήμους και περιφέρεια, δεν αντιπάλεψαν ποτέ την πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που έχουν προωθήσει όλες οι κυβερνήσεις τους και στην περιοχή μας. Το αντίθετο, την έχουν στηρίξει ως περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, βουλευτές, διοικητές των νοσοκομείων κλπ.

 Είναι υπεύθυνοι για τα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα που συμβαίνουν κάθε μέρα στο χώρο της υγείας, γιατί θεωρούν και αυτοί την υγεία του λαού «κόστος» που εμποδίζει τις επενδύσεις των μεγάλων επιχειρήσεων. Δεν θα ξεχάσουμε τη στάση περιφερειακών και δημοτικών αρχών και συμβούλων την περίοδο της πανδημίας. Άφησαν τους υγειονομικούς και τον γιαννιώτικο λαό στην τύχη τους. Στήριξαν τη λογική της ατομικής εύθηνης, των περιορισμών, απέκρυψαν κρούσματα μέσα στους χώρους δουλειάς και στις δομές πρόνοιας. Πολλοί από αυτούς τοποθετήθηκαν απέναντι στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική, με το γνωστό « θα λογαριαστούμε μετά», όπου φυσικά δεν λογαριάστηκαν ποτέ.

Στην αντίπερα όχθη είναι οι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια τη Λαϊκή Συσπείρωσης. Γιατροί, νοσηλευτές, μαίες, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό που διαχρονικά βρίσκονται πρωτοπόροι στον αγώνα ενάντια στις ελλείψεις προσωπικού, την ομηρία των εκατοντάδων συμβασιούχων, την ταλαιπωρία, τις αναμονές και τις πληρωμές των ασθενών. Είναι μπροστά στον αγώνα για σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, που θα καλύπτουν ολόπλευρα τις ανάγκες του γιαννιώτικου λαού για πρόληψη και θεραπεία. Θα είναι μπροστά και την επόμενη μέρα των εκλογών, ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, σχεδιάζει την μεταφορά της ευθύνης για την υγεία σε περιφέρεια και δήμους, διασπώντας έτσι το απαραίτητα ενιαίο χαρακτήρα του δημόσιου συστήματος υγείας, αυξάνοντας τα χαράτσια περιφέρειας και δήμων για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Τώρα η  αγανάκτηση και η οργή για την επικίνδυνη και άθλια κατάσταση στην υγεία να γίνει οργανωμένος αγώνας και ψήφος για να εκλεγούν περισσότεροι κομμουνιστές και αγωνιστές σύμβουλοι που θα υπερασπίζονται τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων και στην υγεία. Για να δυναμώσει συνολικά ο αγώνας για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού.

Υποψήφιοι  από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

1. Γκούρας Αναστάσιος: πρώην συμβασιούχος

2. Εξάρχου Κωνσταντίνα: συμβασιούχος καθαρίστρια

3. Ζώτος Σωτήρης,  συμβασιούχος μαιευτής

4. Καλυβοπούλου Πολυξένη Ξένια:  βοηθός φαρμακείου

5. Κυριάκης Βασίλειος: διοικητικός υπάλληλος

6. Λώλου Λαμπρινή: συμβασιούχος καθαρίστρια

7. Μάρκου Αλέξανδρος: συμβασιούχους, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Π.Γ.Ν.Ι. 

8. Μπαθέκας Γιώργος: συμβασιούχος τραυματιοφορέας

9. Μπουκουβάλας  Θανάσης:  διοικητικός υπάλληλος

10. Οικονόμου Ζωή: συμβασιούχος καθαρίστρια

11. Παππάς Χαράλαμπος: νεφρολόγος, διευθυντής νεφρολογικής κλινική στο ΠΓΝΙ, Γραμματέας ΕΙΝΗ

12. Πρέντζας Γιώργος: νοσηλευτής, μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΓΝΙ, περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου, μέλος του ΔΣ στο καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα», υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου

13. Σιδηροπούλου Χρυσάνθη: συμβασιούχος καθαρίστρια

14. Σφαιρόπουλος Δημήτρης: ειδικευόμενος Γιατρός Καρδιολογίας 

15. Φατούρου Μαρία: νοσηλεύτρια

16. Χασιώτης Γεώργιος: Δρ Χημικός-Βιοχημικός, MSc,  Βιοχημικό Εργαστήριο Π.Γ.Ν.Ι, Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

17. Χρήστου Χρήστος (Μαντέλος):  Νοσηλευτής Αιματολογικής κλινικής, Απόφοιτος Θεολογίας ΕΚΠΑ. Αρθρογράφος στον τοπικό τύπο.


Υποψήφιοι από το Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

18. Γεωργάρας Γιώργος: νοσηλευτής στο ΤΕΠ, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΓΝ “Χατζηκώστα”, γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΔΣ του ΓΝ “Χατζηκώστα”

19. Γκούνη Στασινή: νοσηλεύτρια 

20. Ζαβακοπούλου Αθανασία- νοσηλεύτρια

21. Λεοντάρη Μαρία: μαία 

22. Λωρίδας Γιώργος: Ειδικευόμενος Ιατρός Γενικής Χειρουργικής, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν.Χατζηκώστα, μέλος ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου. 

23. Μπακόλα Μαρία:  διοικητική υπάλληλος 

Υποψήφιοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

24. Μπάτζιου Ιωάννα: αυτοαπασχολούμενη παιδίατρος

25. Γόντικας Ανδρεάς: νοσηλευτής

26. Καρβούνη Καρατζά Ηλέκτρα: φυσιοθεραπεύτρια

27. Σαμαράς Νίκος: ειδικευόμενος γιατρός 

28. Παντούλα Αναστασία: νοσηλεύτρια

Υποψήφιοι συνταξιούχοι από τον χώρο της υγείας

29. Βαρβαρέζου Μαρία: συνταξιούχος μαία

30. Δαρδάνη Ειρήνη:  συνταξιούχος μαία 

31. Κάσσαρη Λούλα: συνταξιούχος νοσηλεύτρια

32. Τασούλας Αποστόλης: συνταξιούχος καρδιολόγος, πρώην βουλευτής ΚΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]