Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Γραμμενίτσας-Τριήμερος εορτασμός του πολιούχου /Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου


 Το τρέχον έτος 2023 τυγχάνει για την Ενορία μας, του Αγίου Δημητρίου Γραμμενίτσας, επετειακό, καθότι συμπληρώνονται 150 έτη από της κτήσεως του Ναού μας (1873), όπως φαίνεται σε ανάγλυφη επιγραφή.

Επίσης, μετά από πολυετή προσπάθεια των εκκλησιαστικών συμβούλων και των ευλαβών ενοριτών, ολοκληρώνεται εφέτος και το νέο Ενοριακό – Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας μας, τα εγκαίνια του οποίου προγραμματίζονται ήδη για τις 26 Οκτωβρίου 2023, ημέρα Εορτής του προστάτου και πολιούχου της Ενορίας μας Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου.

Σκεφτήκαμε, εν όψει αυτών των δύο ευχάριστων και τόσο σημαντικών για την Ενορία μας γεγονότων και προγραμματίσαμε, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κ. Χρυσοστόμου, την υποδοχή ενός ξεχωριστού σεβάσματος της Αγίας μας Εκκλησίας, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους και θα κομίσουν ο ηγούμενος Γέροντας Ναθαναήλ και πατέρες της Μονής με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου, Άρτης κ. Καλλινίκου και του ποιμενάρχου μας Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου. Πρόκειται για το λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, που συνάντησε και συνομίλησε με τον Χριστό. Έχει προγραμματιστεί να φτάσει στην Ενορία μας την Τρίτη 24 Οκτωβρίου ώρα 5 το απόγευμα και να αναχωρήσει την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου ώρα 11 το πρωί.

Καλούμε όλους τους ευλαβείς χριστιανούς να συνεορτάσουν μαζί μας τις ημέρες αυτές.
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των ημερών:

ΤΡΙΤΗ 24-10-2023 

ώρα 17:00, Πάνδημη Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου στην Κεντρική Πλατεία Γραμμενίτσας Άρτας με τη συμμετοχή των σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ . Ιγνατίου, Άρτης κ. Καλλινίκου και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

ώρα 18:00, Ιερά Παράκληση στην Αγία Φωτεινή χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

ώρα 19:00, Ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους Γέροντος Ναθαναήλ στο Νέο Ενοριακό – Πνευματικό Κέντρο Γραμμενίτσας

ώρα 21:00, Ακολουθία του Αποδείπνου 

ΤΕΤΑΡΤΗ  25-10-2023 

ώρα 7:30 – 09:30, Όρθρος και Θεία Λειτουργία

ώρα 11:00, Ιερό Ευχέλαιο

ώρα 18:00, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και Λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου και του Ιερού Λειψάνου, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου.

ώρα 21:00, Ακολουθία του Αποδείπνου 

ΠΕΜΠΤΗ  26-10-2023 

ώρα 7:00 – 10:00, Όρθρος και Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

ώρα 10:30, Αγιασμός Εγκαινίων του Νέου Ενοριακού – Πνευματικού Κέντρου.

ώρα 18:00, Ιερά Παράκληση του Αγίου Δημητρίου.

ώρα 20:00 – 00:30, Ιερά Αγρυπνία της Αγίας Φωτεινής ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

ΤΕΤΑΡΤΗ  25-10-2023 

ώρα 7:30 – 09:30, Όρθρος και Θεία Λειτουργία

ώρα 11:00, Ιερά Παράκληση στην Αγία Φωτεινή και αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου.

Στις Ακολουθίες θα ψάλλει  ο π. Δαμασκηνός από τη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους με τη Συνοδεία του.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει καθημερινά ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]