Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023:Οι σκληρές μάχες ,η μοναδική γυναίκα δήμαρχος στην Ήπειρο και οι ανατροπές

 


Η χθεσινή βραδιά των αυτοδιοικητικών εκλογών  είχε   απ όλα  και μάχες στήθος με στήθος   και ανατροπές ,  και τη σαρωτική νίκη του Κωνσταντίνου Καψάλη στον Δήμο Πωγωνίου με ποσοστό 77,8 %  καθώς και την ανάδειξη μίας γυναίκας   δημάρχου  στον Δήμο Μετσόβου με την κα  Αβέρωφ  Μαρία Χριστίνα να κερδίζει την εκλογική μάχη με ποσοστό 54,10%.

Στον Δήμο Δωδώνης   δόθηκε σκληρή μάχη ανάμεσα στον κ.Χρήστο Ντακαλάτση και τον κ.Καραμπίνα με τον πρώτο να κόβει το νήμα  και να   κρατά την ηγετική θέση του στον Δήμο με ποσοστό   49,09% έναντι 47,81% που συγκέντρωσε ο κ.Καραμπίνας .

Ανατροπή στον Δήμο Άρτας όπου ο κ.Τσιρογιάννης έχασε από τον κ.Σιαφάκα που συγκέντρωσε 46,07% και αναδείχθηκε ο νικητής της χθεσινής βραδιάς.

Στον Δήμο Β.Τζουμέρκων   νικητής με μεγάλη διαφορά αναδείχθηκε ο Νίκος Βαϊτσης

Δεν αλλάζει το σκηνικό στον Δήμο Ζαγορίου με τον κ.ο Γιώργο Σουκουβέλο  να παραμένει στη θέση του δημάρχου όπως και ο κ.Πλιάκος στον Δήμο Ζίτσας. 

Ανατροπή στον Δήμο Κόνιτσας όπου ο κ.Παπασπύρου εκλέχθηκε από τον πρώτο γύρο .

Στην Άρτα στον Δήμο Νικολάου Σκουφά  η κα  Ροζίνα Βαβέτση   δεν κατάφερε να εκλεγεί    και   δήμαρχος αναλαμβάνει ο κ.Παπασιώζος Κωνσταντίνος

.Περικλής Μίγδος και Χρήστος Χασιάκος  επανεκλέγονται στους Δήμους Γ. Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων

Δεν αλλάζει το σκηνικό   και στον νομό Πρέβεζας όπου οι νυν δήμαρχοι στην Πρέβεζα  ο κ. Γεωργάκος και στην Πάργα ο κ.Ζαχαριάς έκεοψαν πρώτοι τον νήμα στον Α γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών .Στον Δήμο Ζηρού ,νέος δήμαρχος αναλαμβάνει ο κ .Ζυγούρης Γεώργιος  με ποσοστό 50,18% 

 εκτοπίζοντας από τη θέση του τον κ.Νικόλαο Καλατζή που συγκέντρωσε 46,35 %


Ντέρμπι στον Δήμο Ηγουμενίτσας με τον κ.Λώλο και τον κ.Νταή να  πηγαίνουν στον β γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή .

Στον Δήμο Σουλίου δήμαρχος με 51,61 % ο κ.Ντάνης Αθανάσιος και στην περιοχή των Φιλιατών ο   κ.

Τζίγκος Βασίλειος  με ποσοστό 54,72 %


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]