ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Zagori Fiction Days 22 με 24 Σεπτεμβρίου,στη Βίτσα!


 Για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο χωριό Βίτσα, στα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου, και στα Ιωάννινα, διεξάγεται, 22 με 24  Σεπτεμβρίου, το Zagori Fiction Days 4, οι διεθνείς συναντήσεις τηλεοπτικής μυθοπλασίας, με αντικείμενο τις διασκευές βιβλίων και ταινιών σε τηλεοπτικές σειρές, χάρη στη συνεργασία και συμπαραγωγή δύο ευρωπαϊκών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, του γαλλικού SERIES BALKANS και του ελληνικού ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΧΩΡΑ.


Με το πλούσιο πρόγραμμά του - προβολές, μάστερκλας, εργαστήρια, pitchings, συναντήσεις επαγγελματιών, εργαστήρια επαγγελματικού προσανατολισμού - και την ενθουσιώδη υποδοχή των βαλκάνιων και ευρωπαίων επαγγελματιών, το Zagori Fiction Days κατάφερε να τοποθετήσει την Ήπειρο και το Ζαγόρι στον διεθνή χάρτη της δημιουργικής οπτικοακουστικής βιομηχανίας, ως ένα νέο διεθνή προορισμό για τους επαγγελματίες και τα ανερχόμενα ταλέντα της μυθιστορηματικής και τηλεοπτικής μυθοπλασίας (συγγραφείς, εκδότες, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, παραγωγοί, τηλεοπτικοί σταθμοί, θεσμικοί οπτικοακουστικοί φορείς)


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, ΣΤΕΛΕΧΗ, ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Στην ανανεωμένη, φετινή, μορφή του, που εστιάζει περισσότερο στην ελληνική τηλεοπτική μυθοπλασία, το  Zagori Fiction Days 4, 22-24 Σεπτεμβρίου 2023, συμμετέχουν: o παραγωγός Κος Γιάννης Κώστας (Stefi Productions), η παραγωγός Κα Κυριακή Βήρου (AbFab Productions), η σεναριογράφος και συγγραφέας Κα Κάλλια Παπαδάκη, ο αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας  ΑΠΘ Κος Βασίλης Βαμβακάς,  ο ερευνητής και διδάσκων στο Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κος Κώστας Καραβίδας, η Υπουργός Πολιτισμού Κα Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Κα Ρόδη Κράτσα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Κος Λεωνίδας Χριστόπουλος, τα Film Offices  Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και άλλοι φορείς. 


ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕΙΡΑΣ “H Δασκάλα Με Τα Χρυσά Μάτια” (22 Σεπτ., 14.30-16.15)                           Την πρώτη μέρα του Zagori Fiction Days 4, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωανννιτών, θα προβληθεί στον Πολιτιστικό Χώρο "Δ. Χατζή", τα πρώτο επεισόδιο της τηλεσειράς “H Δασκάλα Με Τα Χρυσά Μάτια” και θα επακολουθήσει κριτική παρουσίαση της τηλεοπτικής διασκευής με αναφορές στο βιβλίο από τον καθηγητή Κο Κώστα Καραβίδα.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ (22 Σεπτ., 16.30-19.00)                                              Μια δίωρη πρωτότυπη διαδραστική συνάντηση, στον Πολιτιστικό Χώρο "Δ. Χατζή" μαζί με τον Βασίλη Βαμβακά, με την ευκαιρία της δημοσίευσης της συλλογικής μελέτης ΤΟ ΚΟΥΤΙ // ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (εκδόσεις Brainfood, 2023), τηλεθεατές όλων των ηλικιών, που καλούνται να καταθέσουν, δια ζώσης, προσωπικές μαρτυρίες για το πώς παρακολουθούσαν εμβληματικά πρόσωπα και εκπομπές που σφράγισαν την τηλεοπτική πραγματικότητα των τελευταίων τριών δεκαετιών. 
1/2MASTERCLASS 1: Φιλοσοφία και σενάριο (23 Σεπτ. 10.30-12.30)                   

Ο παραγωγός Γιάννης Κώστας  (Stefi Produtions) μας μυεί στην φιλοσοφία του σεναρίου μυθοπλασίας. Από την ιδέα και την σύλληψή της στη διασκευή και την υλοποίησή της. Θεωρία, αισθητική και πράξη της συγγραφής και παραγωγής μιας τηλεοπτική σειράς. (Επέκεινα Χώρα, Βίτσα)                                             


MASTERCLASS 2: Από το βιβλίο, στο σενάριο και τη σειρά (23 Σεπτ. 16.30-18.30)                                                 Η σεναριογράφος και συγγραφέας Κάλλια Παπαδάκη (Δενδρίτες, 2015 - European Union Prize for Literature, EUPL, 2017) μας ξεναγεί στα άδυτα της συγγραφής και επεξεργασίας ενός σεναρίου 6.30-18.30 μυθοπλασίας. (Επέκεινα Χώρα, Βίτσα)


ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ “Φέρνει ο Πολιτισμός Ανάπτυξη;” (24 Σεπτ. 10.30-12.30)           Στοχεύοντας στην αναγνώριση, προώθηση και ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, το Zagori Fiction Days 4, οργανώνει μια σημαντική στρογγυλή τράπεζα με το θέμα  “Φέρνει ο Πολιτισμός Ανάπτυξη;”. Στην συζήτηση συμμετέχουν με φυσική και διαδικτυακή παρουσία, η Υπουργός Πολιτισμού Κα Λίνα Μενδώνη, o Πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ Κος Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Κα Ρόδη Κράτσα, τα περιφερειακά Film Offices Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, ο παραγωγός της STEFI Productions Κος Γιάννης Κώστας, η παραγωγός Κα Κυριακή Βήρου (AbFab Productions), η σεναριογράφος και συγγραφέας Κα Κάλλια Παπαδάκη, ο καθηγητής Νεοελληνικής λογοτεχνίας στο Τμήμα Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Κος Κώστας Καραβίδας, και άλλες προσωπικότητες της ελληνικής και ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής βιομηχανίας. (Επέκεινα Χώρα, Βίτσα)                                     


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ                                               Κατά την διάρκεια του τριήμερου το Zagori Fiction Days θα δέχεται σπουδαστές, ατομικά η ομαδικά, για να παράσχει συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού για  οπτικοακουστικές σπουδές, αγορά και εργασία στην Ελλάδα και το εξωτερικό) (Πολιτιστικός Χώρος Δ. Χατζή Δήμου Ιωαννιτών / 22 Σεπτ., 11.00-12.30) (Επέκεινα Χώρα, Βίτσα / 23 Σεπτ., 14.00-16.00)


To Zagori Fiction Days 4, μία συνεργασία και συμπαραγωγή δύο ευρωπαϊκών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, του γαλλικού SERIES BALKANS και του ελληνικού ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΧΩΡΑ υποστηρίζεται από τον ΕΚΟΜΕ,  τα Αρχεία ΕΡΤ, την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών, το  Zagori Suites. 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ZAGORI FICTION DAYS 22 – 24.09.2023

Παρασκευή - 22 Σεπτεμβρίου 202 3 

10.00-10.45 Συνάντηση με την Κα Δήμητρα Ρογκότη, υπεύθυνη του Epirus Film Office. Απολογισμός των δράσεων του γραφείου και της υποστήριξης οπτικοκοακουστικών παραγωγών στην Περιφέρεια (Πολιτιστικός χώρος Δ. Χατζής Δήμου Ιωαννιτών)

 11.00-12.30 Παροχή συμβουλών επαγγελματικού προσανατολισμού σπουδαστών (οπτικοακουστικές σπουδές, αγορά και εργασία στον οπτικοακουστική βιομηχανία της Ελλάδας και του εξωτερικού) από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Zagori Fiction Days Κωνσταντίνο Δεληγιάννη (Πολιτιστικός χώρος Δ. Χατζής Δήμου Ιωαννιτών) 

14.30-15.30 Προβολή σειράς Αρχείου ΕΡΤ “Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια” 1ο επεισόδιο Τηλεοπτική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Στρατή Μυριβήλη σε σκηνοθεσία του Κώστα Αριστόπουλου και σε σενάριο της Μαργαρίτας Λυμπεράκη (Πολιτιστικός χώρος Δ.  Χατζής Δήμου Ιωαννιτών)

 15.30-16.15 Συζήτηση για το βιβλίο “Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια” και την τηλεοπτική διασκευή του με τον διδάκτορα ερευνητή και διδάσκοντα Νεοελληνικής λογοτεχνίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κώστα Καραβίδα (Πολιτιστικός χώρος Δ. Χατζής Δήμου Ιωαννιτών) 

16.30-19.00 Ανοιχτή διαδραστική συνάντηση-συζήτηση με τους: Κο Βασίλη Βαμβακά, Αναπληρωτή Καθηγητή Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας στο τμήμα δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο ΑΠΘ, επ ευκαιρία της έκδοσης του συλλογικού βιβλίου “ΤΟ ΚΟΥΤΙ , Εικόνες της σύγχρονης Ελλάδας στην ιδιωτική τηλεόραση” εκδόσεις Brainfood, Κο Κώστα Καραβίδα, διδάκτορα ερευνητή και διδάσκοντα Νεοελληνικής λογοτεχνίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κο Γιάννη Κώστα παραγωγό (Stefi Produtions), Κα Κυριακή Βήρου, παραγωγό (AbFab Produtions)και άλλους προσκεκλημένους. Γιαννιώτες και όχι μόνο, όλων των ηλικιών, καλούνται να καταθέσουν, δια ζώσης, προσωπικές μαρτυρίες για το πως κοίταγαν εμβληματικά πρόσωπα και εκπομπές που σφράγισαν την τηλεοπτική πραγματικότητα των τελευταίων τριών δεκαετιών (Πολιτιστικός χώρος Δ. Χατζής Δήμου Ιωαννιτών) 

Σάββατο - 23 Σεπτεμβρίου 2023 

10.30-12.30 Master class 1 : Φιλοσοφία και σενάριο Ο παραγωγός Γιάννης Κώστας (Stefi Produtions) μας μυεί στην φιλοσοφία του σεναρίου μυθοπλασίας. Από την ιδέα και την σύλληψή της στην διασκευή και την υλοποίησή της. Θεωρία,αισθητική και πράξη της συγγραφής και παραγωγής μιας τηλεοπτική σειράς. (επέκεινα χώρα, Βίτσα) 

14.00-16.00 Παροχή συμβουλών επαγγελματικού προσανατολισμού σπουδαστών (οπτικοακουστικές σπουδές, αγορά και εργασία στον οπτικοακουστική βιομηχανία της Ελλάδας και του εξωτερικού) από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ZFDAys Κωνσταντίνο Δεληγιάννη (επέκεινα χώρα, Βίτσα) 

16.30-18.30 Master class 2 : Από το βιβλίο, στο σενάριο και τη σειρά Η σεναριογράφος και συγγραφέας Κάλλια Παπαδάκη (Δενδρίτες, 2015 - European Union Prize for Literature, EUPL, 2017) μας ξεναγεί στα άδυτα της συγγραφής ενός σεναρίου μυθοπλασίας. (επέκεινα χώρα, Βίτσα) 

 Κυριακή - 24 Σεπτεμβρίου 2023 

10.30-12.30 Στρογγυλή τράπεζα : Φέρνει ο Πολιτισμός Ανάπτυξη;" Συμμετέχουν, με φυσική και διαδικτυακή παρουσία, η Υπουργός Πολιτισμού Κα Λίνα Μενδώνη, o Πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ Κος Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Κα Ρόδη Κράτσα, ο παραγωγός της STEFI Productions Κος Γιάννης Κώστας, η παραγωγός Κα Κυριακή Βήρου, η σεναριογράφος και συγγραφέας Κα Κάλλια Παπαδάκη, ο καθηγητής Νεοελληνικής λογοτεχνίας στο Τμήμα Φιλολογίας  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κος Κώστας Καραβίδας, και άλλες προσωπικότητες της ελληνικής και ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής βιομηχανίας (επέκεινα χώρα, Βίτσα)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]