LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ο “Αχέροντας” κατέκτησε κοινό και κριτικούς στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

 


Η ταινία "Αχέροντας" του Ισπανού δημιουργού  Manuel Munoz Rivas,  η οποία αποτελεί μια κινηματογραφική αλληγορία για τη ζωή και το θάνατο και είναι εμπνευσμένη από την ελληνική Μυθολογία κέρδισε το Βραβείο της Βουλής  στην κατηγορία “Ανθρώπινες Αξίες” του 46ου Διεθνούς  Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. 

Η ίδια ταινία απέσπασε και τη διάκριση GRAND PRIX DRAMA 2023 λαμβάνοντας  ταυτόχρονα πρόκριση συμμετοχής  στη διαδικασία  ανάδειξης των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία  Όσκαρ.

Σύμφωνα με τον δημιουργό αλλά και την κριτική  επιτροπή η ταινία   “Αχέροντας” - η  οποία αναδεικνύει  την  "οικουμενικότητα" του  μυθικού ποταμού της Πρέβεζας-  παρουσιάζει τις σπάνιες ιδιότητες του αμιγώς οπτικού κινηματογράφου: σαφήνεια, πνευματικότητα, ικανότητα σύλληψης της πραγματικότητας με τα μάτια ορθάνοιχτα και τα μάτια κλειστά, παράλληλα με έναν αριστουργηματικό ηχητικό σχεδιασμό.

Αποτελεί επίσης μια υπενθύμιση της δύναμης του νερού, μιας δύναμης της φύσης που μπορεί να είναι τόσο ζωτική όσο και καταστροφική, όπως είδαμε πρόσφατα.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]