LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Καταγγελία των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο Ιωαννίνων




Λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων, χιλιάδες γονείς αγωνιούμε για το πόσο ασφαλή είναι τα σχολικά κτίρια για να στείλουμε τα παιδιά μας τη Δευτέρα.


Δεν είναι ανικανότητα του Δήμου και της Περιφέρειας η Ακαδημία, ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα της πόλης, να είναι ένα επικίνδυνο εργοτάξιο. Δεν είναι αμέλεια η πλειοψηφία των σχολείων να μην έχει καθαριστεί από χόρτα και να μην έχουν κλαδευτεί δέντρα (21ο Δημοτικό, Κατσικά, Σταυράκι, κά) με κίνδυνο να χτυπήσουν τα παιδιά μας! Δεν είναι ανημποριά της Δημοτικής και της Περιφερειακής Αρχής να μην υπάρχει πρόσβαση στο σχολείο του Κάστρου, να μην έχει ανακατασκευαστεί αίθουσα στο 4ο Ανατολής, να μην έχουν εξασφαλιστεί τουαλέτες για παιδιά με ειδικές ανάγκες!


Δεν μπορούν γιατί δε θέλουν!


Έχουν κάνει επιλογή οι σημερινές και όλες οι προηγούμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές ώστε να δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης σε «έργα βιτρίνας» (ασφαλόστρωση Αβέρωφ, πλατεία, ανάγλυφες διαβάσεις στη Δωδώνης) και να ολοκληρώνονται με «fasttrack» διαδικασίες. Είναι επιλογή τους να μην υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό εργατών που να ασχοληθούν με τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αυλών. Είναι επιλογή τους να ανατίθενται σε εργολάβους η συντήρηση και οι ανακατασκευές σχολικών κτιρίων με αποκλειστικό γνώμονα τους το κέρδος και όχι η ασφάλεια των παιδιών μας! Είναι επιλογή τους να μην είναι στις προτεραιότητες τους η ασφάλεια των παιδιών μας!


Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από όλους αυτούς που βάζουν την προστασία των παιδιών μας στο ζύγι «κόστους- οφέλους». Νυν και πρώην δημοτικές αρχές έχουν βάλει το λιθαράκι τους από όλες τις δυνατές θέσεις για την απαξίωση των λαϊκών αναγκών!


Στις 11 Σεπτέμβρη οι γονείς να σηκώσουμε το ανάστημα μας και να διεκδικήσουμε όσα αξίζουν για τα παιδιά μας! Να δυναμώσουμε την πάλη μας μέσα από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.


Στις 8 Οκτώβρη να εκλεγούν περισσότεροι αγωνιστές σε Δήμο και Περιφέρεια, να ακουστεί δυνατά η φωνή των γονιών και μαθητών που ανησυχούν και καταδικάζουν την άθλια σημερινή κατάσταση!


ΌλυΤσουμάνη, υποψήφια δήμαρχος Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ιωαννιτών


Υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι Λαϊκής Συσπείρωση στο Δήμο Ιωαννιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]