Ιωάννινα:Γιάννης Γκουντέβενος -Υποψήφιος με την παράταξη του Νίκου Γκόντα :Από την ΕΛ.ΑΣ......στο "στίβο" της αυτοδιοίκησης


 Μετά από 29 συναπτά έτη   υπηρεσίας στην Ελληνική Αστυνομία,  με αμέτρητα χιλιόμετρα με την υπηρεσιακή του μηχανή στους δρόμους των Ιωαννίνων ,καθημερινά ένα με τα προβλήματα των πολιτών ,ο Γιάννης Γκουντέβενος αποφάσισε τις πολύτιμες γνώσεις του και τις εμπειρίες του από την καθημερινή επαφή  του  με τους πολίτες ,να τις αξιοποιήσει και να βάλει και αυτός το "λιθαράκι" του   για μία καλύτερη πόλη ,μαζί με την υποψήφια δημοτική παράταξη "Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία" με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο   Ιωαννίνων  ,  τον Νίκο Γκόντα   .Έτσι  εκτός από την ΕΛ.ΑΣ   ο κ.Γκουντέβενος πέρασε για πρώτη φορά και στον  τομέα της αυτοδιοίκησης  ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  με την παράταξη Γκόντα .  

Ο Γιάννης Γκουντέβενος γεννημένος στο Βοτονόσι του Δήμου Μετσόβου υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ 29 χρόνια ,είναι πολύτεκνος πατέρας τεσσάρων παιδιών ,δύο κοριτσιών και δύο αγοριών .

Συνοδοιπόρος του  στη ζωή , μητέρα των παιδιών του  και σύζυγός του η κα Ιωάννα Λιάκου με καταγωγή από την Καρδίτσα  που   τόσο η ίδια όσο και τα παιδιά τους στήριξαν από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του κ.Γκουντέβενου .

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο epirus-tv-news.gr ,απαντώντας σε σχετική ερώτηση γι αυτή του την απόφαση εξήγησε πως αυτό που τον ώθησε να ασχοληθεί   ενεργά με τα κοινά  ήταν η φύση του επαγγέλματός του .

"Είμαι όλη την ημέρα  στους δρόμους με την υπηρεσιακή μου μηχανή ,η επαφή μου με τους πολίτες και τα προβλήματά τους είναι καθημερινή .Αυτό ήταν που με οδήγησε να σκεφτώ και να αποφασίσω να κατέβω ως υποψήφιος .Ξέρετε ,είναι στη φύση των αστυνομικών να θέλουν  να προσφέρουν  και να βοηθούν  τους συνανθρώπους τους .Ετσι είμαι και εγώ. Παράλληλα επειδή έχω διαπιστώσει πως τα τελευταία χρόνια η πόλη είναι παραμελλημένη, θέλησα αφού  είδα τον κ.Γκόντα να ασχολείται ενεργά και να είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων ,να συμμετέχω και εγω σε αυτή την παράταξη   για να προσπαθήσουμε από κοινού να κάνουμε το καλύτερο για την πόλη ."ανέφερε .


Ο κ.Γκουντέβενος εξήγησε παράλληλα γιατί διάλεξε  να συμπορευτεί με την παράταξη Γκόντα  σημειώνοντας :

"Έχω από το  1995 στα Ιωάννινα που υπηρετώ στην ΕΛ.ΑΣ και  έχω ζήσει τουλάχιστον 5 δημάρχους .Θεωρώ τον Νίκο Γκόντα τον πιο αξιόπιστο και τον πιο καλό δήμαρχο που πέρασε ποτέ από την πόλη .Ο Νίκος Γκόντας ,αυτό το λένε και από   άλλες παρατάξεις , έχει μείνει στη συνείδηση των πολιτών ως ο Δήμαρχος των έργων .Γι αυτό αποφάσισα  να πορευτώ  μαζί του  στις εκλογές του Οκτώβρη .Δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία 13 χρόνια που η παράταξη Γκόντα δεν έχει τα ηνία του Δήμου η πόλη έχει μείνει  στάσιμη .Ό,τι έργα έχουν γίνει στην πόλη είναι από την εποχή Γκόντα .Γι αυτό και εγώ συμμετέχω σε αυτή την παράταξη ,που είναι παράταξη των έργων.

Παράλληλα ,το ψηφοδέλτιο της παράταξης Γκόντα είναι το πλέον ανανεωμένο με νέα πρόσωπα στο 90% ,κάτι που σημαίνει   φρέσκιες ιδέες,νέα οράματα   και πολύ όρεξη για δουλειά .Ολοι μας έχουμε τις δουλειές μας  και σε καμία περίπτωση δεν βλέπουμε την πολιτική ως επάγγελμα αλλά ως διάθεση για προσφορά στην πόλη και στους κατοίκους της .


Κατά τη διάρκεια του προεκλογικού  αγώνα και ο Γιάννης Γκουντέβενος  έχει περάσει και αυτός  από πολλές γειτονιές των Ιωαννίνων .Ποια είναι τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο ;Τι έχει εισπράξει από τις επαφές με τους συμπολίτες του ;Τι ζητούν από τη νέα δημοτική αρχή οι πολίτες ;


"Αυτό που έχω εισπράξει από τα λεγόμενα των πολιτών είναι πως η πόλη από το '10 και μετά έχει αφεθεί στο έλεός της ...Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας.Πήγα στην Καλούτσιανη ,διαπίστωσα  πως η περιοχή είναι  παραμελλημένη  .Το ίδιο και στα Μάρμαρα .Έχουν να γίνουν έργα στα Μάρμαρα από τη δεκαετία του Νίκου Γκόντα .Οποια πλακόστρωση έχει γίνει στην πολύπαθη Καλούτσιανη είναι από την εποχή που ο Νίκος Γκόντας ήταν Δήμαρχος.Φωτισμός ελλιπέστατος .Μείζον  όμως πρόβλημα ,όπως είπαν οι πολίτες, και η μη κοπή των χορταριών .'Εχουμε φτάσει να βλέπουμε χόρτα ακόμη και σε κεντρικά σημεία της πόλης ....Πολλά τα παράπονα   όμως που εισέπραξα  και για τον τομέα της καθαριότητας .Σκουπίδια σε πολλές γειτονιές .Πόσο ακόμη ,μου έλεγαν οι πολίτες .

Άλλο μεγάλο πρόβλημα και η έλλειψη φωτισμού ,που εντείνει το αίσθημα της ανασφάλειας των πολιτών .Και αυτό το έχω διαπιστώσει   και ως αστυνομικός ,τον φόβο  εννοώ  του κόσμου να κυκλοφορεί νύχτα στις γειτονιές που δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός .Λυπάμαι που το λέω αλλά δυστυχώς η πόλη είναι τόσο παρατημένη που έχω την αίσθηση πως  έχει χωριστεί σε δύο τμήματα .Το ένα τμήμα 28ης και πάνω και το άλλο 28ης και κάτω ...Μας έχουν χωρίσει ...σε βόρειους και νότιους .

Παράπονα και για τις παιδικές χαρές ,χόρτα και ελλιπής καθαριότητα μέσα σε αυτές.

 Λόγω του επαγγέλματός μου, σας λέω πως   πέρα από την 28ης Οκτωβρίου ,τη Δωδώνης και την Αβέρωφ η πόλη είναι σε άθλια κατάσταση .

Αν πάτε στα σοκάκια στην Εφύρας ,στην Πετροπουλάκη , στη Βλαχάβα  και στον Πλάτανο   ο κόσμος παρακαλάει για φωτισμό χωρίς όμως αποτέλεσμα ...

"Δεν θέλουμε να μας θυμούνται οι υποψήφιοι των παρατάξεων μόνο πριν από τις εκλογές ",αυτό   μου έχουν πει όλοι οι πολίτες που έχω συναντήσει .Και έτσι μπαίνουμε όλοι μας στο ίδιο τσουβάλι .

Προσωπικά το δήλωσα στους πολίτες  που συνάντησα , σε περίπτωση που η παράταξη Γκόντα αναλάβει τα ηνία του Δήμου Ιωαννιτών εγώ προσωπικά θα είμαι στη διάθεση του κόσμου .Θα μπορεί όποιος θέλει να απευθυνθεί σε μένα και το όποιο πρόβλημα θα φροντίσω εγώ προσωπικά να λυθεί άμεσα .Έτσι έχω μάθει από τη δουλειά μου στην Αστυνομία .Έτσι είμαστε  εμείς οι αστυνομικοί .Όταν λαμβάνουμε σήμα   από το Κέντρο για οποιοδήποτε πρόβλημα σπεύδουμε   για την επίλυσή του ."είπε ο κ.Γκουντέβενος .


Στην περίπτωση που εκλεγεί   ο   Γιάννης Γκουντέβενος ,τον ρωτήσαμε να μας  πει ποιες θα είναι   οι προτεραιότητές του.

Η απάντηση που λάβαμε  ξεκάθαρη :

"Καταρχάς έχω δηλώσει στον επικεφαλής της παράταξης πως  αν η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία κερδίσει τις εκλογές και αν προσωπικά κερδίσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών  μου και εκλεγώ σε καμία περίπτωση ,αν για παράδειγμα πούμε πως βρεθώ σε θέση αντιδημάρχου ,δεν θα λάβω την όποια οικονομική απολαβή  θα μου αναλογεί .Τα χρήματα αυτά θα πάνε είτε σε μία   φτωχή οικογένεια ,είτε σε κάποιον άπορο ,είτε σε κάποιο ίδρυμα .

Ξέρετε ,όταν αποφάσισα να συμπορευτώ με αυτή την παράταξη ,τα χρήματα δεν τα σκέφτηκα  ποτέ .Θέλω να εκλεγώ για να βοηθήσω  τους πολίτες που τους  έχουμε ξεχάσει ,τους αδύναμους ,τους φτωχούς .

Δόξα το θεό ,έχω του δουλειά μου  στην ΕΛ.ΑΣ  και έχω μάθε να ζω ,παρά τις  όποιες δυσκολίες ,μέσα από αυτή .Είμαι και γω φτωχός ,δεν είμαι πλούσιος και από  παιδί θυμάμαι τον εαυτό  μου  να προσπαθεί να βοηθήσει όποιον είχε ανάγκη .

Γι  αυτό και η πρώτη προτεραιότητά μου και την έχω γνωστοποιήσει και στον κ.Γκόντα είναι να επανέρθουν  τα συσσίτια για τους οικονομικά αδύναμους πολίτες,που κόπηκαν μόλις  η παράταξη Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία σταμάτησε να έχει να ηνία της πόλης .

300 μερίδες    θυμάμαι   δίνονταν τότε σε καθημερινή βάση και αδύναμες οικογένειες είχαν   ένα πιάτο φαγητό ...Κάτι που οι περισσότεροι το θεωρούν αυτονόητο .Δυστυχώς όμως δεν είναι ....

Δεν ανέχομαι και στεναχωριέμαι πολύ όταν βλέπω συμπολίτες μας και   ιδιαίτερα ηλικιωμένους να  ψάχνουν στα σκουπίδια .Το έχω δει πολλές φορές σε βάρδιά μου .

Μου είναι αδιανόητο εν έτει 2023 κάποιοι άνθρωποι  να  είναι αφημένοι  στη  μοίρα τους .Θα σας εξομολογηθώ πως από το υστέρημά μου   προσπαθώ να βοηθώ κάποιες οικογένειες ...Στεναχωριέμαι  μόνο που δεν μπορώ να κάνω όλα όσα θα ήθελα  ,γι αυτούς .Έτσι είμαστε εμείς που υπηρετούμε στην ΕΛ.ΑΣ θέλουμε να είμαστε η  χείρα βοηθείας για τους αδύναμους Και πιστέψτε με πως κάθε φορά που προσφέρω βοήθεια σε κάποια οικογένεια ,νοιώθω ο  πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο ..

Πιστεύω όμως όμως δεν αρκεί η προσωπική πρωτοβουλία του καθενός από εμάς να απλώσει το χέρι του σε έναν αδύναμο οικονομικά συμπολίτη του . Απαιτείται οργανωμένη βοήθεια, γι'αυτό το  ξαναλέω την επόμενη των εκλογών σε περίπτωση  που εκλεγώ  η επαναφορά των συσσιτίων θα είναι το πρώτο πράγμα που  θα γίνει πράξη από  την παράταξη   του  Νίκου Γκόντα .

Κλείνοντας αυτό που θα ήθελα να πω στον κόσμο λίγες μέρες πριν τις κάλπες είναι πως όλη η Ανεξάρτητη Δημοτική  Πρωτοπορία ,θα είναι στον παλμό των προβλημάτων  της πόλης  με στόχο την επίλυσή τους .Θα είμαστε ένα με τους πολίτες   για να κάνουμε  τα Γιάννενα ξανά μία όμορφη πόλη .Γιατί της αξίζει.... και το αξίζουμε "


-Ευχαριστούμε τον Γιάννη Γκουντέβενο   για την παραχώρηση της συνέντευξης και του ευχόμαστε "καλή επιτυχία "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]