ΠΟΕΣ: Καταγγέλλει απάνθρωπη συμπεριφορά προς γονέα παιδιού ΑμεΑ

 


Η ΠΟΕΣ απευθύνεται στον Α/ΓΕΣ αναφορικά με πρόσφατο περιστατικό για την περίπτωση στέγασης οικογένειας με τέκνο με αναπηρία, όπου η Υπηρεσία έδειξε για μια ακόμα φορά το απάνθρωπο πρόσωπό της.


Η λύση είναι προφανές ότι μπορεί να δοθεί μέσα στο πλαίσιο των προβλεπόμενων. Το ερώτημα είναι, γιατί η λύση πρέπει να δίνεται μόνο κατόπιν ανάδειξης των προβλημάτων και όχι σε αρχικό στάδιο.Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΟΕΣ

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ.


Προσφάτως πληροφορηθήκαμε από δημοσίευμα στο διαδίκτυο το ιδιαίτερα σοβαρό παράπονο συναδέλφου μας, η οποία ως γονέας τέκνου με αναπηρία (ΑμεΑ) αντί να βρίσκει την Υπηρεσία αρωγό της, της βρίσκει απέναντι και μάλιστα διά της μέριμνας, φαινόμενο που δείχνει επαναλαμβανόμενο εσχάτως, το οποίο και μας ανησυχεί.


Σύμφωνα με το άρθρο, ο Σχηματισμός που είναι υπεύθυνος για τα ΣΟΕΠΟΠ στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, ενώ είναι ενήμερος για τις ιδιαιτερότητες της περιπτώσεως (μετακίνησή γίνεται αποκλειστικά με αναπηρικό αμαξίδιο), ενέκρινε τη στέγασή της σε οίκημα με 25 εξωτερικά σκαλοπάτια, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα άλλης πρόσβασης. Ακόμα σοβαρότερα, η Υπηρεσία έμμεσα αρνείται να υλοποιήσει το αίτημα τοποθέτησης ράμπας ΑΜΕΑ, αφού μέχρι και σήμερα δεν έχει απαντήσει καν.


Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με την παρα.7β άρθρου 6 της (β) σχετικής, στα στρατιωτικά οικήματα στεγάζονται κατ’ εξαίρεση μεταξύ άλλων, «Όσοι έχουν σύζυγο ΑμεΑ ή ασκούν την επιμέλεια ανήλικου τέκνου ΑμεΑ ή ενήλικου τέκνου κατόπιν δικα-στικής απόφασης. Σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων του ενός στρατιωτικών οικημάτων στην ίδια φρουρά, στεγάζονται στο οίκημα που επιθυμούν.», ενώ από το (α) σχετικό προκύπτει ότι η κατανομή των στρατιωτικών οικημάτων σε Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς καθορίζεται με διαταγές του υπεύθυνου Σχηματισμού. Από τα ανωτέρω δεν διαφαίνεται ότι η τηρήθηκε ορθώς η διαδικασία της επιλογής.


Εφόσον γίνεται λόγος για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, η εκτίμησή μας είναι ότι είναι εφικτό να διατεθεί οίκημα, το οποίο είναι κατάλληλο. Όσον αφορά τις προφορικές απαντήσεις της Υπηρεσίας που αναφέρονται στο άρθρο, «ότι αυτό μόνο είναι διαθέσιμο» και «δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνει με το παιδί, αυτό είναι δικό της θέμα», θέλουμε να πιστεύουμε ότι εάν όντως έχουν ειπωθεί, η Υπηρεσία οφείλει να έχει κινήσει όλες τις σχετικές διαδικασίες διερεύνησης του ζητήματος και αυστηρής τιμωρίας των υπευθύνων.Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε λόγω του κατεπείγοντος της περίπτωσης για την άμεση παρέμβασή σας αφενός για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της συναδέλφου μας, είτε διά της διάθεσης κατάλληλου οικήματος, είτε διά της εγκατάστασης ειδικής ράμπας, αφετέρου για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων περί απάνθρωπων απαντήσεων.


Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

πηγή   lawandorder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]