Ιωάννινα:Άγνωστη λέξη το προφανές... Μπορεί μετά από χρόνια να πλακοστρώθηκε με κανονικές πλάκες το πεζοδρόμιο της Λ. Δωδώνης μπροστά από το παλιό Πολυκλαδικό αλλά η ουσία είναι ότι έγινε μια τρύπα στο νερό αφού τα αυτοκίνητα συνεχίζουν κανονικά να καβαλάνε το πεζοδρόμιο και να παρκάρουν πάνω σ’ αυτά, τη στιγμή που ο κόσμος κινείται ελικοειδώς ανάμεσα από τα αυτοκίνητα. 
Είναι πραγματικά τραγικό να μην μπορεί η -υφιστάμενη ακόμη- Δημοτική Αρχή να κατανοήσει ότι αυτού του τύπου οι δρόμοι με τα μεγάλα σε πλάτος πεζοδρόμια απαιτούν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, όπως άλλωστε γίνεται παντού στον κόσμο. Το τι εννοούμε φαίνεται καθαρά στο παρακάτω σκίτσο. 
Τα αυτοκίνητα παρκάρουν εύκολα και διαγωνίως πάνω στην εσοχή του δρόμου,  το πεζοδρόμιο έχει κολωνάκια για να προστατεύονται οι πεζοί και τα καταστήματα/ τράπεζες κτλ. δεν έχουν στην τζαμαρίες τους τούς προφυλακτήρες των αυτοκινήτων. Έτσι όλοι εξυπηρετούνται χωρίς κανείς να ενοχλείται. 
Τώρα τα αυτοκίνητα που καβαλάνε το πεζοδρόμιο πρέπει να κάνουν όπισθεν, σε ζωτικό για τους πεζούς χώρο, για να ξεπαρκάρουν και να βγουν στον δρόμο χωρίς καν την απαιτούμενη ορατότητα. 
Αλλά ακόμη κι αυτό να μην γινόταν, όφειλε η Δημοτική  Αρχή να προστατεύσει τους πεζούς, τους ΑμΕΑ, τους μαθητές, τους ηλικιωμένους κτλ. και όχι τα τετράτροχα, όταν μάλιστα ο δρόμος είναι από μόνο του επικίνδυνος, κατηφορικός και σε ένα μεγάλο τμήμα του απέναντι δεν υπάρχει καν πεζοδρόμιο. Ας ευχηθούμε η επόμενη Δημοτική Αρχή να δει το προφανές και να δώσει την αρμόζουσα λύση ώστε να μην γελάει μαζί μας το Πανελλήνιο.
*Οι φωτογραφίες από ώρα χωρίς ιδιαίτερη κίνηση. 


 


To προφανές και ενδεδειγμένο:Η επαρχιακή μας πραγματικότητα:
Σκεπτόμενοι πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]