LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Ενότητα Προοπτικής» με υποψήφιο Δήμαρχο, τον Χρήστο Ντακαλέτση

 


Με μια απροσδόκητα μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή δημοτών του Δήμου Δωδώνης αλλά και με διάπλατο τον ενθουσιασμό για την επόμενη μέρα στο Δήμο Δωδώνης, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Ενότητα Προοπτικής», με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο, τον κ. Χρήστο Ντακαλέτση.

Η πολιτική εκδήλωση περιελάμβανε την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού του Δημάρχου, που εγκρίθηκαν προ ημερών από το Πρωτοδικείο.




Οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θα κρίνουν αν θα συνεχίσει ο Δήμος Δωδώνης την «πορεία προοπτικής» του προς το μέλλον ή αν θα καταδικαστεί σε πισωγυρίσματα και επικίνδυνους πειραματισμούς, τόνισε κατά την εισαγωγή του στην ομιλία του ο εν ενεργεία και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Δωδώνης, κ. Χρήστος Ντακαλέτσης. «Οι επερχόμενες εκλογές θα είναι ένα ακόμα σκαλοπάτι στην πορεία ανόδου του Δήμου Δωδώνης που ξεκίνησε πριν από 9 χρόνια και που συνεχίζεται, με σκληρή δουλειά, με κόπο, προσωπική φθορά αλλά και με πολύ μεγάλη πολεμική από διάφορα κέντρα που όλοι τα γνωρίζετε» τόνισε ο Δήμαρχος. 


Ο κ. Ντακαλέτσης πραγματοποίησε ένα σύντομο απολογισμό του έργου της τετραετίας που ολοκληρώνεται, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην κοινωνική πολιτική που χαρακτήρισε «ναυαρχίδα» του έργου του Δήμου Δωδώνης, στη συγκράτηση των ανταποδοτικών τελών την ώρα που αυξάνονταν τα τιμολόγια της ενέργειας, των καυσίμων αλλά και των υλικών, με παράλληλη θέσπιση ελαφρύνσεων για τις ευπαθείς ομάδες. «Παλέψαμε για τα μεγάλα και για αυτά που φαίνονται μικρά. Αποτρέψαμε την αδειοδότηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε περιοχές που θα έβλαπταν την ανθρωπογενή δραστηριότητα και το φυσικό περιβάλλον. Το φυσικό μας περιβάλλον και ο πολιτισμός μας είναι τα θεμέλια που οικοδομούμε την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου Δωδώνης. Η μελέτη ανάδειξης της παραποτάμιας περιοχής του Λούρου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του σχεδιασμού και ο Λούρος που δεινοπάθησε τους τελευταίους μήνες, είναι για μας το τοπόσημο που θα καθορίσει την περιβαλλοντική μας πολιτική, τα επόμενα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά. Συνεργασία με φορείς όπως το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων που έφερε έμπρακτα αποτελέσματα για την ένταξη των χρηστηρίων ελασμάτων του Ιερού και του Μαντείου της αρχαίας Δωδώνης στον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου» της Unesco, καθιέρωση του Φεστιβάλ Δωδώνης ως πανελλήνιας εμβέλειας πολιτιστικού γεγονότος, σταθερή συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους και προέδρους κοινοτήτων όπου δεν λειτουργούν σύλλογοι, ώστε να πραγματοποιηθούν δεκάδες εκδηλώσεις κτλ., ήταν μερικά από τα σημεία του απολογισμού του κ. Ντακαλέτση.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης συμπλήρωσε την ομιλία του με ορισμένες πιο προσωπικές αναφορές αλλά και απαντήσεις στους πολιτικούς του αντιπάλους. Είπε συγκεκριμένα σε μια αποστροφή του λόγου του: «δε σας ζητώ τη στήριξη γιατί «είμαι καλό παιδί»… αλλά γιατί έχω αποδείξει κατά τα χρόνια της ενασχόλησής μου με το Δήμο Δωδώνης και παλιότερα με τον τέως Δήμο Λάκκας Σουλίου, ότι γνωρίζω καλά από δημόσια διοίκηση, ότι δεν ξέφυγα ποτέ και ούτε μια σπιθαμή από την απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων». 

Ακολούθως ανέφερε: «Δεν υπήρξα ποτέ σιτιζόμενος αργόμισθος από δημόσιο χρήμα, δεν υπήρξα ποτέ κομματικός μετακλητός αλλά ούτε και εμπλεκόμενος σε περίεργες υποθέσεις με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και κονδύλια για μετανάστες… Ανήκω σε συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο όπως όλοι μας αλλά η άσκηση των πολιτικών μου δικαιωμάτων εξαντλείται μέσα στο ένα τετραγωνικό μέτρο του παραβάν, όπου κάθε τέσσερα χρόνια ψηφίζουμε για κυβέρνηση…

Δεν εκμεταλλεύτηκα ποτέ τις οποιεσδήποτε σχέσεις μου με τους κομματικούς μηχανισμούς, για να ανελιχθώ πολιτικά. Αυτό το κατάφερα πάντοτε, μόνο μέσα από την ειλικρινή και άδολη σχέση μου με τους πολίτες. 


Για το γεγονός ότι άφηνα πάντοτε έξω από το Δημαρχείο, τις κομματικές μου προτιμήσεις, κατηγορήθηκα από τους πολιτικούς μου αντιπάλους αλλά αυτό για έναν αμιγώς αυτοδιοικητικό άνθρωπο όπως εγώ, είναι τίτλος τιμής. 

Με κατηγορούν και για κάτι άλλο όμως, φίλοι μου: «είμαι τσακωμένος με την κυβέρνηση και με τον Περιφερειάρχη» επαναλαμβάνουν μονότονα οι διάφοροι καλοθελητές. Το λένε αυτό, ξέρετε γιατί; Γιατί για εκείνους, για τους πολιτικούς μας αντιπάλους, η πολιτική, η Τοπική Αυτοδιοίκηση εν προκειμένω, είναι δημόσιες σχέσεις, χτυπήματα στην πλάτη, υποκλίσεις μπροστά σε κυβερνητικούς παράγοντες και σε άλλους τοπικούς άρχοντες. Για εμάς αντίθετα, πρώτιστο καθήκον είναι η εξυπηρέτηση του συμφέροντος του Δήμου και των δημοτών μας και η σύγκρουση, όταν αυτά τα δίκαια βλάπτονται, είναι μονόδρομος». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]