ΛΑΣΥ :Λειτουργία ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας- Διαχρονικός υπερασπιστής των επιχειρηματικών συμφερόντων η Περιφέρεια Ηπείρου

 


ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΉΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: 
ΕΔΩΣΑΝ ΑΔΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΣΕ ΧΏΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΊΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΧΡΉΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΛΑΌ- Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΎ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ

Δίπλα στα τεράστια προβλήματα του λαού της Ηγουμενίτσας, λόγω της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και χώρων πέριξ αυτού, η Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ ήρθε να προσθέσει επιπλέον προβλήματα στις λαϊκές οικογένειες της περιοχής .Για να εξυπηρετήσει την κερδοφορία των επιχειρηματιών, μετόχων  του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, έδωσε άδεια  εγκατάστασης και λειτουργίας σταθμού υπεραστικών λεωφορείων, μέσα  σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ηγουμενίτσας.  
Η απόφαση αυτή μεθοδεύεται εδώ και χρόνια από τους μετόχους της εταιρείας «ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Α.Ε.», σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή της ΝΔ και τις ψήφους των Δημοτικών Συμβούλων του ΠΑΣΟΚ. Η λειτουργία όμως του σταθμού στη συγκεκριμένη περιοχή έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα:
Δημιουργούνται εμπόδια στην πρόσβαση των 400 μαθητών του 2ου Λύκειου και των αθλητών του Κλειστού Γυμναστηρίου, αφού έκλεισαν την πρόσβαση από την οδό 49 Μαρτύρων.   Η κίνηση των λεωφορείων επιβαρύνει με τα καυσαέρια και το θόρυβο όλη την περιοχή. Είναι άγνωστο το πόσο ασφαλής είναι ο χώρος για τους επιβάτες και το προσωπικό των ΚΤΕΛ, αφού δεν υπάρχει καν άδεια πυρασφάλειας για λειτουργία υπεραστικού σταθμού. Τέλος είναι ενδεικτικό ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη ότι ο χώρος αυτός είναι πολύ κοντά σε ρέμα που υπερχειλίζει. 
Η Περιφέρεια Ηπείρου, μαζί  με τη Δημοτική Αρχή και τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ, αξιοποιούν την πολιτική που τους επιτρέπει να λεηλατούν τους κοινόχρηστους χώρους προς όφελος του κάθε επιχειρηματία. Αυτός ο χώρος έχει παραχωρηθεί από τον δήμο Ηγουμενίτσας ήδη από το 2019 στην εταιρία ΚΤΕΛ Α.Ε.,  ενώ πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο που προοριζόταν για ελεύθερη χρήση  από τον λαό. Η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας μάλιστα ενέκρινε τον Απρίλιο του 2021, χωρίς κανένα έλεγχο, οικοδομική άδεια για τη δημιουργία σταθμού υπεραστικών λεωφορείων την όποια αναγκάστηκε να αναθεωρήσει. 
Δήμος και Περιφέρεια για να υπηρετήσουν αυτή την πολιτική απόφαση δεν τηρούν ούτε καν τους νόμους και τις αποφάσεις του δικού τους αστικού κράτους.  Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει αγνοηθεί προκλητικά η προσφυγή των κατοίκων της περιοχής στην Αποκεντρωμένη και οι αρνητικές για τη δημιουργία σταθμού ΚΤΕΛ απαντήσεις της Αποκεντρωμένης.  Την ίδια τύχη έχουν τα έγγραφα της Πολεοδομίας που λένε ότι ο σταθμός του ΚΤΕΛ δεν έχει οικοδομική άδεια. Επιπλέον δεν έχει τηρηθεί η στοιχειώδης περιβαλλοντική νομοθεσία που επιβάλλει να υπάρχουν μελέτες και να εκδοθούν άδειες, να τηρείται η νομοθεσία περί πυροπροστασίας, να υπάρχουν σχέδια κινδύνου πλημμύρας κ.α.
Ερωτήματα όμως εγείρονται και για την στάση του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας της ΝΔ, του κ. Πιτούλη, ο οποίος αφού απέρριψε το αίτημα του ΔΣ του ΚΤΕΛ για έκδοση άδειας, εδώ και 10 ημέρες που λειτουργεί ο σταθμός «δεν βλέπει και δεν ακούει» τα λεωφορεία που πηγαινοέρχονται.
Γίνεται φανερό ότι η  Περιφέρεια και δήμος  Ηγουμενίτσας, εφαρμόζοντας ουσιαστικά την πολιτική των κυβερνήσεων και του αστικού κράτους,  όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών,  είναι γενναιόδωροι και αποτελεσματικοί. Από την άλλη με αδιαφορία και εχθρότητα στέκονται απέναντι  στα αιτήματα του λαού  για ασφαλείς, φθηνές μεταφορές και ελεύθερους χώρους σε κάθε πόλη.
Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ηγουμενίτσας και στην Περιφέρεια Ηπείρου καλεί το λαό της Ηγουμενίτσας να στηρίξει το αίτημα, που ήδη από το 2019 αναδείχτηκε, για αξιοποίηση του κοινόχρηστου χώρου για ανέγερση παιδικής χαράς ή δημόσιου δωρεάν πάρκινγκ. Να ανακληθεί η απαράδεκτη, επιβαρυντική και επικίνδυνη για το λαό της Ηγουμενίτσας, απόφασης εγκατάστασης του υπεραστικού ΚΤΕΛ στο κοινόχρηστο χώρο του Ο.Τ. 44. 
Καλούμε το λαό  στις εκλογές στις  8 Οκτώβρη να δυναμώσει στο Δήμο Ηγουμενίτσας και Περιφέρεια Ηπείρου τους αγωνιστές υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης , να δυναμώσει η φωνή εκείνων που θα μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα για να βάζουν εμπόδια σε κάθε αντιλαϊκή απόφαση  
14 Σεπτέμβρη 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]