LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ματιές στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στα Ιωάννινα

 


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ- «Οδηγητή» Γιάννενα, 15-16 Σεπτέμβρη, Πάρκο Λιθαρίτσια

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή ο μεγαλύτερος πολιτικός και πολιτιστικός θεσμός στη χώρα, συμπληρώνει 49 χρόνια ζωής και κάνει και φέτος στάση στα Γιάννενα στο Πάρκο Λιθαρίτσια την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου!

Απέναντι στο βαθύ σκοτάδι και το ζόφο που ζει ο λαός και η νεολαία εξαιτίας της πολιτικής που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές μας, απέναντι σε αυτή την πολιτική που αφήνει απροστάτευτο τον λαό στις φωτιές και στις πλημμύρες και αντιμετωπίζει την προστασία της ζωής και της περιουσίας των ανθρώπων ως «κόστος», απέναντι στα φαινόμενα αποκτήνωσης όπως αυτό που οδήγησε στην δολοφονία του Αντώνη στην προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν στον αγώνα για τον σοσιαλισμό, για να γενούνε τα σκοτάδια, λάμψη! Όπως είναι και το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ εμπνευσμένο από τα λόγια του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή, Ναζιμ Χικμέτ.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεχωρίζουν η κεντρική πολιτική ομιλία από τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ που θα γίνει το Σάββατο το βράδυ, καθώς και η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ με τίτλο  «Αλήθειες και ψέματα για τον Καπιταλισμό - Αστικό Κράτος» Η Συζήτηση που συνοδεύει την βιβλιοπαρουσίαση έχει τίτλο : «Αλήθειες και ψέματα για το αστικό κράτος Ανίκανο και επικίνδυνο για τις λαϊκές ανάγκες Ικανό και αποτελεσματικό για τις ανάγκες του κεφαλαίου» και θα ξεκινήσει στο Φοιτητικό Στέκι την Παρασκευή στις 20:00.

Η ΚΝΕ δίνει και φέτος βήμα σε νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες ώστε να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στις σκηνές του Φεστιβάλ. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, όπου στόχος είναι να αποτελέσει ανάσα για τη νεολαία και το λαό της πόλης, ξεχωρίζουν η μεγάλη συναυλία με την Μελίνα Κανά στην κορύφωση των εκδηλώσεων το Σάββατο η οποία μαζί με τον Αλέξανδρο Δάικο, υπόσχονται να μας ταξιδέψουν με τις μελωδίες τους. Επίσης να ξεσηκώσει τους νέους και τις νέες που θα βρεθούν την Παρασκευή στο Πάρκο Λιθαρίτσια θα καταφέρει ο Εισβολέας που ανεβαίνει full band στη σκηνή του Φεστιβάλ. Επιπλέον στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ υπάρχουν συναυλίες με τους Γιαννιώτες « Yinname the Band» και τις ανατρεπτικές διασκευές τους, καθώς και οι δρόμοι της παράδοσης με κλαρίνο από τον Βασίλη Παπαγεωργίου και τραγούδι από τον Νίκο Δάσκαλο που θα κλείσουν με παραδοσιακές νότες και χορό το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας.

Στο Μαθητικό Στέκι την Παρασκευή στις 19:00 έρχονται με φόρα οι  Healusion και οι MOSSES REMAX  για δύο ξεχωριστές συναυλίες ενώ, το Σάββατο στις 20:00 η Θεατρική Ομάδα μαθητών της ΤΟ Ιωαννίνων της ΚΝΕ παρουσιάζει την Θεατρική Παράσταση «Ο Κεραμυδοτρέχαλος» σε διασκευή Άλκης Ζέη. 

Λίγο πριν την κεντρική πολιτική ομιλία, παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή αφιέρωμα στα «Τραγούδια του αγώνα», όπως μαρτυρά ο τίτλος ακούμε εκείνα τα τραγούδια που μας συντροφεύουν στους καθημερινούς αγώνες για ζωή με δικαιώματα

Η Κεντρική Έκθεση του Φεστιβάλ που επιμελείται η Ιδεολογική Επιτροπή του Συμβουλίου Περιοχής Ηπείρου- Κέρκυρας – Λευκάδας της ΚΝΕ έχει τίτλο «1973-2023: 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ‘’Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια’’- Γ. Ρίτσος». Ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον εμφανίζει η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η άλλη όψη του Ποδοσφαίρου» η οποία παρουσιάζεται λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ από οργανωμένες ομάδες φασιστοειδών χούλιγκαν.

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του:

Σημείο συνάντησης Πρωτοετών Φοιτητών

Γωνιά Νέων Γυναικών

Επιπλέον θα λειτουργεί μπαρ και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής». Παράλληλα θα λειτουργεί παιδότοπος για τις μικρές ηλικίες.

Ενώ ξεχωριστός χώρος θα υπάρχει για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Οι πόρτες του Φεστιβάλ ανοίγουν στις 18:30! Να είστε όλοι εκεί!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]