-303- συλλήψεις και -4.034- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε χθεσινές επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ.....


.......για την πρόληψη της εγκληματικότητας

Οι δράσεις επικεντρώθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σε Δυτική Αττική, Παιανία, Κορινθία, Θεσσαλία, Κατερίνη και Άρτα

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το διάστημα 18-19/09/2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν -15.410- οχήματα και -21.094- άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

-303- συλλήψεις για διάφορα αδικήματα

-848- προσαγωγές,

-4.034- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. 

-103- ακινητοποιήσεις οχημάτων και

-3- κατασχέσεις οχημάτων.

Ειδικότερα, αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όπου διενεργήθηκαν -386- έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν -32- άτομα, ενώ συνελήφθησαν -7- άτομα, από τα οποία τα -4- για παρεμπόριο.

Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, των Αχαρνών και του Ζεφυρίου.

Πιο αναλυτικά:

πραγματοποιήθηκαν –266– έλεγχοι ατόμων και -127- έλεγχοι οχημάτων,

προσήχθησαν –50– άτομα,

συνελήφθησαν –5– άτομα, από τους οποίους οι -2- για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, -1- για ενδοοικογενειακή βία,-1- για κλοπή και -1- για απειλή ενώ

βεβαιώθηκαν -38-παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα και στην περιοχή της Παιανίας, όπου πραγματοποιήθηκαν –43– έλεγχοι ατόμων, ενώ προσήχθησαν -5- άτομα και συνελήφθησαν -5- άτομα μεταξύ των οποίων οι -4- για ρευματοκλοπή και -1- για απόφαση.

Αντίστοιχα, σε στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε περιοχές της Κορινθίας (Βραχάτι και Εξαμίλια) πραγματοποιήθηκαν -42- έλεγχοι ατόμων, -39- έλεγχοι οχημάτων, ενώ συνελήφθη -1- άτομο για παράβαση του Κ.Ο.Κ.. και προσήχθησαν -5- άτομα.

Ανάλογες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, σε περιοχές της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Πύλη και Φαρκαδώνα:

ελέγχθησαν-110-  άτομα και -91- οχήματα,

προσήχθη -1- άτομο,

συνελήφθη –1– άτομο για απόφαση,

βεβαιώθηκαν -11- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 

ακινητοποιήθηκε -1- όχημα ενώ, 

ελέγχθησαν -2- επιχειρήσεις συλλογής και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων (ΣΚΡΑΠ).

Περαιτέρω, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις στη Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα σε Πέλεκα Κατερίνης, στο πλαίσιο των οποίων ελέγχθησαν -23- άτομα και -15- οχήματα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική δράση στην Άρτα, όπου ελέγχθησαν -30- άτομα και -19- οχήματα, ενώ προσήχθησαν -3- άτομα.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις αναφορικά με την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών συνεχίζονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]