Φιλιάτες Θεσπρωτίας:Πήγε για το μεροκάματο και ...κατέληξε στο νοσοκομείο Τι λέει η αδερφή του τραυματία στον τομέα καθαριότητας
Η χθεσινή βάρδια συμβασιούχου εργαζόμενου στον τομέα καθαριότητας  στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας  τον οδήγησε στο νοσοκομείο Φιλιατών με τραύματα στα δάχτυλα του ενός χεριού του ...
Ειδικότερα  ,κατά τη διάρκεια αποκομιδής απορριμμάτων ένας από τους κάδους κατά το ανέβασμα έπιασε τα δάχτυλα του χεριού του εργαζόμενου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του .
Οπως είπε μιλώντας στο epirus-tv-news .gr η αδερφή του εργαζόμενου η γρήγορη αντίδραση των συναδέλφων του   ήταν αυτή που έσωσε τον αδερφό της και έτσι δεν  πιάστηκε όλη η παλάμη .Οι συνάδερφοί του   αστραπιαία του τράβηξαν το χέρι,όπως είπε  και έτσι γλίτωσε από τον ακρωτηριασμό .
"Θα μπορούσε να είχε   ακρωτηριαστεί ο αδερφός μου . Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ σε ένα από τα δάχτυλα ο τραυματισμός είναι πιο σοβαρός και σε 15 μέρες θα γνωρίζουμε αν θα χρειαστεί και χειρουργική επέμβαση "είπε χαρακτηριστικά .
Για το  εργατικό ατύχημα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας και όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων σε αυτή" το χθεσινό ήταν το τρίτο ατύχημα εργατικό ατύχημα με θύμα συμβασιούχο εργάτη καθαριότητας του Δήμου Φιλιατών μέσα σε διάστημα ενός μήνα . Και αυτό το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που έχουμε στον κλάδο, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την επικινδυνότητα της εργασίας ,σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της δουλειάς που τη θερινή περίοδο που διανύουμε έχει χτυπήσει κόκκινο.
Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ένα συνηθισμένο φαινόμενο συνάδελφοι μας να σακατεύονται κάθε καλοκαίρι.Κάθε καλοκαίρι η δουλειά μας μετατρέπεται σε «πάμε και όπου βγει», δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σώοι και αβλαβείς στα σπίτια μας και τις οικογένειες μας και την ίδια στιγμή οι εργοδότες μας να σφυρίζουν αδιάφορα και να ρίχνουν της ευθύνες τους αριστερά και δεξιά."

Η ανακοίνωση αναλυτικά 

«Και αυτό το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που έχουμε στον κλάδο, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την επικινδυνότητα της εργασίας ,σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της δουλειάς που τη θερινή περίοδο που διανύουμε έχει χτυπήσει κόκκινο.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ένα συνηθισμένο φαινόμενο συνάδελφοι μας να σακατεύονται κάθε καλοκαίρι. Κάθε καλοκαίρι η δουλειά μας μετατρέπεται σε "πάμε και όπου βγει", δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σώοι και αβλαβείς στα σπίτια μας και τις οικογένειες μας και την ίδια στιγμή οι εργοδότες μας να σφυρίζουν αδιάφορα και να ρίχνουν της ευθύνες τους αριστερά και δεξιά.

Έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει πως τα εργατικά ατυχήματα θα πολλαπλασιάζονται καθώς η πολιτική που ακολουθούν θα μετατρέπει την Τοπική Διοίκηση σε εργασιακή ζούγκλα κακοπληρωμένων και ελαστικά εργαζόμενων (βλ. κοινωφελή εργασία με υποκατώτατους μισθούς κλπ.), με υπηρεσίες υποχρηματοδοτημένες και υποβαθμισμένες, έτσι ώστε να στρωθεί το έδαφος για να αποτελέσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ "ώριμη ανάγκη"!

Καλούμε τους συναδέλφους στην Υπηρεσία Καθαριότητας (μόνιμους και συμβασιούχους), καθώς και τους εργαζόμενους στο Δήμο Φιλιατών να βγάλουν συμπεράσματα για την πολιτική απαξίωσης των υπηρεσιών στους δήμους και ποιοι ωφελούνται απ’ αυτό.

Καλούμε τα εργατικά και λαϊκά στρώματα να είναι σε επαγρύπνηση καθώς οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και δομών που ετοιμάζονται σε δήμους και Περιφέρειες, θα επιφέρουν νέα οικονομική αφαίμαξη στα κουτσουρεμένα εισοδήματα και συντάξεις.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους για αγωνιστική συσπείρωση στο σωματείο. Εγγραφή στο σωματείο όλων των συμβασιούχων και να απαιτήσουμε μαχητικά και ενωτικά:

Εδώ και τώρα συγκεκριμένο πρόγραμμα για την προστασία - ασφάλεια - υγιεινή όλων των εργαζομένων Των δήμων (μέσα ατομικής προστασίας, εμβολιασμούς, εξετάσεις κλπ.).

Καταγραφή όλων των οχημάτων - μηχανημάτων, πρόγραμμα συντήρησης, ΚΤΕΟ, ασφάλιση κλπ. με γνωστοποίηση στο δημοτικό συμβούλιο και κοινοποίηση στο σωματείο.

Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες και όχι με μισθούς ψίχουλα.

Κάτω τα χέρια απ’ τα ΒΑΕ. Τα ΒΑΕ δεν είναι προνόμια. Είναι η ελάχιστη υλική αναγνώριση στον εργαζόμενο που βρίσκεται διαρκώς εκτεθειμένος στον επαγγελματικό κίνδυνο της εργασίας σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τη ζωή και την υγεία του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]