ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Ακρίβεια: Οι Ελληνες αφήνουν τη θάλασσα και παίρνουν τα βουνά - Ανάρπαστοι οι οδικοί προορισμοί

 -Οι εκδρομείς για ένα δίκλινο σε  ορεινούς προορισμούς καλούνται να πληρώσουν από 50 ευρώ ενώ υπάρχουν επιλογές για όλα τα βαλάντια, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Τα «αλμυρά» ακτοπλοϊκά εισιτήρια αλλά και η πανάκριβη διαμονή στα νησιά του Αιγαίου στρέφουν όλο και περισσότερους Έλληνες ταξιδιώτες σε προορισμούς στους οποίους μπορούν να προσεγγίσουν οδικώς, κυρίως ηπειρωτικούς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, οι εκδρομείς φαίνεται να προτιμούν, κατά κύριο λόγο, περιοχές σε απόσταση περίπου δύο ωρών από το σπίτι τους, ώστε να έχουν και τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμων, σε μία περίοδο που οι τιμές της βενζίνης έχουν αυξηθεί.


Εως και 100% πληρότητα το Δεκαπενταύγουστο

Οι εκδρομείς για ένα δίκλινο σε  ορεινούς προορισμούς καλούνται να πληρώσουν από 50 ευρώ ενώ υπάρχουν επιλογές για όλα τα βαλάντια, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. 

Στην Πιερία καταγράφεται πληρότητα που ξεπερνά το 90%, καθώς για αρκετούς τουρίστες είναι μία επιλογή που περιλαμβάνει, από τις ακτές της Κατερίνης ως τον Όλυμπο. Αυξημένη ζήτηση παρατηρείται αυτό το διάστημα και στα Ζαγοροχώρια, με την πληρότητα να κυμαίνεται στο 90%, όπως και σε αρκετές περιοχές στο Πήλιο, καθώς και τη λίμνη Πλαστήρα όπου φτάνει το 85%.

Οι ηπειρωτικοί προορισμοί, λοιπόν, παρουσιάζουν πολύ μεγάλη ζήτηση, καθώς σε κάποιες περιοχές αγγίζει ακόμη και το 100% τον Δεκαπενταύγουστο.


Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για τις παραλίες της Θεσπρωτίας με την υψηλότερη πληρότητα να καταγράφεται σε Πάργα και Σύβοτα και τους ανθρώπους του τουρισμού να λένε ότι τα μηνύματα από τις κρατήσεις δείχνουν πως η τουριστική περίοδος θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο και σε αρκετές περιοχές ακόμη και τον Οκτώβριο, εφόσον βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες.


πηγή imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]