ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Περιφέρεια Ηπείρου :Οι πρώτοι 32 υποψήφιοι του Στέφανου Ζούμπα -Γενικές προγραμματικές αρχές της παράταξης 'Ηπειρος Όλον

 

  Τις βασικές προγραμματικές αρχές της παράταξης Ηπειρος Όλον και τους πρώτους    υποψήφιους  περιφερειακούς συμβούλους ,παρουσίασε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου  του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και επικεφαλής της παράταξης ,Στέφανος Ζούμπος .

Αναλυτικά ο κ.Ζούμπος  ανέφερε :
"Φίλες και φίλοι, 

Εμείς οι Ηπειρώτες έχουμε αποδείξει ότι στα δύσκολα μπορούμε να δημιουργήσουμε 

Ποτέ δε μας χαρίστηκε τίποτε και για το λόγο αυτό διαμορφώσαμε μέσα από την ιστορική μας διαδρομή μία ιδιαίτερη συνείδηση και κουλτούρα που γέννησε σημαντικά στοιχεία της ιδιαίτερης παράδοσής μας, πλούσιο πολιτισμό, οικονομική δραστηριότητα, κοινωνική συνοχή και συνεργατική λειτουργία.

Έτσι και τώρα στόχος του συνδυασμού μας θα είναι να χτίσουμε τα σταθερά εκείνα θεμέλια, που χρειάζονται για την ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία, την ποιότητα ζωής των Ηπειρωτών και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.

Κύριο μέλημα μας θα είναι:


Η βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας προς όφελος των πολιτών της με διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.


Η ενεργοποίηση όλων των υγιών και δημιουργικών δυνάμεων, χωρίς αποκλεισμούς, συντεχνιακά και μικροπολιτικά συμφέροντα και η διαμόρφωση ενιαίων πολιτικών και στόχων στηριγμένη στην πολύπλευρη γνώση των προβλημάτων και των δυνατοτήτων ολόκληρης της Ηπείρου.


Η διασφάλιση «καθαρών σχέσεων» και διάφανης διοίκησης με αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών δυνατοτήτων και σε συνθήκες πλήρους αντικειμενικότητας.


Ο σεβασμός στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον, καθώς και στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ηπείρου και της κάθε επί μέρους περιοχής.


Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και την ιδιαιτερότητα κάθε πολίτη και κοινωνικής ομάδας.


Η δέσμευση ότι πρώτη προτεραιότητα κάθε μας ενέργειας είναι η Ήπειρος και οι Ηπειρώτες και ότι κάθε άλλη επιδίωξη αποκλείεται

Ο συνδυασμός στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ήπειρος έχει δυνάμεις και δυνατότητες να προχωρήσει μπροστά με σιγουριά, όραμα, σχέδιο και στόχους


Σ’ αυτή τη βάση θέλουμε να συγκροτήσουμε μία κοινωνική και πολιτική συμμαχία δυνάμεων που θα έχουν ως πρώτη προτεραιότητα και επιλογή τους την ανάπτυξη της Ηπείρου και την Ευημερία των Πολιτών της σε συνθήκες Δικαιοσύνης και Δημιουργικότητας

Σκοπός μας να στρατευτούν μαζί μας δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις με θέληση και όρεξη για δουλειά.


Ο συνδυασμός μας θέλει να χτίσει γέφυρες ανάμεσα σε ότι αποτελεσματικό και δημιουργικό έχει να επιδείξει η περιοχή μας στη διαδρομή του χρόνου και σε ότι ελπιδοφόρο υπάρχει για το αύριο.


Και να δώσε βήμα στις δυνάμεις που εκφράζουν την παράδοση, την καταξίωση, την καινοτομία, τη φρεσκάδα που έχει ανάγκη ο τόπος.


Καλούμε κάθε Ηπειρώτισσα και κάθε Ηπειρώτη, από την Άρτα, τα Γιάννενα, τη Θεσπρωτία, την Πρέβεζα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε κοινούς στόχους και κοινές επιδιώξεις για την εξέλιξη του τόπου μας γιατί μπορεί και αξίζει το καλύτερο

Προτάσσουμε:


Τη δημιουργία μίας λειτουργικής, αποτελεσματικής και παραγωγικής Περιφερειακής Διοίκησης που θα εξυπηρετεί τους πολίτες, θα κατοχυρώνει τη Διαφάνεια και την Αξιοκρατία.


Τη σύνταξη Ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης της Ηπείρου με ξεκάθαρο χωροταξικό πλαίσιο.


Την ανάδειξη της Ηπείρου σε κόμβο συνδυασμένων μεταφορών για όλη την Ανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο


 Την ορθολογική και αποδοτική αξιοποίηση και συμπλήρωση των υποδομών που διαθέτει η περιοχή μας και την ένταξή τους στο συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό 

 Τη σύνθεση ολοκληρωμένου προγράμματος «πράσινης ανάπτυξης» με έμφαση στις νέες τεχνολογίες ενεργειακής παραγωγής, την εξοικονόμηση ενέργειας και υδάτινων πόρων και την «πράσινη επιχειρηματικότητα».

Την επιδίωξη να καταστεί η Περιφέρεια πρωταγωνιστής στον τομέα των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων για να γίνουν προσβάσιμο αγαθό για όλους τους πολίτες.


Τη σταθερή επιδίωξη να καταστούν τα αγροτικά προϊόντα της Ηπείρου ξεχωριστά με ποιότητα και ταυτότητα διατηρώντας την αυθεντικότητά τους.


Την προστασία και ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την ανάπτυξη ενός σύγχρονου ρεύματος Πολιτισμού στην Ήπειρο


Την αντιμετώπιση του συνόλου της Ηπείρου ως ενιαίου ελκυστικού τουριστικού προορισμού με επί μέρους ενότητες, που συνθέτουν ένα πολύπλευρο προϊόν για όλο το χρόνο με έμφαση στην ποιότητα 


Την ενίσχυση της απασχόλησης και την προστασία των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων


Την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών υγείας και παιδείας για όλους τους πολίτες


Τη συνένωση όλων των δυνάμεων της περιοχής για τη διασφάλιση, την ανάπτυξη και την 

εξέλιξη όλων των παραγωγικών πρωτοβουλιών και επενδύσεων που προάγουν την Ήπειρο, ενισχύουν την τοπική παραγωγή και οικονομία και αναδεικνύουν την «ταυτότητα» και την αξία της περιοχής.


Τη δημιουργία συνθηκών και προϋποθέσεων για τον επαναπατρισμό Ηπειρωτών προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση και «ενδυνάμωση» της περιοχής.


Τη συνεχή συνεργασία και διαβούλευση με το σύνολο των Δημοτικών Αρχών της Περιφέρειας, εξασφαλίζοντας ενιαία στρατηγική και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στους τομείς της άσκησης κοινωνικής πολιτικής, της εξυπηρέτησης των πολιτών και της παιδείας.


Την ενεργό συμμετοχή και παρέμβαση σε Εθνικούς, Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Θεσμούς και Οργανισμούς για την εξασφάλιση πόρων και προγραμμάτων που εξυπηρετούν τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.


Τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών και τη σύναψη Δια – Περιφερειακών συνεργασιών τόσο με τις όμορες Περιφέρειες της χώρας, όσο και με τις Περιφέρειες των γειτονικών χωρών, με έμφαση στα θέματα ανάπτυξης, εμπορίου, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος


Μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου θα μιλήσουμε ανοιχτά με τους πολίτες και θα συζητήσουμε την πρόταση μας για το αύριο, μέσα από έναν διάλογο προτάσεων και λύσεων.


Στην προσπάθεια αυτή, κανείς δεν περισσεύει


Σεβόμαστε το χτες, συμμετέχουμε στο σήμερα, θέλουμε ένα καλύτερο, πιο σίγουρο και ελπιδοφόρο αύριο.


Μπορούμε και αξίζουμε το καλύτερο. "
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]