LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ιωάννινα:Χωρίς νερό το Ροδοτόπι μέσα στον καύσωνα

 


ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΤΟ ΡΟΔΟΤΟΠΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ!

Τι ζητά το ΚΚΕ 

Για άλλη μια φορά, ο λαός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με το απαρχαιωμένο, κακοσυντηρημένο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Ζίτσας. Σε συνθήκες καύσωνα, που η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 40 βαθμούς, το Ροδοτόπι βρίσκονταν χωρίς νερό για πάνω από ένα 24ωρο.


Το πρόβλημα χτυπά κατά κύριο τα λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, που στερούνται το στοιχειώδες αγαθό του νερού, για τις καθημερινές τους ανάγκες, μολονότι το έχουν χρυσοπληρωμένο ως είδος πολυτελείας.


Είναι μεγάλες και διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών που ενώ, υποκριτικά, μιλούν για «νερό δημόσιο αγαθό» το διαχειρίζονται στη λογική της εμπορευματοποίησης, της επιχειρηματικής δράσης και του κέρδους.


Απαιτούμε εδώ και τώρα:


·         Να αποζημιωθούν οι οικογένειες του χωριού  που έχουν δώσει μια περιουσία μέσα σε 2 μέρες για να προμηθευτούν νερό.


·         Με ευθύνη του Δήμου Ζίτσας και της Περιφέρειας Ηπείρου να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η παροχή νερού σε όλες τις περιοχές και να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων φαινομένων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]