Ν.Ο.Ι. και Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ενημέρωση αθλητών και γονέωνΜε εξαιρετική επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή αθλητών, γονέων αλλά και πολιτών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουλίου το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης μετά από πρόσκληση του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου και με θέμα «Ενημέρωση πολιτών για την post covid εποχή και την πρόληψη ιατρικών παθήσεων-εξαρτήσεων», οι καταρτισμένοι επιστήμονες παρουσίασαν με εύληπτο τρόπο σημαντικά ιατρικά δεδομένα παρέχοντας συγχρόνως χρήσιμες συμβουλές καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα της ιατρικής επιστήμης.

Την έναρξη των εργασιών της εκδήλωσης κήρυξε  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων συγχαίροντας τόσο τον Όμιλο όσο και το Οδοιπορικό Υγείας για το έργο που επιτελούν. «Είναι σημαντικό να προσέχουμε την υγεία μας, να ενημερωνόμαστε και να υπάρχει πρόληψη. Ευχαριστούμε πολύ όλα τα μέλη της ομάδας του Οδοιπορικού που μας μεταφέρουν με απλό και κατανοητό τρόπο τη γνώση τους» τόνισε.

Η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. κ. Μάρθα Παλαιοπάνου σημείωσε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Όμιλο η στάση του Οδοιπορικού Υγείας κι Αλληλεγγύης στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι. ώστε όλοι οι αθλητές, οι γονείς αλλά και οι φίλοι του Ομίλου να ενημερωθούν για θέματα υγείας και πρόληψης από καταξιωμένους επιστήμονες.  «Νοῦς ὑγιὴς ἐν σώματι ὑγιεῖ» έλεγαν οι αρχαίοι και αυτό σε συνδυασμό με το «ευ αγωνίζεσθαι» είναι οι δύο στάσεις ζωής που πρεσβεύει ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων. Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων πιστεύει ακράδαντα ότι οι αθλητές αλλά και οι γονείς πρέπει και οφείλουν να είναι ενημερωμένοι για θέματα υγείας κι όχι μόνο. Έτσι, διοργανώνουμε συχνά ημερίδες και συναντήσεις με θέματα που αφορούν τα παιδιά μας, τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Τη σκυτάλη παίρνει σήμερα το Οδοιπορικό Υγείας δίνοντάς μας τη δυνατότητα με τρόπο εύληπτο να λάβουμε σημαντικές πληροφορίες και συμπυκνωμένη επιστημονική γνώση. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους εξαιρετικούς επιστήμονες, το έργο σας είναι πολύτιμο και σημαντικό» τόνισε ευχαριστώντας προσωπικά τον Καθηγητή Καρδιολογίας κι εμπνευστή του Οδοιπορικού κ. Στέφανο Φούσα που μαζί με τον αείμνηστο πρ. Υπουργό Αντώνη Φούσα έδωσαν σάρκα και οστά σε μία ιδέα που ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας προσφέροντας ιατρικές γνώσεις. 


Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία του Υποδιοικητή 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Νικόπουλου που σημείωσε ότι το «προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν», κάτι που όπως είπε μετουσιώνεται σε πράξη με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ενώ η Αντιπαεριφερειάρχης κ. Αγνή Νάκου συνεχάρη τους διοργανωτές για την προσφορά τους κι ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Ιωαννίνων για την ευαισθησία και τη βοήθεια που προσφέρει. Από την πλευρά του ο πρ. Δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας τόνισε ότι ο Ν.Ο.Ι. που αποτελεί την ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων και ο κ. Φούσας με τη δική του σπουδαία διαδρομή ένωσαν τις δυνάμεις τους για έναν σπουδαίο σκοπό που είναι η πρόληψη. Τέλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Θεόδωρος Παπακώστας τόνισε ότι είναι σημαντικό το έργο του Οδοιπορικού ενώ ο Ν.Ο.Ι. μέσα από τις αρχές που πρεσβεύει προσφέρει στους αθλητές τις αξίας που χρειάζονται στη ζωή τους.

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας που συντόνισε την επιστημονική ομάδα και με ιδιαίτερα επικοινωνιακό τρόπο κατάφερε να μεταφέρει στο κοινό πολύτιμες γνώσεις. «Ο αθλητισμός και η άσκηση είναι το καλύτερο φάρμακο, αρκεί να μη γίνεται κατάχρηση κι αυτό είναι ένα από τα μηνύματα που πρέπει να περάσουμε με τη σημερινή εκδήλωση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την επιστημονική ομάδα αποτέλεσαν οι κ.κ.:

Γιάννης Γουδέβενος, Καθηγητής Καρδιολογίας

Αθανάσιος Σιώλος, Ενδοκρινολόγος

Λαμπρινή Τάτση, Συντονίστρια ΤΟΜΥ Ιωαννίνων και Γενικός Γιατρός

Σίσσυ Τασολάμπρου, Ειδικός Γαστρεντερολόγος – Ενδοσκόπος 

Θάλεια Στεφανάκη, Ειδικός Αλλεργιολόγος και Πρ. Ελληνικού Συλλόγου Αλλεργιολόγων

Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος

Σπύρου Αθανασίου, Προέδρος Πανηπειρωτικής Ένωσης Νεανικού Διαβήτη

Μιριέλα Κυριακού, Μαία

Κώστας Τσαγκλής, Δικηγόρος

Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-MscΗ εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη δωρεά από το Epirus Palace Hotel Congress & Spa Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στο Ν.Ο.Ι. με την Πρόεδρο του Ν.Ο.Ι. να ευχαριστεί ιδιαίτερα την οικογένεια Νάτση και τον κ. Φούσα για την πρωτοβουλία. «Δυστυχώς σε όλους τους χώρους, όπως και σε χώρους άθλησης, μπορούν να συμβούν σοβαροί τραυματισμοί και  περιστατικά που χρίζουν άμεσης επέμβασης. Το αν θα σωθεί μια ανθρώπινη ζωή μπορεί να κριθεί σε κλάσματα του δευτερολέπτου και η έγκαιρη παρέμβαση είναι πολύτιμη. Πλέον αισθανόμαστε ακόμη πιο ασφαλείς και σας ευχαριστούμε πολύ κ. Νάτση και κ. Φούσα» κατέληξε η κ. Παλαιοπάνου.

Η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. και το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστούν ιδιαίτερα τους επιστήμονες που συμμετείχαν στο Οδοιπορικό Υγείας, τον κ. Φούσα που διοργάνωσε και συντόνισε τη δράση αλλά και όλους τους συμμετέχοντες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]