Να μένουν ανοιχτές οι αυλές των σχολείων το καλοκαίρι ζητά η Ένωση Γονέων Ιωαννίνων

 


Άνοιγμα των σχολικών αυλών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Κ. Δήμαρχε, κ. Αντιδήμαρχε Παιδείας

Ως Ένωση Γονέων, θεωρούσαμε και θεωρούμε αυτονόητο, οι αυλές των σχολείων να είναι ανοιχτές και προσβάσιμες σε όλα τα παιδιά, τους γονείς τους, τους κατοίκους των γειτονιών, για τα χρονικά διαστήματα που τα σχολεία δεν λειτουργούν . Αυτό εννοείται ότι πρέπει να ισχύει και για όλο το καλοκαίρι, πλην των ημερών όπου σε κάποιο σχολείο θα υπάρχει άλλη δράση, ή πολιτιστική δραστηριότητα.

Δυστυχώς, σε κάποια  σχολεία της πόλης, το «αυτονόητο» δεν γίνεται αντιληπτό από τους Διευθυντές τους, οι οποίοι κρατούν τις πόρτες των αύλειων χώρων κλειδωμένες με τη δικαιολογία ότι αν τις ανοίξουν θα προκληθούν ζημιές. Ωστόσο η πραγματικότητα αποδείχνει το αντίθετο: Στα σχολεία που οι αυλές είναι κλειδωμένες γίνονται οι περισσότερες ζημιές, καθώς, επειδή δεν είναι ανοιχτές σε όλους, βρίσκουν «ήσυχο καταφύγιο» διάφορα παραβατικά «στοιχεία». 

Επιπλέον, επειδή σε κάποιες γειτονιές οι ελεύθεροι χώροι παιχνιδιού είναι ανύπαρκτοι, τα σχολεία αποτελούν τη  μόνη διέξοδο παιχνιδιού για τα  παιδιά. Έτσι, δρασκελούν τις κλειδωμένες καγκελόπορτες, με κίνδυνο να τραυματιστούν σοβαρά. Από Συλλόγους γονέων μας έχουν αναφερθεί αρκετά τέτοια περιστατικά και σε αυτοψίες που κάναμε σε ορισμένα σχολεία τα απογεύματα, το διαπιστώσαμε ιδίοις όμασι.   

Ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δ.Ιωαννιτών ζητάμε να πάρετε απόφαση για το άνοιγμα όλων  των σχολικών αυλών, ώστε να δοθεί  στα παιδιά η δυνατότητα να παίζουν σε γνώριμους και ασφαλείς χώρους, να συνεχίσουν και το  καλοκαίρι να έχουν  το σχολείο ως  «στέκι» και σημείο νεανικών κοινωνικών συναναστροφών. Θέλουμε τα σχολεία μας, εκτός από χώρους  μάθησης, να λειτουργούν και ως κέντρα κοινωνικοποίησης, ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης. 

Τέλος ευχής έργο θα ήταν να υλοποιήσετε τα χρόνια αιτήματά μας για τη λειτουργία στους σχολικούς χώρους, δωρεάν προγραμμάτων μαζικού λαϊκού αθλητισμού και πολιτιστικής δημιουργίας, υπό την ευθύνη του Δήμου ώστε παιδιά και ενήλικες να έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν, να δημιουργήσουν και να ψυχαγωγηθούν,  αξιοποιώντας δημιουργικά  τον ελεύθερο χρόνο τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]