LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ιωάννινα:Γενική συνέλευση ΑΡΠΗ -ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

 


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


Η περίοδος πριν τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, βρίσκει τα λαϊκά στρώματα και την νεολαία, να δέχονται μια ιστορικών διαστάσεων πολυμέτωπη επίθεση από το κεφάλαιο και τις πολιτικές δυνάμεις που το εκπροσωπούν. Μια επίθεση που αφορά στην φτωχοποίηση του λαού και της νεολαίας, στην αναίρεση των κοινωνικών κατακτήσεων των προηγούμενων δεκαετιών, στην περαιτέρω συρρίκνωση της δημοκρατικής συμμετοχής, στην λεηλασία και καταστροφή του περιβάλλοντος, στην περιστολή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, και στη στοχοποίηση των κοινωνικών ομάδων που δεν ταιριάζουν στο «κάδρο» μιας σκληρής συντηρητικής ατζέντας.

Πρωτεργάτης σε αυτή την επίθεση είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, παρά την προσχηματική και «εικονική» αντιπολίτευση που ασκούν, μέσω της συναίνεσης που παρέχουν στην πλειοψηφία για σημαντικά ζητήματα, αποτελούν τις εγγυήτριες δυνάμεις για το status quo και την παρούσα πολιτική. Τα κόμματα αυτά  συνιστούν, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, το πολιτικό μπλοκ εξουσίας που  υπερασπίζει τα καπιταλιστικά -επιχειρηματικά συμφερόντα σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας.


Σε αυτή τη συνθήκη, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες μέσα σε ένα ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο, είναι το μακρύ χέρι ενός αυταρχικού καπιταλιστικού κράτους και έχουν περιοριστεί στο ρόλο ενός γραφειοκρατικού μηχανισμού που εισπράττει τους αβάσταχτους φόρους της κεντρικής εξουσίας, στηρίζει τα επιχειρηματικά συμφέροντα και αναπαράγει την κυρίαρχη πολιτική. Ζωτικές κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά όπως τα απορρίμματα, ο φωτισμός, η ύδρευση, παραδίδονται σταδιακά στους κερδοσκόπους επιχειρηματίες. Τεχνικά έργα επιλέγονται και κατευθύνονται μέσω των ΕΣΠΑ, σε σχέδια του κεφαλαίου και όχι σε κοινωνικές αναγκαιότητες. Υποδομές (αεροδρόμιο Ακτίου, Ιωαννίνων , λιμάνι Ηγουμενίτσας, Εγνατία οδός κ.α.) ξεπουλιούνται στα ιδιωτικά συμφέροντα, τη στιγμή που θα έπρεπε να διασφαλίζεται ο δημόσιος και κοινωνικός τους χαρακτήρας.

Οι Υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών αποστερούνται από μόνιμο και ειδικευμένο προσωπικό και οδηγούνται στην απαξίωση. Οι ελαστικές μορφές εργασίας που καταργούν τη μονιμότητα, όχι μόνο δεν μπορούν να   αντιμετωπίσουν τη συρρίκνωση και την αναποτελεσματικότητα στην οποία οδηγούνται οι υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας, αλλά λειτουργούν και σαν «παρκάρισμα» ανέργων με ψίχουλα αντί αμοιβής. Οι αντιδραστικοί νόμοι Θεοδωρικάκου διευκόλυναν την υλοποίηση των αντιλαϊκών αυτών σχεδιασμών. Η στελέχωση των υπηρεσιών των Δήμων και της Περιφέρειας με μόνιμο και εξειδικευμένο τεχνικό εργατικό και επιστημονικό προσωπικό, είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών μας.


Και στην Περιφέρειά μας η πολιτική των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ έχει επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους, συγκεντρώνοντας πλούτο και εξουσία σε μικρή μερίδα καπιταλιστών που έχει στην ιδιοκτησία της την ντόπια Παραγωγή (κοτόπουλα, τουρισμός, νερό, γαλακτοβιομηχανία κ.α.). Οι προαναφερθείσες επιχειρήσεις, στηρίζουν αμέριστα, την περιφερειακή αρχή Καχριμάνη, φυσικά με το αζημίωτο. Η αναδιανομή του πλούτου προς τα πάνω, πήρε έτσι μεγάλες διαστάσεις. Στον αντίποδα, τα μικρομεσαία στρώματα βιώνουν την συμπίεση προς τα κάτω ή την πτώχευση, ενώ οι εργαζόμενοι επιζούν με μισθούς πείνας σε εργασιακές συνθήκες γαλέρας.


Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, το δίλλημα που μπαίνει μπροστά στο λαό μας είναι:

με την καπιταλιστική βαρβαρότητα όπου οι ζωτικές μας ανάγκες (νερό, απορρίμματα, ελεύθεροι χώροι, αναψυχή, διασκέδαση, υγεία, παιδεία) θα είναι εμπορεύματα και η ζωή μας θα είναι «επιβίωση»

ή

με το ανταγωνιστικό κίνημα εργαζομένων, νεολαίας και ανέργων, μικρών αγροτών και κτηνοτρόφων, στην αντεπίθεση για μια αξιοπρεπή ζωή στις πόλεις και τα χωριά μας.


Η παράταξή μας στέκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγωνιστικού μετώπου στην αυτοδιοίκηση, μετώπου αντίστασης στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, και αγώνα, για την κατάκτηση των δικαιωμάτων μας και την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Καλουμε τους εργαζομενους και την νεολαια να παρουν ενεργα μερος στο αγωνιστικο μετωπο  αγωνα ,αντιστασης.και ανατροπης 

 Να δωσουν το παρον στα ψηφοδελτια της παραταξης 


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Δευτερα 31 ΙΟΥΛΗ  7.30 το βραδυ

ΣΤΟΑ ΣΑΡΚΑ  Αιθουσα Περιφερειας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]