LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η ΠΑΣΠ Ιωαννίνων συγχαίρει και καλωσορίζει τους πρωτοετείς φοιτητές



     Η ΠΑΣΠ Ιωαννίνων συγχαίρει όλους τους επιτυχόντες, καλωσορίζοντας τους  στο Πανεπιστήμιό μας και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία!!!

     Για ακόμα μία χρονιά πολλοί υποψήφιοι έμειναν εκτός Πανεπιστημίων ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες θέσεις παρέμειναν κενές. Έτσι και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ένα μεγάλο ποσοστό θέσεων (1/3) παρέμεινε ελεύθερο, οδηγώντας στη σταδιακή υποβάθμισή του. Πιο συγκεκριμένα, το Μαθηματικό όπως και το τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής υποδέχτηκαν μόλις 32 εισακτέους ενώ οι προσφερόμενες θέσεις ξεπερνάνε τις 200. Έχουμε επίσης συναντήσει περιπτώσεις, όπου αριστούχοι υποψήφιοι με περισσότερα από 20.000 μόρια, δεν κατάφεραν να εισέλθουν σε υψηλόβαθμες σχολές όπως η αρχιτεκτονική.

     Το παραπάνω αποτελεί αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, η οποία την τελευταία τετραετία έχει θέσει σε λειτουργία την ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ), έναν «κόφτη» που στερεί τη είσοδο στο πανεπιστήμιο από χιλιάδες παιδία.

     Ως ΠΑΣΠ Ιωαννίνων γυρνάμε την πλάτη σε τέτοιου είδους πολιτικές και ζητάμε την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ). Όλοι οι επιτυχόντες έχουν δικαίωμα στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση!!! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]