Ιωάννινα:Οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης ,οι διακοπές νερού ,τα αδέσποτα και άλλα θέματα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

 


Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα 

Σε επιφυλακή παραμένουν οι υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο σημείωσε ότι ο Δήμος με το προσωπικό και τον εξοπλισμό που διαθέτει είναι σε ετοιμότητα και σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας για να αντιμετωπίσει έκτακτα συμβάντα που μπορεί να προκύψουν.

«Όλες οι υπηρεσίες με το προσωπικό που διαθέτουν προσπαθούν να ανταποκριθούν στο μέγιστο. Απευθύνω έκκληση και στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και κυρίως να επικοινωνούν και να συνεννοούνται με τις υπηρεσίες για την αποκομιδή των ογκωδών. Ειδικά το διάστημα αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η συσώρρευσή τους» τόνισε ο Δήμαρχος. 

Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι παραδόθηκε στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων ο φάκελος για την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου και σε συνεννόηση μαζί τους θα γίνει σύσκεψη εντός των επομένων ημερών.

Για την ΔΕΥΑΙ

Σε μία σειρά θεμάτων που τέθηκαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης απάντησε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Αριστείδης Μπαρτζώκας.

Σχετικά με τα προβλήματα υδροδότησης στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας ανέφερε ότι σε καθημερινή βάση δίνονται εξίμισι χιλιάδες κυβικά νερού όταν οι ανάγκες έχουν υπολογιστεί στο μισό.

Αυτό, όπως είπε ο κ. Μπαρτζώκας, δείχνει ότι μεγάλες ποσότητες νερού χρησιμοποιούνται για πότισμα. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ορισμένα σημεία και οικισμοί αντιμετωπίζουν συχνές διακοπές.

Ο πρόεδρος της επιχείρησης έκανε γνωστό ότι έχει κινηθεί η διαδικασία για την ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων ενώ σημείωσε ότι η επιχείρηση ολοκλήρωσε την μελέτη για την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης.

Ο κ. Μπαρτζώκας επανέλαβε ότι το προσωπικό της επιχείρησης δεν επαρκεί ωστόσο δεσμεύεται από τα μνημονιακά μέτρα και δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσλήψεις.

Για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρενέβη η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Τίνα Ζένα με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση στον ΦΟΔΣΑ ώστε να μην ιδιωτικοποιηθούν οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης.

Η κ. Ζέκα ζήτησε από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων να πάρουν θέση για την πρόθεση του Αναγκαστικού Συνδέσμου να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την ανάθεση λειτουργίας των ΣΜΑ. 

Άλλα θέματα 

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Αριστείδης Παππάς απαντώντας σε ερωτήματα που τέθηκαν ανέφερε ότι το πλύσιμο των κάδων και των σημείων πέριξ αυτών συνεχίζεται.

Σχετικά με την κοπή των πλατάνων είπε ότι με την υπόδειξη του δασαρχείου το ριζικό τους σύστημα νεκρώθηκε και με την παρέλευση ενός έτους φυτεύονται νέα δέντρα.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι το πρόβλημα με τα ογκώδη είναι τεράστιο παρά την μεγάλη και συνεχή προσπάθεια που γίνεται. Η εναπόθεση σε διάφορα σημεία είναι συνεχής και χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με την υπηρεσία. 

Ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Γιώργος Λώλης σημείωσε ότι τον Μάιο και τον Ιούνιο επικράτησαν δύσκολες καιρικές συνθήκες με συνεχείς βροχοπτώσεις και ακολούθησαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν πολύ μεγάλες ανάγκες για κοπές χόρτων. Το χρονικό διάστημα ήταν ασφυκτικό για να μπορέσει ο δήμος να ανταποκριθεί σε αυτές τις ανάγκες. 

Ο Δήμος έχει ήδη πέντε εργολαβίες σε όλες τις ενότητες με προϋπολογισμό 150 χιλιάδων ευρώ, διπλάσιο δηλαδή από το κονδύλι που διέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Όσον αφορά τις κοπές δέντρων στο περιαστικό δάσος ακόμη και σε σημεία που έχουν πλησιάσει σε οικίες, είναι αρμοδιότητα του δασαρχείου. Η δημοτική αστυνομία έχει αυξήσει τις περιπολίες στο δασύλλιο ενώ είναι μόνιμη η παρουσία πυροσβεστικού οχήματος. 

Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου απάντησε σε καταγγελία που έγινε για τρομοκράτηση εργαζόμενης σε δομή του οργανισμού ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το σύνολο των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς. Σε όλη την θητεία δεν ανέκυψε κανένα ζήτημα με κανέναν εργαζόμενο.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Σιορόκας αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τα αδέσποτα, σημειώνοντας ότι είναι μεγάλο και δυσεπίλυτο. «Με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ» σημείωσε και τόνισε ότι καθημερινά καταγράφονται νέες εγκαταλείψεις ζώων. Από το 2000 μέχρι σήμερα ο Δήμος έχει διαχειριστεί 2.500 σκυλιά και άλλα 900 διαχειρίστηκαν επί τόπου, σε σημεία δηλαδή που βρισκόταν. 

«Αν οι πολίτες δεν συνεργαστούν κι αν η νομοθεσία δεν αλλάξει το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί» κατέληξε ο κ. Σιορόκας.

Ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας απάντησε σε θέματα που τέθηκαν για την περιοχή του Μάτσικα σημειώνοντας ότι η πράξη αναλογισμού έγινε και επιδόθηκαν τα έγγραφα τον περασμένο Αύγουστο. Στην υπηρεσία του Δήμου κατατέθηκαν 40 ενστάσεις οι οποίες εξετάζονται και με την ολοκλήρωση θα ληφθούν αποφάσεις.

Κλείνοντας ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου σημείωσε ότι υπάρχουν προβλήματα στην καθημερινότητα αλλά θα πρέπει να εντοπίζονται και τα αίτια που τα προκαλούν. Το πλέον χαρακτηριστικό είναι αυτό με τα αδέσποτα τα οποία εγκαταλείπονται από πολίτες. 

«Οι δυνατότητες των υπηρεσιών είναι συγκεκριμένες. Αν μπορούσε ο Δήμος να κάνει προσλήψεις θα το είχε πράξει. Όμως δεν μπορεί και με το ανθρώπινο προσωπικό που διαθέτουμε προσπαθούμε για το καλύτερο» ανέφερε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Παπαγεωργίου σημείωσε για μία ακόμη φορά ότι ο Δήμος δεν διαθέτει Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, όπως οι περισσότεροι της χώρας και ως εκ τούτου χρησιμοποιεί για τις περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης το προσωπικό των υφιστάμενων υπηρεσιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]