ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Δήμος Ιωαννιτών :Παραδόθηκαν στις Κοινότητες οι μελέτες για τις εκκρεμότητες σε διανοίξεις δρόμων


 Παραδόθηκαν στις Κοινότητες οι μελέτες για τις εκκρεμότητες σε διανοίξεις δρόμων 

Τις μελέτες που αποτυπώνουν με ακρίβεια τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με διανοίξεις οδικών δικτύων σε περιοχές όπου έχει γίνει η εισφορά σε γη και σε χρήμα από τους πολίτες, παρέδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου στους Προέδρους των Κοινοτήτων.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μετά από συστηματική δουλειά αρκετών μηνών αποτύπωσε την υφιστάμενη κατάσταση του οδικού δικτύου αλλά και όλα τα τμήματα που θα πρέπει να διανοιχθούν όπως προβλέπεται από το σχέδιο πόλης.

Ο Βασίλης Τσούρης στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου έκανε την παρουσίαση των μελετών για τις οποίες μπορούν στο εξής να ενημερωθούν εκτενώς οι πολίτες των περιοχών. 

-Η πρώτη μελέτη αφορά στις περιοχές των Ρυμοτομικών Σχεδίων Νέας Ζωής και Καρδαμιτσίων.

-Η δεύτερη μελέτη αφορά στις περιοχές των Ρυμοτομικών Σχεδίων Κάτω Νεοχωρόπουλου, Σεισμοπλήκτων και Κατσικά.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου πρόκειται για την αρχή της επίλυσης ενός προβλήματος δεκαετιών. «Οι πολίτες έχουν καταβάλλει την εισφορά σε γη και σε χρήμα όμως μέχρι σήμερα οι διανοίξεις δρόμων δεν έχουν ολοκληρωθεί. Για πρώτη φορά έγινε πλήρης καταγραφή των αναγκών και γνωρίζουμε όλοι τις εκκρεμότητες που υπάρχουν αλλά και τον προυπολογισμό τους» υπογράμμισε.

Για την κάλυψη όλων των εκκρεμοτήτων απαιτείται το χρηματικό ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο δεν μπορεί να προέλθει από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα καθώς οι συγκεκριμένες δαπάνες δεν είναι επιλέξιμες. 

«Πρόκειται για μία μεγάλη υποχρέωση του Δήμου προς τους πολίτες. Μία υποχρέωση που δεν δημιουργήθηκε σήμερα αλλά έρχεται από το παρελθόν. Με τις μελέτες που παραδίδουμε κάνουμε την αρχή.  Η Δημοτική Αρχή θα αναζητήσει κάθε τρόπο χρηματοδότησης για να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν. Στο πλαίσιο αυτό ως έσχατη λύση εξετάζουμε και τον δανεισμό» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος ευχαρίστησε την τεχνική υπηρεσία για την δουλειά που έκανε και τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά όπου ο Δήμος αποκτά ένα χρήσιμο εργαλείο που αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση αλλά και το ύψος της δαπάνης.

«Η εισφορά σε χρήμα δεν επαρκεί για την κάλυψη των δαπανών αυτών. Ούτε μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο εύρος παρεμβάσεων το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας το οποίο δεν ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο σε ετήσια βάση. Υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε για τις ανάγκες αυτές» υπογράμμισε ο κ. Αρλέτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]