LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Πολύ δυνατό το ξεκίνημα για το 7ο Φεστιβάλ Δωδώνης!

 


Με ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα, το 7ο Φεστιβάλ Δωδώνης γράφει ήδη τη δική του ιστορία, στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας. 

Η χαρακτηριστική μουσική του Govan Bregovic και της “The Wedding and Funeral Band” πλημμύρισε τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης που κατακλύστηκε από κόσμο το βράδυ της Παρασκευής, σε μια από τις μαζικότερες ως προς τη συμμετοχή κοινού, εκδηλώσεις που έχει φιλοξενήσει ποτέ το Φεστιβάλ Δωδώνης, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τους διοργανωτές. 


Ο στόχος της ευρείας προβολής του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης μέσα από διεθνούς εμβέλειας καλλιτεχνικά γεγονότα, τα οποία συμπεριελήφθησαν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων των δύο τελευταίων Φεστιβάλ Δωδώνης, επιτυγχάνεται πλήρως και πάνω στην ίδια φιλοσοφία θα στηριχθεί το Φεστιβάλ και στις μελλοντικές διοργανώσεις του. Έτσι υπηρετείται αποτελεσματικότερα ο διττός στόχος του Φεστιβάλ Δωδώνης για την προβολή και ανάδειξη τόσο του αρχαιολογικού χώρου, όσο και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Δωδώνης. 


Απολύτως επιτυχημένη κρίνεται με δεδομένη τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και η συμπερίληψη στο πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ Δωδώνης της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου «Σφήκες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία της Λένας Κιτσοπούλου, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής. 



Επόμενη παράσταση, επίσης στον αρχαιολογικό χώρο και συγκεκριμένα στο αρχαίο στάδιο, είναι οι «μεταΜέλισσες», το βράδυ της Τρίτης, 1ης Αυγούστου, υπό το φως της Πανσελήνου. Αναστασία Μουτσάτσου, Alex Sid και Γιάννης Βασιλώτος μας προσκαλούν σε ένα reunion, με τα τραγούδια από την τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες».


Να τονιστεί τέλος ότι ο ακριβής χώρος διεξαγωγής των εκδηλώσεων εντός του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης αποφασίζεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, η οποία είναι η εποπτεύουσα το χώρο υπηρεσία. Ανάλογα δε με τη φύση της εκδήλωσης και με δεδομένη την περιορισμένη δυνατότητα του αρχαίου θεάτρου ή σε περίπτωση αθρόας προσέλευσης κοινού, όπως συνέβη και κατά τη συναυλία της Παρασκευής του G. Bregovic, ορίζεται το σημείο φιλοξενίας έτσι ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη προστασία των ευαίσθητων αρχαιολογικών μνημείων. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]