ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

7ο Φεστιβάλ Δωδώνης- Όλα όσα θα δούμε φέτος στο αρχαίο θέατρο!

 


Στις 28 Ιουλίου με το διάσημο Σέρβο μουσικοσυνθέτη Goran Bregovic πρόκειται να ξεκινήσει το πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ Δωδώνης.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου το πρωί της Τετάρτης, ο Δήμαρχος Δωδώνης και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δωδώνης, κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, μαζί με τον αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Δωδώνης, κ. Κωνσταντίνο Παππά, παρουσίασαν το πλήρες πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ, ενώ ο Δήμαρχος Δωδώνης αναφέρθηκε στους στόχους και τη φιλοσοφία του απόλυτα πετυχημένου πια θεσμού. 

Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, το Φεστιβάλ Δωδώνης άλλαξε κατηγορία, τόνισε ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο κ. Ντακαλέτσης, θυμίζοντας πως το άνοιγμα του περσινού, 6ου Φεστιβάλ Δωδώνης έγινε με τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων της Βοστώνης στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, ένα γεγονός διεθνούς εμβέλειας. Εντυπωσιακό αλλά πιο θορυβώδες και ενθουσιώδες όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντακαλέτσης, θα είναι το άνοιγμα του φετινού Φεστιβάλ Δωδώνης στις 28 Ιουλίου, με κεντρικό πρόσωπο το γνωστό Σέρβο μουσικοσυνθέτη.

«Η συνταγή επιτυχίας του Φεστιβάλ Δωδώνης συνίσταται στο συνδυασμό ενός προγράμματος εκδηλώσεων που δένει αρμονικά με το φυσικό χώρο που τις φιλοξενεί και το οποίο πρόγραμμα σέβεται απόλυτα τα υψηλά αισθητικά και πολιτιστικά δεδομένα που θέσαμε ως δημοτική αρχή εξ αρχής, με τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Το Φεστιβάλ Δωδώνης στοχεύει όλο και ψηλότερα. Το Φεστιβάλ Δωδώνης είναι ένα πανελλήνιας εμβέλειας πολιτιστικό γεγονός που έχει καταγραφεί στην καλοκαιρινή ατζέντα πολλών Ελλήνων, οι οποίοι θα έλθουν και φέτος να παρακολουθήσουν κάποιες από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις μας, μέσα στο επιβλητικό τοπίο του αρχαιολογικού χώρου αλλά και μέσα στην άγρια, φυσική ομορφιά των Πηγών Αχέροντα και της Λίμνης Βιρού στη Βουλιάστα. Το 7ο Φεστιβάλ Δωδώνης είναι η απτή απόδειξη της ικανότητάς μας ως διοίκησης του Δήμου Δωδώνης, κατά τα τελευταία οκτώ χρόνια, να οργανώσουμε μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές διοργανώσεις της χώρας μας που θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον του Δήμου μας» τόνισε ο κ. Ντακαλέτσης. Εκτίμησε δε πως μέσα από τη μελλοντική, ακόμα μεγαλύτερη ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης που θα προέλθει και από την ολοκλήρωση των αναστηλωτικών εργασιών του θεάτρου και των άλλων μνημείων του Ιερού, το Φεστιβάλ Δωδώνης μπορεί να εδραιωθεί μεταξύ των δύο-τριών μεγαλύτερων καλοκαιρινών Φεστιβάλ της Ελλάδας.

Στις οφειλόμενες ευχαριστίες, ο κ. Ντακαλέτσης αναφέρθηκε στους Μεγάλους Χορηγούς του Φεστιβάλ Δωδώνης, τις εταιρείες ΒΙΚΟΣ, Energean και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου καθώς και στους επίσης μόνιμους συμπαραστάτες της διοργάνωσης, εταιρείες ΤΕΡΝΑ και «ΝΕΑ ΟΔΟΣ». 
Πρόγραμμα 7ου Φεστιβάλ Δωδώνης- 28 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, Govan Bregovic & The Wedding and Funeral Band:Για περισσότερα από 50 χρόνια, ο Goran Bregović αναγνωρίζεται διεθνώς ως ο συνθέτης, μουσικός, στιχουργός, ενορχηστρωτής και παραγωγός με τη μεγαλύτερη επιρροή που σημάδεψε τη μουσική σκηνή των Βαλκανίων στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη. Αδυνατώντας να περιοδεύσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Goran άδραξε την ευκαιρία να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ με πέντε έργα, γραμμένα για τρία σόλο βιολιά, μια συμφωνική ορχήστρα, ένα σεξτέτο με ανδρικές φωνές και φυσικά το συγκρότημα Wedding and Funeral Band. 


- 30 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, Εθνικό Θέατρο «Σφήκες» του Αριστοφάνη: Πρόκειται για μια διασκευή της δηκτικής κωμωδίας του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου, μία ανατρεπτική δημιουργός η οποία στρέφει τη ματιά της στα κρίσιμα ερωτήματα που θέτει το αριστοφανικό έργο, σαρκάζοντας τις σύγχρονες παθογένειες με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο. Στους Σφήκες ο ποιητής σατιρίζει με ευφάνταστο τρόπο τη μανία των Αθηναίων να λύνουν δικαστικά τις διαφορές τους, αλλά και τις ρωγμές του δικαστικού συστήματος που επέτρεπε σε επιτήδειους να χειραγωγούν τη δικαιοσύνη προς όφελός τους.


- 1 Αυγούστου (Πανσέληνος), Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης – «μεταΜέλισσες»: Η Αναστασία Μουτσάτσου, ο Alex Sid και ο Γιάννης Βασιλώτος, μας προσκαλούν σε ένα reunion με τα τραγούδια, από την τηλεοπτική σειρά, «Αγριες Μελισσες» της καρδιάς μας και όχι μόνο.

Τα τραγούδια που έγραψε ο Alex Sid και η Ουρανία Πατέλλη και που σφράγισαν μελωδικά πολλές σημαντικές σκηνές, αλλά και τις νύχτες μας, θα μας ταξιδέψουν αυτό το όμορφο βράδυ της πανσελήνου .2 Αυγούστου, Πηγές Αχέροντα/ Σιστρούνι – «Κώστας Τζίμας». ένας από τους

σημαντικότερους τραγουδιστές της νεότερης γενιάς στην Ήπειρο και όχι μόνο. Ένα αφιέρωμα στον Κώστα Τζίμα σε μια συναυλία υψηλών προδιαγραφών, αποτελεί φόρο τιμής σε όλους τους παλαιότερους τραγουδιστές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια και οργανικά έργα υψηλών απαιτήσεων σε έκφραση,

ερμηνεία και δεξιοτεχνία.- 3 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος «ΤΡΩΑΔΕΣ» του Ευριπίδη: Ένα έργο το οποίο αναδεικνύει την ανθρώπινη διάσταση του εχθρού και, εστιάζοντας στο μεγαλείο των γυναικών της Τροίας, προβάλλει τη δύναμη εκείνη που κάνει τον άνθρωπο να επιμένει ακόμα και μετά την καταστροφή. Σε μετάφραση Θόδωρου Στεφανόπουλου και σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη.4 Αυγούστου, Λίμνη Βηρού (Πηγές Λούρου)/ Βουλιάστα: Ο Δημήτρης Υφαντής που με τον δικό του μοναδικό τρόπο προσεγγίζει την παραδοσιακή μουσική, ξεκινάει την καλοκαιρινή περιοδεία του. Πρόκειται για έναν έντεχνο τραγουδοποιό και έναν ολοκληρωμένο τραγουδιστή και μουσικό. Ο Δημήτρης Υφαντής πιο ανανεωμένος και πιο ώριμος από ποτέ, μπροστάρης σε ένα μουσικό ταξίδι κάνει το γύρο της Ελλάδας σε εφτά νότες.


- 8 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, «Οιδίπους Τύραννος: Μία από τις κορυφαίες αρχαίες τραγωδίες, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Δωδώνης, σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο και στο ρόλο της Ιοκάστης τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]