ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ!!

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

ΠΟΕΔΗΝ:Στον ...αέρα 2000 υγειονομικοί που εργάζονται στα Νοσομομεία μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) Επιστολή στον Γεωργιάδη

 


Επιστολή στον υπουργό Εργασίας ,Άδωνι Γεωργιάδη έστειλε η ΠΟΕΔΗΝ ,προκειμένου να παραταθεί η θητεία των 2.000  περίπου  συμαβσιούχων του πρώην ΟΑΕΔ ,οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα νοσοκομεία και οι διετείς συμβάσεις τους έχουν αρχίσει να λήγουν .

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ 

Στα Νοσοκομεία εργάζονται περί τις 2000 εργαζόμενοι μέσω ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) με διετείς συμβάσεις του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.

Υπηρετούν σε θέσεις πρώτης γραμμής, Τραυματιοφορείς, Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό, Τεχνικοί, Διοικητικοί, Εργάτες κλπ. Προσελήφθησαν στη διάρκεια της πανδημίας, εκπαιδεύτηκαν και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες. Με δεδομένες τις ελλείψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία, η μη ανανέωση των προγραμμάτων εργασίας των συναδέλφων δημιουργεί δυσαναπλήρωτα κενά.

Παράδειγμα στο Αττικό Νοσοκομείο, έληξαν ήδη οι συμβάσεις 11 υπαλλήλων από τη ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ). Λήγουν σταδιακά οι συμβάσεις τραυματιοφορέων από τα Νοσοκομεία αν και αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις, με σοβαρό αντίκτυπο την πολύωρη ταλαιπωρία των ασθενών στα επείγοντα και τα άλλα τμήματα των Νοσοκομείων, καθώς και τεχνικών.

Όταν η Κυβέρνηση αναγνωρίζει τις ελλείψεις σε προσωπικό δεν μπορεί να αφήνει 2000 Υγειονομικούς να φύγουν έτσι από το σύστημα.

Ταυτόχρονα συντελείται αδικία σε βάρος του εν λόγω προσωπικού. Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις αν και βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή κατά την περίοδο της πανδημίας, χάνοντας το δικαίωμα συνταξιοδότησης, αφού τους λείπουν λίγα ακόμη ένσημα για να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. Επιβεβλημένη η ανανέωση των συμβάσεων. Οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων επιβαρύνονται ελάχιστα για το κόστος μισθοδοσίας καθότι το μεγαλύτερο μέρος της μισθοδοσίας καλύπτεται με κοινοτικά κονδύλια."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]