ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ

Market Pass: Σκέψεις για επέκταση του μέτρου και μετά τον Ιούλιο λόγω των ανατιμήσεων στα τρόφιμα

 


Με φόντο τις συνεχιζόμενες ανατιμήσεις στα τρόφιμα, η επέκταση του Market Pass

 και μετά τον Ιούλιο είναι ένα από τα πρώτα ζητήματα που αναμένεται να βρεθούν στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών στην ομάδα των ειδών διατροφής και μη αλκοολούχων ποτών διαμορφώθηκε στο 11,6%, ενώ από τον Απρίλιο στον Μάιο οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 1,8%.


Σύμφωνα με «Τα Νέα», δεδομένου ότι οι καταβολές του Μarket Pass τελειώνουν τον Ιούλιο, το νέο οικονομικό επιτελείο αναμένεται να εξετάσει την παράταση του Market Pass με το μεγάλο ζητούμενο να είναι τα δημοσιονομικά περιθώρια για τη χρηματοδότηση του μέτρου.Επιπλέον, την Πέμπτη (15/6) θα ανακοινωθούν τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το πρώτο πεντάμηνο του έτους από τα οποία θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό αν θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για μια νέα παρέμβαση καθώς και η χρονική διάρκεια και το εύρος της.


Σημειώνεται ότι οι πληρωμές του Market Pass άρχισαν τον Φεβρουάριο και ολοκληρώνονται τον Ιούλιο με τους δικαιούχους να ανέρχονται σε 2,84 εκατ. Τα νοικοκυριά που προτίμησαν την κατάθεση του επιδόματος στην άυλη κάρτα θα εισπράξουν την τελευταία δόση στις 3 Ιουλίου ενώ οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες λήγουν αυτομάτως στις 31 Αυγούστου 2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

πηγή parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]