LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ν. Έξαρχος -Ζίτσα : “Επανεκλέγουμε κομμουνιστή βουλευτή στα Γιάννενα”

 


Ν. Έξαρχος: “Επανεκλέγουμε κομμουνιστή βουλευτή στα Γιάννενα”


Σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο νομό Ιωαννίνων, στη Ζίτσα, στο ανταρτοχώρι, πατρίδα του Πολυχρόνη Βάη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και καπετάνιου του ΔΣΕ, των αλύγιστων της εθνικής αντίστασης και της ταξικής πάλης.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Νίκος Έξαρχος, υποψήφιος βουλευτής στα Γιάννενα, ο οποίος μάλιστα κατάγεται από την Ζίτσα. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν η Ανθή Λύγδα και η Όλυ Τσουμάνη υποψήφιες βουλευτές, η Σπυριδούλα Δαρδάνη, υποψήφια Δήμαρχος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Ζίτσας και ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ.

Σημειώνεται ότι ο χώρος της συγκέντρωσης ήταν γεμάτος με Ζιτσιώτες, και πολλοί από αυτούς είχαν έρθει από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να μη χαθεί καμία ψήφος στο ΚΚΕ. Την συγκέντρωση άνοιξε ο Σοφοκλής Δρόσος, «γερόλυκος» του Κόμματος που κάλεσε τους Ζιτσιώτες να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και να γιορτάσουν τη Δευτέρα τον κομμουνιστή βουλευτή που θα βγει από το χωριό τους.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός της Ανθής Λίγδα, της νεότερης σε ηλικία υποψήφιας του ΚΚΕ που υπογράμμισε ότι στο δίλημμα αν ο νόμος θα στείλει στη Βουλή 5 βουλευτές που θα ψηφίζουν αντιλαϊκούς νόμους ή θα επανεκλέξει κομμουνιστή βουλευτή, τόνισε ότι ο δήμος Ζίτσας έχει ήδη απαντήσει υπενθυμίζοντας ότι το Ροδοτόπι, η Βουνοπλαγιά, η Πρωτόπαπα, η Βρυσούλα και Λιγοψιά ανέδειξαν το ΚΚΕ σε πρώτο κόμμα στις 21 Μάη.


Στην ομιλία του ο Ν. Έξαρχος υπογράμμισε ότι απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αντιτάξει πραγματική, μαχητική 100% λαϊκή αντιπολίτευση φέρνοντας παραδείγματα από μεγάλους λαϊκούς αγώνες που οι κομμουνιστές πρωτοστάτησαν όπως τα «Market In» στα Γιάννενα. Αναφέρθηκε αναλυτικά στην αντιλαϊκή επίθεση της επόμενης μέρας, με τα 350 προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, τους χιλιάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τα ματωμένα πλεονάσματα, την επέλαση των ενεργειακών ομίλων και την καταστροφή των βουνών από την άναρχη εγκατάσταση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών, την ώρα που ο λαός βυθίζεται στην ενεργειακή φτώχεια. Υπενθύμισε ότι κάθε λαϊκό πρόβλημα έχει την υπογραφή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αφού όλοι τους συμφωνούν στα βασικά, τα μεγάλα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Ιδιαίτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τόσο ως κυβέρνηση, όσο και ως αντιπολίτευση την τελευταία τετραετία αποδείχθηκε ο καλύτερος χορηγός της ΝΔ στέλνοντας χιλιάδες λαϊκές ψήφους σε αυτή, αφού καλλιέργησε την ηττοπάθεια, τη λογική ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Είναι δεσμευμένοι στα μεγάλα συμφέροντα επισήμανε για να υπογραμμίσει ότι το σύστημα έχει ανάγκη από μία ισχυρή αντιλαϊκή κυβέρνηση αλλά και από μία χρήσιμη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση.


Απεύθυνε ιδιαίτερο κάλεσμα στους αγροτοκτηνοτρόφους και αμπελουργούς της περιοχής δίνοντας υπόσχεση ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους, να παλεύει για την αναζωογόνηση των αγροτικών συλλόγων ώστε μέσα από την οργανωμένη πάλη να αντιπαρατεθούν μαζί με την εργατική τάξη στην αντιλαϊκή πολιτική της νέας ΚΑΠ. Συνάμα έθεσε σαν στόχο στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής το ΚΚΕ να αναδειχθεί πρώτη δύναμη στη Ζίτσα.

Τέλος έκλεισε την ομιλία του κάνοντας κάλεσμα σε κάθε Ζιτσιώτη, στον εργατόκοσμο του νομού, να κρατήσει την έδρα του ΚΚΕ στα Γιάννενα, γιατί ανάμεσα στα άλλα, δεν έχουν ανάγκη από πέντε βουλευτές που δεν ξέρουν τι σημαίνει ο μισθός να τελειώνει στα μισά του μήνα, να μην μπορείς να σπουδάσεις τα παιδιά σου, να σε πονάει το κορμί από τη δουλειά...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]