ΣΟΥΛΙ/LIVE:ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΓΚΙΟΥ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Συνέδριο με θέμα «Τεχνογνωσία και προβληματισμοί με αφορμή την αποκατάσταση του θεάτρου της Δωδώνης»

 


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Δωδώνης  διοργανώνει Συνέδριο με θέμα «Τεχνογνωσία και προβληματισμοί με αφορμή την αποκατάσταση του θεάτρου της Δωδώνης».  Αφορμή για την οργάνωση της επιστημονικής συνάντησης στάθηκε η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του κάτω κοίλου του θεάτρου της Δωδώνης και των πλευρικών αναλημματικών τοίχων και η απόδοσή του στο κοινό.


Με βασικό πυρήνα το αντικείμενο της συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του θεάτρου της Δωδώνης ανοίγει ένας επιστημονικός διάλογος βασισμένος στις εμπειρίες, τους προβληματισμούς, την δεοντολογία και κυρίως την τεχνογνωσία, που αποκτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια σε διάφορα επιστημονικά πεδία, στο πλαίσιο υλοποίησης των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης των αρχαίων θεάτρων της ελληνικής επικράτειας.Η θεματολογία του Συνεδρίου επικεντρώνεται κυρίως σε θέματα τεχνογνωσίας, δεοντολογίας, συντήρησης, αποκατάστασης, τεχνικών λύσεων, μεθοδολογίας κλπ., λιγότερο σε θέματα αμιγώς αρχαιολογικά και αναπτύσσεται ενδεικτικά γύρω από του εξής άξονες:


 


-          Απολογισμός του αναστηλωτικού έργου του θεάτρου της Δωδώνης


-   Παρουσίαση μελετών (στρατηγικών μελετών - πλαισίων ανάδειξης, εξειδικευμένων μελετών αποκατάστασης, μελετών συντήρησης κλπ).


-        Παρουσίαση καινοτόμων τεχνικών, μέσων και μεθόδων, και εξοπλισμού κατά την ανάλυση, την αποτύπωση, την τεκμηρίωση, το σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων αποκατάστασης.


-          Διεπιστημονικές προσεγγίσεις της αποκατάστασης των αρχαίων θεάτρων.


Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης στις 20 και 21 Ιουνίου 2023. Επισημαίνεται ότι θα υπάρχει και η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]