Συγκέντρωση ΚΚΕ -Ιωάννινα -Κ. Παρασκευάς: Ψήφος στο ΚΚΕ για να ξαναζωντανέψει η ελπίδα

 Μήνυμα οργής για όσα ζήσαμε τις τελευταίες μέρες με το τραγικό ναυάγιο στη Μεσόγειο, για τα «Τέμπη» που ζούμε καθημερινά, αλλά και μήνυμα αγώνα και ελπίδας πως αν ο λαός θέλει, μπορεί να αλλάξει πορεία, ζήτησε από τους Γιαννιώτες να στείλουν, ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Μιλώντας από τη μεγάλη συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης στο Άλσος, κάλεσε τους Γιαννιώτες να αυξήσουν τις ψήφους και τα ποσοστά στο ΚΚΕ, να επανεκλέξουν κομμουνιστή βουλευτή, πραγματικό εκπρόσωπο του λαού. Παράλληλα τόνισε ότι την αντιλαϊκή επίθεση που έρχεται, θα εξουδετερώσει και θα την τσακίσει, η λαϊκή αντεπίθεση και πάλη με πιο ισχυρό ΚΚΕ. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να γίνει η εκλογική νίκη της ΝΔ μία «πύρρειος νίκη».


Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Νίκου Εξάρχου, προέδρου του Εργατικού Κέντρου, βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό και εκ νέου υποψήφιου, που υποσχέθηκε πραγματική μαχητική αντιπολίτευση όπως στο «Market IN, στήριγμα για κάθε Γιαννιώτη που θέλει να σηκώσει κεφάλι στο άδικο. Στη συνέχεια απηύθυνε ιδιαίτερο κάλεσμα στους εργάτες της βιομηχανίας τροφίμων και στους οικοδόμους, να στείλουν μαχητικό μήνυμα ανυπακοής στις πολιτικές που τους «μαυρίζουν» τη ζωή, να μην επιτρέψουν στη ΝΔ να κλέψει τη βουλευτική έδρα του ΚΚΕ στα Γιάννενα.


Ο Κώστας Παρασκευάς στο ξεκίνημα της ομιλίας του επισήμανε ότι ούτε η ΝΔ, ούτε οι άλλες δυνάμεις του συστήματος είναι τόσο ισχυρές όσο φαίνονται, «ο μόνος παντοδύναμος είναι ο λαός, αρκεί να καταλάβει τη δύναμή του και αυτή βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, στο δυνάμωμα του» ανέφερε.


Στο «Πασοκικό» δίλημμα που προκλητικά επανέφερε ο Αλ. Τσίπρας από τα Γιάννενα τη Δευτέρα το απόγευμα, ότι «όποιος προοδευτικός δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, βοηθάει την ανεξέλεγκτη ΝΔ», τόνισε ότι πλέον δεν μπορούν να κοροϊδέψουν τον λαό αυτοί που πήραν τις ψήφους των αγνών αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων και έκαναν κυβέρνηση με τον ακροδεξιό Καμμένο, που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και το 50% των βασικών αντιλαϊκών νόμων της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτοί είναι οι αιμοδότες της, σημείωσε.


Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσβάλλει μόνο το ΚΚΕ αλλά και τις οικογένειες των αγωνιστών, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Υπενθύμισε τους 16 εκτελεσμένους στο Σταυράκι, ανάμεσα σε αυτούς τον 19χρονο Γιάννη Καλατζή και την ηρωίδα Ευτυχία Πρίντζου, γραμματέα της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ και τόσους άλλους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όπως τον Ανδροκλή Γκέλια, τον Πολυχρόνη Βάη, τον Στέλιο Βαμβέτσο, για να καταλήξει ότι «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κοινές δεσμεύσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την υλοποίηση των 350 προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης που ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε κυνικά ότι αποτελούν το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο, για να επισημαίνει ότι αυτά θα καθορίσουν την πορεία των δικαιωμάτων του λαού και όχι οι προεκλογικές υποσχέσεις των αστικών συστημικών κομμάτων που γίνονται «φύλλο και φτερό στον άνεμο» την επόμενη μέρα.


Πρόσθετα σημείωσε ότι το σύστημα δεν χρειάζεται μόνο μία ισχυρή κυβέρνηση, αλλά και μία «διαθέσιμη» αντιπολίτευση που να μην ξεφεύγει από τα αυστηρά όρια του συστήματος. Για αυτό υποστήριξε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αποθεώνουν την κοινωνική συνοχή και καλούσαν σε υποταγή και συναίνεση σε κρίσιμες στιγμές που ο λαός δοκιμάζονταν και έπρεπε να παλέψει για να σωθεί.


Χαρακτήρισε την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ως «εργολαβία πλυντηρίων», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τεράστια προσφορά του να αναβαπτίσει το ΠΑΣΟΚ ως «προοδευτικό», το κόμμα δηλαδή των αντιλαϊκών νόμων του «εκσυγχρονισμού», των μνημονίων, των κομμένων μισθών και συντάξεων, της πολεμικής εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της παράδοσης του Οτσαλάν, ανέφερε.Επίσης, κάλεσε το λαό να μη σκορπίσει την ψήφο του στις δήθεν «αντισυστημικές» δυνάμεις, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Πλεύση Ελευθερίας. Ήταν η πρόεδρος της που στήριξε το σύστημα σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας τη «συμφωνία γέφυρα» για παράταση του 2ου μνημονίου το Φλεβάρη του 2015, ενώ σχολιάζοντας το προεκλογικό της σύνθημα «Βάζουμε Ζωή στη Βουλή», ανέφερε ότι στην πραγματικότητα προσπαθεί στο μέτρο των δυνατοτήτων της, να δώσει ένα «φιλί ζωής» στο σύστημα, όπως έκαναν στο παρελθόν και ανάλογα κόμματα, κομήτες.


Κάλεσε τους Γιαννιώτες να ψηφίσουν με κριτήριο ποιον θα έχουν στο πλάι τους την επόμενη μέρα και ζήτησε ψήφος στο ΚΚΕ, «για να ξαναζωντανέψει η ελπίδα, για να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνική συμμαχία, για άλλη εξουσία, εργατική, λαϊκή, σοσιαλιστική». Κατέληξε λέγοντας δυνατό ΚΚΕ «για να ενισχυθεί η δύναμη που πάει κόντρα στο ρεύμα, μέχρι να γίνει πανίσχυρο το ρεύμα της αντίστασης, της ρήξης και της ανατροπής».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]