ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Ντόρα Μπακογιάννη: Η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί μια ανεξάρτητη ευημερούσα μειονότητα
Η υποψήφια βουλευτής Χανίων παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκαϊ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.


Για το ζήτημα της μειονότητας και την επίσκεψή της στην Ροδόπη είπε:


«Δικαιούμαι να πω ότι από το 1990 όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανήγγειλε την ισονομία και την ισοπολιτεία  ασχολούμαι με τη Θράκη. Ασχολούμαι με οποιαδήποτε ιδιότητα ακόμη και όταν ήμουν Δήμαρχος Αθηναίων».


«Η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί μια ανεξάρτητη ευημερούσα μειονότητα. Έχουμε την καλύτερη συμβίωση σε ολόκληρη την Ευρώπη μεταξύ μουσουλμάνων και Χριστιανών στη Θράκη. Επιθυμούμε αυτή η μειονότητα να πάει μπροστά, να αποκτήσει την παιδεία την οποία επιθυμεί, για τα παιδιά της. Να έχει τα δικαιώματα της ισονομίας και της ισοπολιτείας και να μπορέσει να αναπτυχθεί μαζί με ολόκληρη τη Θράκη» πρόσθεσε.


Υπογράμμισε ότι έχει δώσει πολλές μάχες  για μια ανοικτή πολυπολιτισμική κοινωνία στη Θράκη από την εποχή που συνεργάστηκε με την Βιργινία Τσουδερού για το πρώτο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Θράκης το 1990 μέχρι πρόσφατα όπου ως πρόεδρος της επιτροπής για την  ανάπτυξη της Θράκης που κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.


«Έχω πρωτοστατήσει για τα ανθρώπινα δικαιώματα και στο συμβούλιο της Ευρώπης και παντού. Τι τους είπα όταν ανέβηκα: αυτό που επιθυμούμε από εσάς είναι τη δική σας ανεξάρτητη ψήφο. Και την δική σας σχέση εμπιστοσύνης με τη Νέα Δημοκρατία. Εγώ είμαι Ελληνίδα βουλευτής. Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος είχα την τιμή να κάθομαι 3,5 χρόνια πίσω από την ελληνική σημαία και να εκπροσωπώ την Ελλάδα. Δεν θεωρώ ότι το μέλλον της μειονότητας είναι ένα μέλλον ετεροπροσδιορισμού, αλλά είναι ένα μέλλον το οποίο θα έχουν ως Έλληνες πολίτες και ως πολίτες οι οποίοι υπερασπίζονται τα δικά τους συμφέροντα» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.


«Όποιος γνωρίζει τα τεκταινόμενα στη Θράκη ξέρει ότι επί κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκχωρήσει  όλα τα ζητήματα της μειονότητας στους ΑΝΕΛ. Η μειονότητα τότε πέρασε εξαιρετικά δύσκολα. 1600 παιδιά έφυγαν από τον ορεινό όγκο και πήγαν στην Ολλανδία και δούλευαν στα διάφορα ναυπηγεία ή φυτώρια στο εξωτερικό. Σήμερα που ανοίγουν οι νέες βιομηχανίες στη Θράκη και ψάχνουν εργαζόμενους, αυτό που τους είπα είναι ότι σήμερα υπάρχει μία άλλη προοπτική γι’ αυτούς στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι αυτή που τους δίνει ένα διαφορετικό συναίσθημα παιδείας σήμερα. Η Ελλάδα είναι αυτή που θέλει να τους δει αύριο τρίγλωσσους, δυνατούς και να έχουν τη δυνατότητα να ευημερήσουν. Αυτό τους είπα και τους το είπα πολύ ξεκάθαρα» συμπλήρωσε.


Η κ. Μπακογιάννη  υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που θέλει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή μειονοτική πολιτική για Έλληνες πολίτες. Η ελληνική πολιτεία  είναι εκείνη η οποία παίρνει μέτρα τα οποία προωθούν τη δική τους ευημερία. Η Ελλάδα.


Επιπλέον τόνισε ότι οι κατηγορίες οι οποίες ακούστηκαν για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης. «Αυτό που συνέβη ξεπέρασε τα όρια της ανάμειξης που έχει κατά διαστήματα το τουρκικό προξενείο στην περιοχή» ανέφερε.


«Δεν θέλω να δεχθώ τις καταγγελίες του πρώην διπλωματικού συμβούλου του κ.Τσίπρα. Ο κ.Αυφαντής ισχυρίζεται, ελπίζω να μην είναι αλήθεια, ότι το Τουρκικό προξενείο παρενέβη και έκοψε την υποψηφιότητα, μιας εξαιρετικής κυρίας Ρομά, από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Περιμένω μια απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ» είπε η κ. Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι ουδέποτε διανοήθηκε κανένας να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση στη ΝΔ για υποψήφιο.


«Η ΝΔ είναι ένα κόμμα το οποίο έχει αποδεδειγμένα προσφέρει στη μειονότητα και αυτό  τους είπα. Τους είπα επίσης να δώσουν δύναμη σε όλους εμάς οι οποίοι δίνουμε αυτή τη συγκεκριμένη μάχη. Όχι ότι θα κάνει καμία ιδιαίτερη διαφορά στο γενικό ποσοστό της ΝΔ αν πάρει τις 3.000 ψήφους στη Ροδόπη η όχι, αλλά για την ίδια τη μειονότητα είναι σημαντική αυτή η σχέση εμπιστοσύνης με μία παράταξη η οποία έχει αποδείξει ποια είναι η πολιτική της την οποία θα συνεχίσει ούτως ή άλλως. Είναι μία αναγνώριση την οποία επιθυμούμε» είπε.


«Σε τελική ανάλυση αυτό είναι το βασικό επιχείρημα σε όλες τις εκλογές σε ολόκληρη την Ελλάδα: δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά που κάναμε. Γιατί ενοχλήθηκε ο κ.Τσίπρας τόσο πολύ;» πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]