ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΤΑΣ : Η τοπική οικονομία της Άρτας πρέπει να ενισχυθεί - Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις


 Αλήθεια, τι έχει να πει ο κ. Μητσοτάκης για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τους εμπόρους; Ποιο είναι το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την τοπική οικονομία της Άρτας;

Τα παρακάτω στοιχεία αποδεικνύουν τη κατάσταση στην οποία οδήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αγορά και τους επιχειρηματίες μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια.


1)    Το κόστος ενέργειας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων αυξήθηκε μεσοσταθμικά κατά 76%


2)    Το  κόστος της μεγαβατώρας εκτινάχθηκε από τα 74 ευρώ που ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2021, στα 259 ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022


3)    Το 85% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έχει πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό


4)    Οι επιχειρήσεις που δεν είχαν καθόλου ταμειακά διαθέσιμα τον Φεβρουάριο του 2023 αποτελούσαν το 28% των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, έναντι του 14,8% που ήταν τον Ιούνιο του 2020.


Υπάρχουν πολλά ακόμα στοιχεία που αποδεικνύουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει έμποροι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.


Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν 4 στις 10 επιχειρήσεις (38,6%) να εκφράζουν φόβο για ενδεχόμενη διακοπή της δραστηριότητάς τους στο μέλλον. 


Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφές: Να μετατρέψει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε «ζόμπι» και να ευνοήσει μόνο τα μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια. 


Στη δική μας αντίληψη, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αποτελεί τον κορμό της Ελληνικής οικονομίας. Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν λουκέτα σε επιχειρήσεις, δεν θα επιτρέψουμε έμποροι να οδηγηθούν στη χρεοκοπία.


Η τοπική οικονομία της Άρτας πρέπει να ενισχυθεί εμπράκτως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]