Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ : Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων καταργεί εκατοντάδες οργανικές θέσεις



Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων φέρνει για ψήφιση την Παρασκευή 9 Ιουνίου το νέο Οργανισμό του Δήμου. Συνολικά από τις 1407 θέσεις μόνιμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων,  η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων καταργεί 513 θέσεις.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ιωαννιτών καταργεί 574 θέσεις εργασίας κατηγοριών τεχνολογικής, δημοτικής και υποχρεωτικής εκπαίδευσης και αυξάνει κατά 61 τις θέσεις στην κατηγορία πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.  Προφανώς όλοι είναι απαραίτητοι, αλλά στην πραγματικότητα δημιουργεί ένα μικρό επιτελικό δήμο όπου οι υπηρεσίες θα επιβλέπουν τους εργολάβους, με το λαό να πληρώνει το μάρμαρο. 

Κλάδοι όπως οι εργάτες οδοποιίας σχεδόν καταργούνται καθώς από 78 οργανικές θέσεις μένουν 2. Οι ξυλουργοί, από 23 μένει 1. Οι ελαιοχρωματιστές από 20 μένουν 3. Οι εργάτες νεκροταφείων από 13 μένουν 3. Οι εργάτες κήπων και οι κηπουροί, από συνολικά 93 μένουν 20. Οι σχολικές καθαρίστριες από 115 μένουν 19. Εργασίες όπως η κοπή των χόρτων, η λειτουργία των νεκροταφείων, οι συντηρήσεις και η καθαριότητα των σχολείων περνούν πλέον εξ ολοκλήρου σε ιδιώτες. 

Αντίστοιχη η κατάσταση και στον πολύπαθο τομέα καθαριότητας όπου ενώ στο Δήμο θα προστεθεί και η αρμοδιότητα της αποκομιδής των βιοαποβλήτων και της λειτουργίας των πράσινων σημείων οι εργάτες καθαριότητας από 237 μειώνονται στους 128 και οι οδηγοί από 60 μειώνονται στους 48. 

Η δημοτική αρχή δημιουργεί τετελεσμένα 20 μέρες πριν την απαγόρευση των αλλαγών στα οργανογράμματα των Δήμων. Οι καταργήσεις οργανικών θέσεων, η απαγόρευση κάθε σκέψης για διορισμό μόνιμου προσωπικού, διασφαλίζουν ότι για να γίνει οποιαδήποτε λειτουργία του Δήμου από εδώ και μπρος, θα πρέπει να βγάλει κέρδος κάποιος εργολάβος. Ακόμα και αν κάποτε εκλεγεί μια δημοτική αρχή που θα αποφασίσει να συγκρουστεί με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και άρα να στελεχώσει τις υπηρεσίες με βάση τις λαϊκές ανάγκες, δεν θα υπάρχουν θέσεις για να στελεχωθούν. 

Την ίδια στιγμή όμως που κυριολεκτικά «δεν θα υπάρχει ένας εργάτης να κλείσει μια λακκούβα» δημιουργεί Τμήμα «Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας» και Τμήμα «Σχεδιασμού και Διαχείρισης δράσεων της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας 100 Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων». Οι επιχειρηματίες θα αποκτήσουν στην πράξη τμήμα ενημέρωσης και ο λαός θα πληρώνει δημοτικούς υπαλλήλους για να παρακολουθούν το πλάνο της κλιματικής ουδετερότητας της πόλης, όπως αναφέρεται στις αρμοδιότητες του ομώνυμου τμήματος. 

Θεωρώντας ως δεδομένη την υποστελέχωση,  συνενώνει την Τεχνική Υπηρεσία με την Πολεοδομία για να διευκολύνει τις μετακινήσεις προσωπικού στους τομείς που ιεραρχεί το μεγάλο κεφάλαιο. Συνολικά οι μεταβολές στο οργανόγραμμα γίνονται με βάση το υφιστάμενο προσωπικό, τη σχέση κόστους οφέλους, κι όχι σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες στους ιδιώτες. 

Η Δημοτική Αστυνομία, η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα και με το νόμο, υπάγονται απευθείας στον Δήμαρχο ώστε να διασφαλίζεται η καταστολή οποιασδήποτε αντίδρασης και η χειραγώγηση των υπαλλήλων. Ταυτόχρονα, όπου δεν μπορεί να δώσει λύσεις, δημιουργεί ένα τμήμα ώστε να εξαγοράσει τις αντιδράσεις των υπαλλήλων με το επίδομα θέσης ευθύνης.  

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να μην ψηφίσει το νέο οργανόγραμμα. Να μην καταργήσει καμία θέση εργασίας. Να μην μετατραπούν οι υπηρεσίες του Δήμου σε υπηρεσίες επίβλεψης εργολάβων. Να δημιουργήσει έναν οργανισμό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού της πόλης και να προχωρήσει σε προσλήψεις μονίμου προσωπικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]