ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

«Σιγήν Ιχθύος» Θεατρική Παράσταση ΝΤ Αρτας ΑΔΕΔΥ

 


Το ΝΤ Άρτας της ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους

Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αρταίων

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άρτας 

ΕΛΜΕ Άρτας

στα πλαίσια της συνδικαλιστικής δράσης διοργανώνει και παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Σιγήν Ιχθύος»

Η παράσταση είναι του θεατρικού εργαστηρίου ΚΛΕΨύΔΡΑ και θα παρουσιαστεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας, το Σάββατο 8 Ιούλιου 2023, στις 9:30 το βράδυ.

Η θεατρική ομάδα ΚΛΕΨύΔΡΑ ιδρύθηκε το 2018 από την ηθοποιό, σκηνοθέτη, δασκάλα υποκριτικής τέχνης Κατερίνα Μπουζάνη με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς να εκπαιδευτούν μέσα από τον δρόμο της αυτοβελτίωσης, πάνω σε σύγχρονες τεχνικές υποκριτικής που επικρατούν παγκοσμίως.

Η ομάδα κινείται με άξονα την αλληλεγγύη, έχοντας ως στόχο την εσωτερική μετακίνηση και καταπιάνεται με κοινωνικά θέματα όπου η βάση τους στηρίζεται στο θέατρο ντοκουμέντο και στο “in your face theatre”.


Στο “Σιγήν Ιχθύος” πρωταγωνιστούν 7 γυναίκες. 7 ιστορίες που αφορούν σε όλες τις ηλικίες, σε όλες τις χώρες, σε όλες τις γυναίκες. Περιστατικά που καλύπτουν όλα το φάσμα της έμφυλης βίας, λεκτικής, σωματικής, ψυχολογικής υπενθυμίζοντας πως σε κάθε περίπτωση παραμένει βία και είναι κατακριτέα. Η “αόρατη” για το σύντροφό της Κατερίνα, η “προκλητική” Νίνα, η “φοβισμένη” Ντενίσα, η ερωτευμένη Βέρα, η αφοσιωμένη Μαριάννα, η φυλακισμένη Άννια, όλες τους η ΓΥΝΑΙΚΑ. 

 Η γυναίκα της διπλανής πόρτας που κάτι μας θυμίζει. Και γύρω τους οι Άνδρες. Οι Άνδρες που τις καθόρισαν, που τις πλήγωσαν, που δεν τις κατάλαβαν. Γυναίκες- κούκλες, πάντα όμορφες, πάντα χαμογελαστές και πολλές φορές τόσο δυστυχισμένες μέσα στη λαμπερή βιτρίνα τους.

 Το “Σιγήν Ιχθύος” είναι μια παράσταση με διπλό αποδέκτη. Από τη μία οι γυναίκες θύματα που νομίζουν πως είναι μόνες και φοβισμένες σιωπούν, κι από την άλλη το κοινό: o γείτονας που βλέπει κι αποστρέφει το βλέμμα, ο περαστικός που ακούει και κλείνει τα αυτιά, όλοι αυτοί που ξέρουν κι όμως σιωπούν. Το μήνυμα και για τους δύο αποδέκτες είναι κοινό: Σπάσε τη σιωπή σου. Όχι άλλη ανοχή.


Η παρουσίαση  αυτή έχει σαν σκοπό πέραν του μηνύματος που δίνει, μια συνολική προσέγγιση για το τι εννοούμε συνδικαλιστική δράση. 


Σας προσκαλούμε όλες και όλους το Σάββατο 8 Ιούλιου στις 9:30 το βράδυ στο Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]