LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ιωάννινα:Στο χορωδιακό φεστιβάλ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πήγασος

           


  Στον μοναδικό, εμβληματικό και επιβλητικό χώρο του Βυζαντινού Μουσείου στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ στο Κάστρο Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Π.Ε. Ιωαννίνων «ΑΔΟΜΕΝ …ΕΝ ΧΟΡΩ ΚΑΙ ΩΔΗ» με τη συμμετοχή κα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΗΓΑΣΟΣ». Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Συλλόγων με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, τους Δήμους Ιωαννιτών, Κόνιτσας & Μετσόβου, το Πνευματικό Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, Σχολεία και Ωδεία των Ιωαννίνων, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

             Ο «ΠΗΓΑΣΟΣ» με τη συμμετοχή 35 γυναικών, υπό την καθοδήγηση της Εφόρου του συλλόγου κας Μαρίας Κολλιού και με συντονισμό από την καθηγήτρια φυσικής αγωγής Ελπινίκη Μπάρκα, παρουσίασε μια ενότητα από παραδοσιακά τραγούδια και δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα του κοινού, που είχε κατακλίσει από νωρίς τον υπαίθριο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου.




            Στην εκδήλωση, που έγινε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ.Οδυσσέα Πότση, παραβρέθηκαν: ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Αϊβατίδης, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Θωμάς Μπέγκας και Τατιάνα Καλογιάννη, ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Σίντος, οι υποψήφιοι βουλευτές Σπύρος Κωνσταντόπουλος και Έλσα Εξάρχου και πολλοί άλλοι πολίτες που ήρθαν να απολαύσουν μια μοναδική βραδιά με μελωδίες και τραγούδια και με σύμμαχο τον καλό καιρό. Η βραδιά έκλεισε με όλες τις χορωδίες που έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ επί σκηνής, οι οποίες τραγούδησαν τα «Μαλαματένια λόγια» ως φόρο τιμής στο μεγάλο δημιουργό & μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο που χάθηκε πρόσφατα.


          Ευχαριστούμε από καρδιάς την Περιφέρεια Ηπείρου, τη Διευθύντρια της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κα Βαρβάρα Παπαδοπούλου και τους ακούραστους Αρχαιοφύλακες που πραγματικά βοήθησαν με κάθε τρόπο την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τους συμπολίτες μας που ήρθαν να παρακολουθήσουν αυτή την όμορφη χορωδιακή συνάντηση και φυσικά τα μέλη μας που είναι η δύναμη, η πνοή και η έμπνευση του «ΠΗΓΑΣΟΥ».


            Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΗΓΑΣΟΣ» συνεχίζει τις δράσεις του εν όψει του καλοκαιριού και σύντομα θα ενημερώσουμε για το πρόγραμμά μας.

               




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]